• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Büyükşehir'in yazılım eğitimlerinde başarılı olan öğrenciler istihdam edildi
Yaşam
Yayınlanma: 05 Ekim 2023 - 16:41
Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 16:43

Büyükşehir'in yazılım eğitimlerinde başarılı olan öğrenciler istihdam edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne (GBB) bağlı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) iş birliğiyle başlatılan yazılım eğitimi tamamlandı.

Yaşam
05 Ekim 2023 - 16:41
Güncelleme: 05 Ekim 2023 - 16:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir'in yazılım eğitimlerinde başarılı olan öğrenciler istihdam edildi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne (GBB) bağlı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) iş birliğiyle başlatılan yazılım eğitimi tamamlandı.

Akıllı Şehir Veri Koordinasyon Merkezinde 6 ay boyunca süren kursun ardından üstün başarı gösteren 3 kursiyer Gazi Bilişim A.Ş.'de istihdam edildi. Bilgisayar Programlama Teknikleri, Nesneye Dayalı Programlama- C# Geliştirme ve Uyum Eğitimlerinin sonunda yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan tüm öğrencilere ise sertifika verildi.

"Bilim şehri Gaziantep hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz"

Gaziantep'in ve bölgenin yazılım alanında ciddi eleman ihtiyacı olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy proje ile ilgili bilgileri paylaşarak, "21.yüzyıl teknoloji yılı, bilim yüzyılı. Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Bilim Şehri Gaziantep, Eğitim Şehri Gaziantep sloganıyla yola çıktık. Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in talimatıyla özellikle bu bölgede yazılım sektöründe çok ciddi anlamda bir açık olduğunu tespit ettik. Gençlerimizi yazılım eğitimiyle istihdama kazandırma projesi oluştu ve bilgi işlem daire başkanlığımız bilişim anonim şirketimizle birlikte bir proje yazdık. İlk etapta bir pilot proje oluşturmaya çalıştık. Bu konuya ilgi duyan 25 kişi ile ilk projeye başlandı. Başvuru sayısı oldukça yüksekti. 600 başvuru sayısında mülakat elemeleri yapıldı. Mülakatı geçen 25 kişiye eğitim verildi. Bizim sözümüz eğitim gören kişilerin yüzde yirmisi istihdam etmek. 6 aylık eğitim süreci bitti. Kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladı hepsi gerçekten çok güzel eğitimler gördüler. Bizim ileri ki hedefimiz bin gencimizi yazılım alanında istihdama kazandırmak. Bu şehrin hatta bu bölgenin yazılım ihtiyacını karşılamak. Önümüzdeki süreçte tekrar bir kurs programı hazırlayıp başvuruları açacaz. Bilim Şehri Gaziantep hedefimize bir adım daha ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Süleyman Mete Deniz ise projenin detaylarını anlatarak, "Bu projeyi duyunca çok heyecanlandık. Çünkü bölgenin yazılımcı ihtiyacı çok fazla. Bu ihtiyacı hızlıca kapatabilecek projelerden biri olarak değerlendirdik. Zaten GASMEK'lerde ciddi bir eğitim süreci var. Belediye Başkanımız Fatma Şahin bilişim, yazılım ve teknik kısmına çok önem veriyor. Bunun için Gaziantep Bilişim kurulmuştu. Burada kendi belediyemizim ve çevre belediyelerin yazılım ihtiyaçlarını bu şirket üzerinden sağlayabiliyoruz. Başvuru sürecinde altı yüzün üzerinde başvuru oldu. Tahmin edemediğimiz bir talepti. Mülakat sonrası 25 arkadaşımız eğitimlerini aldı. Eğitim sonunda söz verdiğimiz gibi başarılı arkadaşlarımızı işe aldık. Belediye başkanımızın öncelikli amacı istihdam. Bu noktada hızlıca yola çıktık. Başarılı bitti. Programımız aşamalı şekilde devam ederek ilerleyecek" şeklinde konuştu.

Eğitim sayesinde kursiyerler, oyunlarını marketlere yükledi

Aldığı eğitimle C# geliştirme kursunu başarıyla bitiren Mert Kanberoğlu, Gazi Bilişim A.Ş.'de işe başladığını belirterek, "Bu kursta C# ve Unity kullanarak mobil oyun geliştirme anlamında eğitimler aldık ve bu eğitimlerin sonucunda oyun geliştirerek geliştirdiğimiz oyunları marketlere yükledik. Bu kursu başlatan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Mete Deniz'e teşekkür ederim" dedi.

Kursu tamamlayanlardan Ahmet Şahiner, verilen eğitimlerin kişisel gelişime katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Kurs benim için çok iyi geçti. C# bilgim olduğu için ben de Unity bana değer kazandıracağını düşündüm. Kursa öyle başvurdum daha sonrasında bize ileri seviye C# öğrettiler. Ardından Unity'e geçtik. Oyun yazacak seviyeye kadar ulaştım. Başkanlarım ve hocalarım çok yardımcı oldu. Onların sayesinde çok iyi yerlere geldim ve şu anda markette bir sürü oyunlarım var" ifadelerini kullandı.

Mehmet Sancar ise GBB'nin Unity ve C# eğitimini tamamladığını ve Gazi Bilişim A.Ş. de işe başlayanlardan biri olduğunu söyleyerek, "Haftanın üç günü ile devam eden bir süreçti. Benim hep merakım vardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu eğitimi sayesinde kendimi daha da geliştirmiş oldum. Burada ayrıca çalışma imkanımda oldu. Bu kursta başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Son Haberler
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında konuştu:"Hazar Geçişli Orta Koridor'un ihyası için çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında...
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Uşak'taki uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı
Uşak'taki uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi