• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Büyükçekmece'nin geleceğine değer katacak 4 proje hayata geçiyor
Haberler
Yayınlanma: 06 Temmuz 2026 - 14:46
Güncelleme: 06 Temmuz 2026 - 15:36

Büyükçekmece'nin geleceğine değer katacak 4 proje hayata geçiyor

Büyükçekmece Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci toplantısını Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi başkanlığında gerçekleştirdi.

Haberler
06 Temmuz 2026 - 14:46
Güncelleme: 06 Temmuz 2026 - 15:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükçekmece'nin geleceğine değer katacak 4 proje hayata geçiyor
Büyükçekmece Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci toplantısını Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi başkanlığında gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan 4 proje hakkında meclisi bilgilendirerek; "Her biri, Büyükçekmece'mizin geleceğine değer katacak, sosyal yaşamı güçlendirecek ve kentimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacak yatırımlardır" dedi.

Ayrıca Büyükçekmece Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Türk sinemasının efsane ismi Kadir İnanır'ın ismini bir cadde, sokak veya parka vererek ölümsüzleştirecek.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan siyasi partilerin grup başkan vekilleri önemli gün ve haftalara yönelik mesajlar verdi. Konuşmaların ardından gündemde yer alan maddeler müzakere edilerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara sevk edildi.

İnanır ve Özsayın'ın isimleri yaşatılacak

Gündem maddeleri arasında yer alan "Belediye sınırlarımızda belirlenecek bir cadde, sokak veya parka isminin yaşatılması adına Türk sinema tarihinin ünlü sanatçısı merhum Kadir İnanır'ın isminin verilmesi" hususu ilgili komisyona havale edildi. Önceki gün vefat eden ve Büyükçekmece Belediyesi'nde uzun yıllar teknik belediye başkan yardımcılığı ve koordinatörlüğü görevini yürüten Zafer Özsayın'ın ismi de bir parka verilecek.

İBB ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle 4 proje daha hayata geçiyor

Gündemde yer alan önemli maddeler arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle 4 proje daha hayata geçirilecek. Bu kapsamda spor tesisleri, sosyal tesis, kent lokantası ve Engelleri Hizmetleri Şube Müdürlüğü projeleri önümüzdeki günlerde Büyükçekmece ve bölge halkının hizmetine girecek. Mimarsinan, Güzelce, Ulus ve Cumhuriyet mahallerinde hizmete girecek projeler şunlar:

Mimarsinan sahili sınırlarındaki tasarrufu Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan ve park alanı olarak ayrılmış bulunan atıl yapı sosyal tesis olarak hizmet vermek şartıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edilecek.

Büyükçekmece ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Şafak Sokak No.4 adresindeki hali hazırda boş olan bina, "Kent Lokantası" olarak işletilmek üzere bedelsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devredilecek.

Güzelce Mahallesi, 3226 ada 1 parselde yer alan taşınmaz spor tesisleri yapılmak kaydıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz olarak tahsis edilecek.

Ayrıca yine mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan Ulus Mahallesi, 221 ada 2 parsel üzerinde yer alan Tepecik Cumhuriyet Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki 7 bağımsız bölümün "Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü" hizmetlerinde kullanılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz olarak tahsil edilmesi.

"Kentimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacak yatırımlardır"

Hayata geçirilecek projeler hakkında meclisi bilgilendiren Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi şu açıklamayı yaptı: "Bugün sizlerle, İstanbul Büyükşehir Belediye'miz ile yürüttüğümüz ortak çalışmaların ve verimli iş birliğinin sonucu olarak ilçemize kazandıracağımız önemli yatırım projelerini paylaşacağız. Belediyemizin girişimleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye'miz ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, birçok proje için somut adımlar atılmış, gerekli planlama ve hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Büyükçekmece'mizde bugüne kadar ortaya koyduğumuz hizmet ve yatırımları daha da ileri taşımak, ilçemize yeni değerler kazandırmak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kararlılıkla çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün sizlerle paylaşacağımız projeler de bu kararlılığın, İstanbul Büyükşehir Belediye'miz ile kurduğumuz güçlü iş birliğinin ve ortak hizmet vizyonumuzun somut yansımalarıdır. Her biri, Büyükçekmece'mizin geleceğine değer katacak, sosyal yaşamı güçlendirecek ve kentimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacak yatırımlardır."

İlçedeki imar planlarıyla ilgili son gelişmeler paylaşıldı

CHP Meclis Üyesi Kerem Ereke, ilçede devam eden imar planı çalışmalarına ilişkin meclisi bilgilendirdi. Ereke, sürdürülen plan çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Celaliye, Kamiloba çatı arası dairesi plan notu şu anda askıda. Kentsel dönüşüme büyük katkı sağlayacak olan merdiven alanlarının 14 metrekare ile sınırlandırarak 'TAKS' dediğimiz oturum hesabından düşülmesi plan notu şu an askıda. Vatandaşlarımızın beklediği Pınartepe Mahallesi 1/1000'lik planları bu hafta askıya çıkacak. Kumburgaz birinci etap 1/5000'lik planlar bu ay İBB Meclisi'nde görüşülecek."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Amasya'da minibüs refüjdeki ağaç ve direğe çarptı: 4 yaralı
Amasya'da minibüs refüjdeki ağaç ve direğe çarptı: 4 yaralı
Otomobilin çarptığı avukat, cübbesi ile son yolculuğuna uğurlandı
Otomobilin çarptığı avukat, cübbesi ile son yolculuğuna uğurlandı
İnşaatın tepesine çıkan şahıs, ekiplerin çabasıyla ikna edildi
İnşaatın tepesine çıkan şahıs, ekiplerin çabasıyla ikna edildi
Adıyaman'da otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Adıyaman'da otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Son Haberler
Amasya'da minibüs refüjdeki ağaç ve direğe çarptı: 4 yaralı
Amasya'da minibüs refüjdeki ağaç ve direğe çarptı: 4 yaralı
Vali Yılmaz, Merhum Kıbrıs Gazisi Tınmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu
Vali Yılmaz, Merhum Kıbrıs Gazisi Tınmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde...
Aromaterapinin kalbi Balıkesir'de attı
Aromaterapinin kalbi Balıkesir'de attı
Eskişehirli judoculardan Analig'de büyük başarı: Kız takımı yarı finalde
Eskişehirli judoculardan Analig'de büyük başarı: Kız takımı...
Sünnet çocukları valinin makam aracıyla şehir turu attı
Sünnet çocukları valinin makam aracıyla şehir turu attı
Erzurum ve Ardahan için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak ve sel riski
Erzurum ve Ardahan için "sarı" kodlu uyarı: Kuvvetli sağanak ve sel riski

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi