• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Çanakkale'de gençler, tarih için dalıp yelkenler fora dedi
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 03 Eylül 2026 - 12:05
Güncelleme: 03 Eylül 2026 - 12:52

Çanakkale'de gençler, tarih için dalıp yelkenler fora dedi

Çanakkale'de Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Tarihe Saygı Anı Dalışı' ve 'Yelken Sürüşü' çocuk ve gençleri denizle buluşturdu.

Kültür-Sanat
03 Eylül 2026 - 12:05
Güncelleme: 03 Eylül 2026 - 12:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çanakkale'de gençler, tarih için dalıp yelkenler fora dedi
Çanakkale'de Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Tarihe Saygı Anı Dalışı' ve 'Yelken Sürüşü' çocuk ve gençleri denizle buluşturdu.

Çanakkale, deniz sporları ve sualtı deneyimini tarihi atmosferle buluşturan özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Tarihe Saygı Anı Dalışı' ve 'Yelken Sürüşü' deneyimi, çocuk ve gençlere yönelik olarak düzenleniyor. Etkinlikler, çocuk ve gençlere Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mirasıyla deniz sporlarını bir arada deneyimleme fırsatı sunuyor.

Dalış etkinliğinde konuşan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Çanakkale çok özel günlerinden birini yaşıyor. Yaklaşık 4 günden beri Kültür Yolu Festivali'miz başladı ve Çanakkale'de tüm hızıyla devam ediyor. Biz de Tarihi Alan Başkanlığı olarak bugün denizin altında mavi bir yolculuk yapmaya karar verdik. 460 civarında misafirimizi dalış yaptıracağız. İlk defa suyun altında bir anı dalışı, bir saygı dalışı yapmış olacaklar. Daha sonra 250 kişi civarında da bir yelken sürüşü yapmış olacak. Amacımız Çanakkale bir deniz memleketi. Denizin en iyi bugüne kadar tarih boyunca kullanıldığı yer ve çok iyi denizcilerin, çok iyi su sporcuların yetiştirdiği bir yer. Biliyorsunuz Gelibolu Sualtı Parkı da artık dünyada çok tanınan ve bilinen bir yer haline geldi. O yüzden vatandaşlarımızı suya ve su sporlarını özendirmek için Tarihi Alan Başkanlığı olarak böyle bir aktivite yapma kararı aldık. Çok da büyük ilgi var. İnsanlar kaydoldu ve çok hızlı bir şekilde de adaptasyon süreci tamamlandı. Şu anda suyun altında bir saygı dalışı yapılıyor. Birazdan da yerken sürüşü başlayacak. Çanakkale her zaman ifade ettiğimiz gibi 'Mavi Vatan'ın çok önemli parçalarından bir tanesi ve tarih boyunca çok önemli denizciler burada yetişmiş. Çanakkale deniziyle, Mavi Vatan'ı ile meşhur bir memleket. Biz de buradaki denize, denizin altına farkındalığı arttırmak için de böyle bir çalışma içerisine girdik. Çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük ilgi var. İnşallah Festival bittiği zaman da buradaki bütün çalışmalar amacına ulaşmış olur. Suyun altında dalış yapanların sayısı artar. Yelken sporu yapanların sayısı artar. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız bu konuda bizim en büyük hedef kitlemiz" dedi.

Dalış yapan 15 yaşındaki Engin Kaya "Başta biraz heyecanlandım, nefes almakta zorlandım. Sonra ciğeri boşaltında daha iyi nefes aldım" ifadelerini kullandı.

12 yaşında dalışı deneyimleyen Nurbanur Arslanboğa "Çok güzeldi. Balıklarla birlikte yüzüyorduk. Eğitmenin bana her konuda yardımcı oldu. Nefes verirken hiç zorluk yaşamadım. Aslında bu konuda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyordum. Suyun altında fotoğraf çekildik, çok güzel oldu benim için. Suyun içerisinde eğlendiğim anlar, bu program beni çok mutlu etti. İnşallah her yıl yapılır. Böyle bir program herkes için faydalı olur" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Selendi'de 104. kurtuluş yıl dönümü coşkusu
Selendi'de 104. kurtuluş yıl dönümü coşkusu
Yetimlerin 104 yıllık emaneti Misak-ı Milli Halısı yeniden dokundu
Yetimlerin 104 yıllık emaneti Misak-ı Milli Halısı yeniden dokundu
Merkezefendi kent tiyatrosu'nda kurs ve seçmeler için başvurular başladı
Merkezefendi kent tiyatrosu'nda kurs ve seçmeler için başvurular başladı
Taklacı gençler viral oldu
Taklacı gençler viral oldu
Son Haberler
Balıkesir'de yeni eğitim öğretim yılı öncesi güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Balıkesir'de yeni eğitim öğretim yılı öncesi güvenlik tedbirleri...
Kapısına pompalı tüfekle dayandı, sokakta terör estirdi
Kapısına pompalı tüfekle dayandı, sokakta terör estirdi
Mahkeme kararı sonrası 47 yıllık iş yerini boşaltan esnaf, baktığı kuşlar için endişeli
Mahkeme kararı sonrası 47 yıllık iş yerini boşaltan esnaf, baktığı...
Ford Otosan ve Tohum Otizm Vakfı'nın öncü destekli istihdam modeli Eskişehir'de iş dünyasıyla buluştu
Ford Otosan ve Tohum Otizm Vakfı'nın öncü destekli istihdam modeli...
Şahinbey Zağanos Takımı'ndan TEKNOFEST'te büyük başarı
Şahinbey Zağanos Takımı'ndan TEKNOFEST'te büyük başarı
Tour of İstanbul 2026'da heyecan başladı
Tour of İstanbul 2026'da heyecan başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi