• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Büyükşehir belediyesi depremzedeler için seferber oldu
Yaşam
Yayınlanma: 09 Şubat 2023 - 20:13
Güncelleme: 09 Şubat 2023 - 20:15

Büyükşehir belediyesi depremzedeler için seferber oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için çalışmalarına devam ediyor.

Yaşam
09 Şubat 2023 - 20:13
Güncelleme: 09 Şubat 2023 - 20:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, AFAD'ın yönlendirmeleri doğrultusunda arama kurtarma ve yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Diyarbakır İtfaiyesi 150 kişilik ekip ve 25 araçla enkaz kaldırma çalışmalarında hassas bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarında yer alıyor. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 9 iş makinesi, 3 kamyon, 3 su arıza aracı, 6 vidanjör, 16 pikap ve binek araç ile yürütülen çalışmalarına destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekskavatör, kepçe, kamyon, vinç ve diğer iş makineleri enkaz kaldırma çalışmalarında yer alıyor.

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı 80 personel 45 araç, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı 280 personel, 15 araç ile enkaz alanlarında ve toplanma merkezlerinde çalışıyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 80 araç ve 380 personel ile çalışmalara destek veriyor. Zabıta Daire Başkanlığı ise 150 personelle alanlarda hizmetlerin sorunsuz yapılması için görev yapıyor.

Enkaz alanlarında otobüs

Ulaşım Daire Başkanlığı, yıkılan 6 binanın enkazında yakınlarından haber bekleyen vatandaşların kalması, barınması ve soğuktan korunması için 6 otobüsü çalışır vaziyette bekletiyor.

470 bin kişiye çorba, kahvaltılık, yemek servisi

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarını gideriyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, depremden etkilenen vatandaşların ve enkaz alanındaki görevlilerin yemek ihtiyaçlarını gideriyor. Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar deprem alanı bölgesi ve toplanma alanlarında 23 ayrı noktada toplam 470 bin kişiye çorba, kahvaltılık, yemek servisinde bulundu.

Yeme ve içme servisinin yapıldığı yerler ise "Kent Meydanı, Nevroz Parkı, Koşuyolu Parkı, Park 75, Barış Parkı çamaşırhane, Sümerpark, Tesisler, Galeriya, Kurt İsmail Paşa sokak, Sayın Sitesi yanı, Mevlana Halit Ortaokulu, Barış düğün salonu, Köşk spor salonu, Bağlar Gençlik Merkezi, Şilbe Kapalı Spor Salonu, mezarlık, itfaiye, gezici aşevi, Talaytepe Spor Kompleksi, Aktif Yaşam Merkezi, Kayapınar Mola Evi, Şehitlik Mola Evi, Millet kütüphaneleri".

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için yeme ve içme hizmeti vermeye devam edecek.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Son Haberler
Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de denetim
Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Türkiye ile Kazakistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Kazakistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Denizli Motorlu Taşıtlar Fuarı ikinci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı
Denizli Motorlu Taşıtlar Fuarı ikinci kez kapılarını ziyaretçilerine...
Turknet, Karadeniz'deki "ilk adımı"nı Samsun'da attı
Turknet, Karadeniz'deki "ilk adımı"nı Samsun'da attı
Traktörden düşen kadın hayatını kaybetti
Traktörden düşen kadın hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi