• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. BUÜ'nün TEKNOFEST'te yarışacak takımlarına 'Loyal Makine' desteği
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 20 Mart 2023 - 11:32

BUÜ'nün TEKNOFEST'te yarışacak takımlarına 'Loyal Makine' desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin (BUÜ) TEKNOFEST yarışlarında yer alacak takımlarına iş dünyasından destekler gelmeye devam ediyor.

Bilim ve Teknoloji
20 Mart 2023 - 11:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BUÜ'nün TEKNOFEST'te yarışacak takımlarına 'Loyal Makine' desteği
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin (BUÜ) TEKNOFEST yarışlarında yer alacak takımlarına iş dünyasından destekler gelmeye devam ediyor.

Sektörün önde gelen firmalarından Loyal Makine San. Tic. A.Ş., TEKNOFEST 2023 organizasyonu çerçevesinde İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek yarışlarda boy gösterecek olan BUÜ topluluklarının malzeme ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra mentörlük desteği verme kararı aldı. Bu çerçevede hazırlanan işbirliği protokolüne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Firma Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yalçın imza attı.

Yerli ve milli üretim hedeflerine katkı

Gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra gençlerin bilime ve Ar-Ge'ye özendirilmesi için de çok sayıda çalışmayı hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Düşünen ve araştıran öğrenci profilinin ortaya çıkarılması ve bu öğrencilerin yerli üretime teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, "Bursa Uludağ Üniversitesi, bu çerçevede adımlar atmaya devam ediyor. Gençlerimizin hayallerinin desteklenmesi; Türkiye'nin yerli ve milli üretim hedeflerine katkı sağlamak, bilimsel gelişimin önünü açmak ve global anlamda yarışan ülke modelini sağlamlaştırmak adına çok kritik bir öneme sahip. TEKNOFEST organizasyonu da bu hedefler için sağlam bir zeminin oluşturulmasına vesile oluyor. Gençlerimiz o ortamda projelerini sergiledikçe, gelecek adına umutlarımız güçleniyor" diye konuştu.

Projelerin niteliği gelişiyor

BUÜ'lü gençlerin son 3 yılda TEKNOFEST yarışlarına olan ilgilerinin katlanarak arttığına işaret eden Rektör Kılavuz, "Göreve geldiğimizde öğrencilerimiz için çalışma alanları veya fikirlerini uygulamaya dönüştürebilecekleri doğru düzgün laboratuvarları yoktu. Bu yönde ciddi adımlar atarak önce uygun çalışma ortamları oluşturduk, ardından projelere destek verdik. Hocalarımızın akademik danışmanlığında çalışmaların niteliği yükseltildi. Ardından daha iyi imkanların sağlanması için iş insanlarına bu gençlere destek olmaları yönünde çağrıda bulunduk. Taleplerimize olumlu geri dönüşler geldi. Bugüne kadar onlarca sanayici ve iş dünyası temsilcisinden destek aldık. Loyal Makine da katkıda bulundu. Firma yöneticilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, öğrencilerimize yarışlarda başarılar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Loyal Makine Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yalçın ise firma olarak tecrübe ve mevcut imkanları öğrenci topluluklarının faydasına sunmaya hazır olduklarını vurguladı. Akademik ve bilimsel danışmanlık boyutunda Üniversite ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi, staj ve uygulama derslerinin firma bünyesinde yürütülmesi adına her türlü katkıyı sunacaklarının bilgisini paylaşan Adem Yalçın, TEKNOFEST Yarışlarında yer alacak tüm öğrenci topluluklarına başarı dileyerek, imzalanan protokolün taraflara hayırlı olması temennisinde bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Diyarbakır'da 'Alo Masaj' operasyonunda 4 tutuklama
Diyarbakır'da 'Alo Masaj' operasyonunda 4 tutuklama

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi