• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bursa kar yağışının etkisi altında; Uludağ'a çıkışlara izin verilmiyor
Genel
Yayınlanma: 06 Şubat 2023 - 13:34

Bursa kar yağışının etkisi altında; Uludağ'a çıkışlara izin verilmiyor

Genel
06 Şubat 2023 - 13:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa kar yağışının etkisi altında; Uludağ'a çıkışlara izin verilmiyor

BURSA'da şiddetinin artıran kar yağışı ile birlikte kent merkezi beyaza büründü, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığının 90 santimetre olarak ölçüldüğü Uludağ'a ise kış lastiği ve zinciri olmayan araçlar çıkamıyor.

Bursa ve çevresinde beklenen kar yağışı, dün akşam saatlerinde etkisini artırdı. Gece boyunca sürüp, sabah şiddetini artıran yağışın ardından kent merkezinde kar kalınlığı, 2 santimetreye ulaştı; eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Hava sıcaklığının en yüksek 4, en düşük 1 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde, kar yağışının hafta boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor. Kentin yüksek kesimlerdeki ilçelerinde de kar yağışı, 4 gündür aralıklarla sürüyor. Uludağ eteklerindeki Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı, 70 santimetreye ulaştı.

BÜYÜKŞEHİR 1305, KARAYOLLARI 200 PERSONELLE TEYAKKUZDA

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri de ulaşımın aksamaması için çalışma yürütüyor. Kent genelinde 465 iş makinesi ve kamyon ile 1305 personel, 7/24 esasına dayalı olarak görev alıyor. Kent merkezi ile 17 ilçede çalışma yürüten ekipler, yolların kapanmaması için teyakkuza geçti. Karayolları ekipleri de 37 bıçaklı kamyon, 13 greyder, 11 yükleyici, 3 rotatif olmak üzere toplam 64 araç ve 200 personelle Bursa'yı diğer illere bağlayan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

ULUDAĞ'DA TİPİ VE FIRTINA; KAR KALINLIĞI 90 SANTİMETRE

Türkiye'nin, 17 otel, tesis ve 5 bin yatak kapasitesi ile en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan 2 bin 543 rakımlı Uludağ'da ise 27 Ocak'ta başlayan kar yağışı 11 gündür sürüyor. Kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı Uludağ'da, hava sıcaklığı en yüksek sıfırın altında 4, en düşük sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldü. Sömestir tatilinin son gününde dönüşe geçen tatilcilerle birlikte, dün Uludağ yolunda 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bazı araçların gün içinde şiddetini arttıran kar nedeniyle kayganlaşan yolda hasarlı kazalara karışması ve kayan araçlar nedeniyle yol trafiğe kapandı. Sürücüler, Uludağ Oteller Bölgesi'nden şehir merkezine inmek için 1,5 saat boyunca trafikte yavaş ilerleyebildi.

ULUDAĞ'A ÇIKIŞ İÇİN 'KIŞ LASTİĞİ' VE 'ZİNCİR' ŞARTI

Hafta boyunca kar yağışının aralıklarla etkili olacağı bölgede, bugün de tipi ve fırtına etkisini sürdürüyor. Hem kış lastiği olan hem de zinciri takılı bulunan araç sürücülerinin Uludağ'a çıkışına izin verilirken, Uludağ yolunun 6'ncı kilometresindeki Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığı noktasından itibaren jandarmanın denetimleri başlıyor. Karayolları ekipleri de 35 personel ve 10 iş makinası ile yolun açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bolu'da yangın söndürme araçları zorlu sezon öncesi denetimden geçti
Bolu'da yangın söndürme araçları zorlu sezon öncesi denetimden geçti
Hayırsever vatandaşlar kurban vekâleti konusunda bilgilendirildi
Hayırsever vatandaşlar kurban vekâleti konusunda bilgilendirildi
Türkiye ile Belçika ekonomik iş birliğinde yeni adımlar
Türkiye ile Belçika ekonomik iş birliğinde yeni adımlar
Soma maden şehitleri mezarları başında anıldı
Soma maden şehitleri mezarları başında anıldı
Son Haberler
Bolu'da yangın söndürme araçları zorlu sezon öncesi denetimden geçti
Bolu'da yangın söndürme araçları zorlu sezon öncesi denetimden...
Siirt'te gençler 'Meşk Gecesi'nde buluştu
Siirt'te gençler 'Meşk Gecesi'nde buluştu
'Depremle Unutmadıklarımız: Voleybolun Unutulmaz Evlatları' projesi hayata geçiyor
'Depremle Unutmadıklarımız: Voleybolun Unutulmaz Evlatları'...
Üreticiler bağ külleme hastalığına karşı uyarıldı
Üreticiler bağ külleme hastalığına karşı uyarıldı
Ankara yeşil alanları ile yaz aylarına hazırlanıyor
Ankara yeşil alanları ile yaz aylarına hazırlanıyor
Limak Şirketler Grubu'ndan Limakport İskenderun açıklaması:
Limak Şirketler Grubu'ndan Limakport İskenderun açıklaması:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi