• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Bursa trafiğini rahatlatacak bir adım daha
Genel
Yayınlanma: 02 Aralık 2022 - 13:57
Güncelleme: 02 Aralık 2022 - 13:59

Bursa trafiğini rahatlatacak bir adım daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakın Doğu Çevre Yolu'nun İstanbul Caddesi'ne bağlantı noktasındaki trafik yükünü ortadan kaldırmak için projelendirilen Adliye Kavşağı bir yıl dolmadan tamamlandı. O bölgede trafik büyük ölçüde rahatladı.

Genel
02 Aralık 2022 - 13:57
Güncelleme: 02 Aralık 2022 - 13:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa trafiğini rahatlatacak bir adım daha
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakın Doğu Çevre Yolu'nun İstanbul Caddesi'ne bağlantı noktasındaki trafik yükünü ortadan kaldırmak için projelendirilen Adliye Kavşağı bir yıl dolmadan tamamlandı. O bölgede trafik büyük ölçüde rahatladı.Yeni adliye binasının taşınmasıyla birlikte Yakın Doğu Çevre Yolu'nun İstanbul Caddesi'ne bağlantı noktasındaki trafik yükü her geçen gün artarken, Büyükşehir Belediyesi bu sorunu iki luplu kavşak ile çözüme kavuşturdu. Proje çerçevesinde, 3 açıklıklı 117 metre uzunluğunda ve 2 açıklıklı 54 metre uzunluğunda iki köprü ile 3 bin 500 metre bağlantı yolu bir yıl dolmadan tamamlandı.11 Eylül Bulvarı üzerinde araçların Buttim İş Merkezi, Bursa Yeni Adliye Sarayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası ve İstanbul Yoluna dönüş yapmalarına imkan sağlayacak katlı kavşakla birlikte Bursa'da akıllı kavşakların sayısının 49'dan 70'e çıkartılması planlanıyor. Planlama çerçevesinde Bursa'nın farklı noktalarına 21 kavşak daha yapılacak. Nisan ayında temeli atılan kavşak, 11 Eylül Bulvarı ile İstanbul Güzergahı arasında fuar caddesi üzerinden alternatif rota oluşturdu. Her iki taraftan geliş ve gidiş yoluna erişim sağlandı ve aynı zamanda kavşağa U dönüşü hareketi verildi.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "17 ilçemizde kapsayan devam eden çalışmalarımız var. Adliye köprülü kavşağının temelini nisan ayında atmıştık. Burada yapacağımız katlı kavşak 11 Eylül Bulvarı ile İstanbul güzergahı arasında Fuar caddesi üzerinden alternatif rota oluşturacak. Her iki taraftan geliş ve gidiş yoluna erişim sağlanacak. Aynı zamanda kavşağa U dönüşü hareketi verildi. Amacımız 11 Eylül Bulvarı'nda daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlamak. Kavşak kullanıma açıldı. Hayırlı olsun" dedi.Akıllı kavşak sayısı 70'e çıkıyorBaşkan Aktaş, Bursa'da trafik meselesinin çözümü için büyük kavşak projeleri ve yol düzenlemelerinin yanında 49 kavşağı akıllı hale getirdiklerini, bunu 70'e çıkaracaklarını kaydederek, "Akıllı kavşaklarla ilgili farklı siyasi partilerden Bursa'nın trafiği basit kavşaklarla çözülmez gibi söylemlerde bulundular. Bana ve ekip arkadaşlarıma büyük bir haksızlık. Halk arasında "baba" diye tabir edilen dönen kavşaklar içerisinde biz araçları toplamaya ve sirküle etmeye çalışıyoruz. 49 kavşağımızın üzerine 21 akıllı kavşak uygulamamız daha olacak 70 civarı kavşakta aynı uygulamayı yapmış olacağız. Amacımız yeşil ışık yanarken süre zarfında kaç aracı daha fazla geçirebiliriz ve trafiği nasıl daha akışkan hale getirebiliriz. Bursa trafiğini rahatlatacağız" diye konuştu.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İstanbul merkezli 4 ilde pırlanta kaçakçılığı operasyonunda ikinci dalga: 81 gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde pırlanta kaçakçılığı operasyonunda ikinci...
İBB'ye yönelik ihale operasyonu: 3 ilde 12 şüpheli gözaltında
İBB'ye yönelik ihale operasyonu: 3 ilde 12 şüpheli gözaltında
İstanbul merkezli 5 ilde "change" araç operasyonu: 24 gözaltı
İstanbul merkezli 5 ilde "change" araç operasyonu: 24 gözaltı
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 610 personel alacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 bin 610 personel alacak
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
"Banka hesaplarınızı terör örgütleri ele geçirdi" diyerek dolandırdılar
"Banka hesaplarınızı terör örgütleri ele geçirdi" diyerek dolandırdılar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi