• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Büyükçekmece'de "Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi'' konseri yapıldı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 24 Kasım 2023 - 11:44

Büyükçekmece'de "Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi'' konseri yapıldı

Büyükçekmece'de UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında "Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi'' konseri gerçekleşti.

Kültür-Sanat
24 Kasım 2023 - 11:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükçekmece'de UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında "Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi'' konseri gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Gösteri Sanatları Topluluğu ile birlikte UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında "Türkülerle Aşık Veysel'in Hikayesi'' konseri gerçekleşti. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde UNESCO 2023 Aşık Veysel Anma Yılı kapsamında gerçekleşen konsere vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu.

"Aşık Veysel'i Yaşatma Gecesi'ni Büyükçekmece'de halkımıza sundular''

Konser sonrasında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün engelli vatandaşların güzel bir gösteri gerçekleştirdiğini ifade ederek "2023 yılı aynı zamanda 'Aşık Veysel Yılı' olarak ilan edilmiştir UNESCO tarafından. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100'üncü şeref yılını kutluyoruz. Bu akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'nın hem de Darülaceze hem de Sağlık Daire Başkanlığının çeşitli müdürlüklerinin ortaya koymuş olduğu ve tamamı aşağı yukarı engelli vatandaşlarımızdan oluşan bir Aşık Veysel anma, Aşık Veysel'i anlatma, Aşık Veysel'i Yaşatma Gecesi'ni Büyükçekmece'de halkımıza sundular. Müthişti, muhteşemdi. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na bu güzel faaliyetlere yol açmasından ötürü kültür ve sanat hayatına zenginlik katmasından ötürü çok teşekkür ediyorum. Hem de Sağlık Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit Başkan'ımıza ve bu geceyi hazırlamakta emeği geçen bütün dostlarıma, arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. UNESCO'nun 2023 Aşık Veysel armağanı olarak kabul edebiliriz. Büyük halk ozanımızı andık. Onun yaşantısını, onun hayatını müzikal olarak ortaya koydular. Güzel bir gece yaşattılar Büyükçekmece halkına. Hepsini sevgiyle selamlıyorum" dedi.

"Engelli vatandaşların üreten bireyler olabileceğini gösterdik''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit engelli vatandaşların da gereken eğitimleri alarak toplum içerisinde üreten bireyler olabileceğini ifade ederek şöyle konuştu: "2023 UNESCO Aşık Veysel Yılı nedeniyle Engelliler Müdürlüğümüz bünyesinde Aşık Veysel'in türküleriyle Aşık Veysel'in hikayesini anlatan bir program oluşturma fikri oluştu. Bizim yapmak istediğimiz şey engelliliği görmezden gelme ya da acınacak bir durum halinden çıkartıp burada herhangi bir engelin engel olmadığını ve engelli vatandaşların da gereken eğitimleri alarak toplum içerisinde üreten bireyler olabileceğini gösterdik. Beraberinde yaşlı bireylerimizin de toplum içerisinde üreten ve bu gösterileri yapabilen ve gerçekten diğer bireylerle rekabet edebilecek ölçüde herhangi bir konuyla ilgili kendilerini geliştirebileceklerini gösterdik. Biz burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü ve Engelliler Müdürlüğü çatısı altında hem beden sağlığı hem de ruh sağlığı adına yapılması gereken bütün her şeyi yaptığımızı, bunu da bu sahne performansıyla göstermeye çalıştık. Bugüne özel olarak da 2023 UNESCO'nun Aşık Veysel Yılı ilan etmesi nedeniyle Büyük Ozan Aşık Veysel adına oluşturulan bir geceydi."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ahlat'ta "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu
Ahlat'ta "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu sergisi
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu sergisi
İzmir'de sanat buluşması başladı: 120 galeri, bin 600 sanatçı aynı çatı altında
İzmir'de sanat buluşması başladı: 120 galeri, bin 600 sanatçı aynı çatı altında
Altıntaş'ta "Edebiyat Sokağı" açılışı yapıldı
Altıntaş'ta "Edebiyat Sokağı" açılışı yapıldı
Son Haberler
Çarşamba'da Mevlid-i Nebi Haftası'nda konferans düzenlendi
Çarşamba'da Mevlid-i Nebi Haftası'nda konferans düzenlendi
Vali Aydoğdu, Keskin'in cenaze törenine katıldı
Vali Aydoğdu, Keskin'in cenaze törenine katıldı
Manisa'da "Kadın Dostu Kent" hamlesi
Manisa'da "Kadın Dostu Kent" hamlesi
Sel mağduru araçlara ücretsiz destek: Oto yıkamacıdan örnek davranış
Sel mağduru araçlara ücretsiz destek: Oto yıkamacıdan örnek davranış
Başkan Kıvanç: "Fabrikada kazandığımızı yolda kaybetmeyelim"
Başkan Kıvanç: "Fabrikada kazandığımızı yolda kaybetmeyelim"
İran Dışişleri Bakanı, Katar'da Hamas lideri Heniyye ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı, Katar'da Hamas lideri Heniyye ile görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi