• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Büyüdüğü çocuk yuvasının müdürü oldu, göremediği baba sevgisini çocuklara veriyor
Yaşam
Yayınlanma: 13 Mayıs 2024 - 10:29
Güncelleme: 13 Mayıs 2024 - 10:30

Büyüdüğü çocuk yuvasının müdürü oldu, göremediği baba sevgisini çocuklara veriyor

Elazığ'da 7 yaşında annesinin ölmesi sonucu çocuk yuvasına yerleştirilen Hıdır Aslan, şimdi yetiştiği yurda müdür oldu. Zamanında yaşamadıklarını ve hayallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışan Aslan, şefkati ile adeta kader ortakları olan çocukların babası oldu.

Yaşam
13 Mayıs 2024 - 10:29
Güncelleme: 13 Mayıs 2024 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elazığ'da 7 yaşında annesinin ölmesi sonucu çocuk yuvasına yerleştirilen Hıdır Aslan, şimdi yetiştiği yurda müdür oldu. Zamanında yaşamadıklarını ve hayallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışan Aslan, şefkati ile adeta kader ortakları olan çocukların babası oldu.

Elazığ'da 1977 yılında annesinin ölmesi üzerine Hıdır Aslan (54), 7 yaşında kardeşiyle birlikte Harput Çocuk Yuvası'na verildi. Yuvada büyüdükten sonra 19 yaşında memur olarak çalıştığı kuruma atanan Aslan, kalacak yeri olmadığı için bir süre daha yuvada kaldı. Ardından evlenen ve hayatını kuran Aslan, 2 çocuk babası oldu. Bir yandan çalışan Aslan, diğer yandan da eğitimine devam etti ve 3 üniversite bitirdi. 2018 yılında Tunceli Aile ve Sosyal İl Müdür Yardımcısı olan Aslan, 7 ay önce de Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'ne atandı. Bir zamanlar kendisinin de kaldığı ve büyüdüğü yurdun şimdi müdürü olan Aslan, yaşamadıklarını ve hayallerini gerçekleştirmek için canla başla çalışmaya başladı. Zamanında yaşamadığı baba sevgisini şimdi yurttaki çocuklara vermeye çalışan Aslan, göreve başladığı süre içerisinde bir yandan kurumda birçok çalışmaya imza atarken diğer yandan da 4 çocuğun yeteneğini keşfederek kurumlara yönlendirdi.

"Yaşayamadıklarımı ve hayallerimi gerçekleştiriyorum"

1977 yılında annesinin vefat etmesi sonucu 2 kardeş olarak Harput Çocuk Yuvası'na verildikleri dile getiren Hıdır Aslan, "1982 yılında yetiştirme yurduna geçtik. 1989'da ilk işe girenlerdeniz. Kendi kurumumuzda başladım. 35 yıldır çalışıyorum. 2018'de Tunceli'ye il müdür yardımcısı olarak atandım. 7 aydır da büyüdüğüm, kendi kuruluşuma hizmet ediyorum. Şu anda hayallerimi gerçekleştiriyorum. 7 aydır 4 çocuğumuzu keşfettik. Büyük bir kulübe kaleci göndereceğiz. Bir kızımız boksör ve diğer bir kızımızı voleybolda Elazığspor'un alt yapısına vereceğiz. Bir kızımız ise şair. Farklı bir duygu. Yaşayamadıklarımı ve hayallerimi gerçekleştiriyorum. Kafamda o günün şartlarında sorular vardı. Şimdi o soruları çöze çöze gidiyorum. Bir çocuğu bile kurtarsak bizden mutlusu yok" dedi.

"Yaşayamadığım baba duygusunu elimden geldiğince çocuklara vermeye çalışıyorum"

Zamanında fakirlik olduğunu aktaran Aslan, "Devletin şimdiki gücü daha fazla. Her imkan var. Sosyal, sportif anlamda o zaman imkanlar yoktu ama şimdi tüm imkanlar var. Eğitim alanında da aynı şekilde. Bizim zamanımızda ismi yetimhaneydi. Ne kadar iyi olsa da dernek üzerinden kurulduğu için derneklerin bağışları ile geçiniyordu. 1983'te başladı ve 1989'da da kurumsallaşarak bakanlık haline geldi. Bakanlığımız bütün imkanları sunuyor. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaşayamadığım baba duygusunu elimden geldiğince çocuklara vermeye çalışıyorum" diye konuştu.

"Çocuklara da anlatıyorum, bizim okumaktan başka şansımız yok"

Aslan, "Eşim ne kadar kısa zamanda seni sevdiler dedi. Çünkü çocuklarda o sevgiyi hissediyorsun. Kafalarında bir problem varsa ben çözüm odaklıyım. Direkt bana geliyorlar. Taleplerin hemen hemen hepsini yapmaya çalışıyorum. 17 yıl yurtta kaldıktan sonra ilk işe girenlerdenim. O zamanlar aile fakirdi, okuyabilir miyiz bilemiyorum. Şu anda 3 üniversite bitirdim. Devletime elimden geldiği kadar hizmetimi yapıyorum. Çocuklara da onu anlatıyorum. Bizim okumaktan başka şansımız yok. Okuyup bu hayatta devletimize hizmet edeceğiz. Bizim dönem ile bu dönem arasında çok fark var. Şu anda her türlü imkan var" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Son Haberler
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Küresel Sumud Kara Filosu, Gazze için yarın yola çıkıyor
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Simav'da traktör takla attı: 1 ölü, 1 yaralı
Tuzla'da Anneler Günü coşkusu: Derya Baykal ile unutulmaz bir söyleşi gerçekleşti
Tuzla'da Anneler Günü coşkusu: Derya Baykal ile unutulmaz bir söyleşi gerçekleşti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi