• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Büyükşehir destekliyor, Muğla'nın kadınları çiçek üretiyor
Genel
Yayınlanma: 21 Haziran 2023 - 14:54

Büyükşehir destekliyor, Muğla'nın kadınları çiçek üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile kadın üreticilerin ürettiği çiçekler Muğla'yı ve komşu illeri renklendirmeye devam ediyor.

Genel
21 Haziran 2023 - 14:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir destekliyor, Muğla'nın kadınları çiçek üretiyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile kadın üreticilerin ürettiği çiçekler Muğla'yı ve komşu illeri renklendirmeye devam ediyor.

2015 yılında Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi kadın emeği ile çiçek üretmeye devam ediyor. 3 sera ile başlayan bugün 30 seraya çıkan çiçek üretimi bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı olmaya devam ediyor.

"Muğla'yı süsleyen çiçekleri üretmekten çok mutluyum"

Köyceğiz Beyobası'nda alım garantili çiçek üretiminin ilk kadın üreticilerinden Zühre Aybars çiçek üretmenin kendilerine ekonomik ve sosyal olarak çok büyük katkısı olduğunu söyledi ve ürettikleri çiçekleri Muğla sokaklarında görmenin de ayrı bir mutluluk olduğunu belirtti. Zühre Aybars, "Çiçek üretmeye 3 sera ile başladık ve ben ilk üreticilerdenim. Çiçekle uğraşmayı çok seviyoruz. Bizim diktiğimiz, yetiştirdiğimiz çiçekleri sokaklarda görmek bizleri mutlu ediyor. Başka bir işe girsem 8 saat gidip geleceğim zor olacaktı ama çiçek üretimi ile evimin önünde serada çiçeklerimi üretiyorum. Kazancı da çok iyi bize çok katkısı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza ve kooperatif başkanımıza destekleri için teşekkür ediyorum kadınları üretime kattılar."

"Amacımız çiçek üretiminin merkezi olan Bayındır gibi olmak"

2015 yılında Büyükşehir Belediyesi ile Alım Garantili Çiçek üretimine başlayan Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin'de hedeflerinin çiçek üretiminde bir numara olan Bayındır'ı yakalamak olduğunu söyledi ve bugünlere gelmelerinde en büyük desteği Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'den aldıklarını belirtti. Şaban Çetin, "Beyobası Kooperatifi 1995 yılında kuruldu. İlk orman ürünleri işleri yapıyorduk. Bugün 220 ortağımız var. 2015 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın teşviki, destekleri ile alım garantili çiçek üretimi işine girdik. 3 sera ile başladık. İlk yıl mevsimlik 1 Milyon 600 bin çiçek ürettik. Yüzde 90 başarı elde ettik. Sonra saksılı türlere, ibreli çok yıllık türlere başladık. Yıllık yaklaşık iki buçuk milyon çiçek üretiyoruz. Üreticilerimizin yüzde 80'i kadın. Kadınların üretime katılması, onların emekleri, gayretleri bizler için çok değerli. Bizim amacımız Muğla'nın her tarafını çiçeklendirmek. Ürettiğimiz çiçeklerle bu işin kaynağı Bayındır'ı yakalamak. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Osman Gürün'e teşekkür etmek istiyorum. İlk baştan beri bizleri teşvik eden, destekleyen, kooperatifçiliğe ayrı bir önem veren başkanımız ve ekibiyle bugünlere geldik" dedi.

Bugüne kadar 25 milyon çiçek üretildi

Büyükşehir ve Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile kadın üreticilerin desteklenmesi için hayata geçirilen alım garantili süs bitkisi üretimi ile 3 serada başlayan üretim 30 seraya, üreten kadın sayısı da 6 dan 60'a çıktı. Kadınların emeği ile Muğla'da üretilen çiçekler sadece Muğla'yı değil farklı il ve ilçeleri de süslüyor. Isparta, Afyon, Aydın, Denizli, Antalya, Burdur ilçe belediyelerine ve kurumlara Muğla'nın ürettiği çiçekler gönderiliyor. 2015 yılından bugüne yaklaşık 25 Milyon çiçek üretimi gerçekleştirildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Amasya Tamimi'nin 107. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi
Amasya Tamimi'nin 107. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi
Karabük'te zincirleme trafik kazası: 2 yaralı
Karabük'te zincirleme trafik kazası: 2 yaralı
Kastamonu'da metruk binada erkek cesedi bulundu
Kastamonu'da metruk binada erkek cesedi bulundu
Sivasspor'a yine talip çıkmadı!
Sivasspor'a yine talip çıkmadı!
ABD'den İran'a 21 Ağustos'a kadar petrol satışına izin
ABD'den İran'a 21 Ağustos'a kadar petrol satışına izin
Samsun'dan 10 firma TİM listesinde
Samsun'dan 10 firma TİM listesinde

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi