• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. 'Casperlar' suç örgütünün çocuk yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı
Haberler
Yayınlanma: 03 Eylül 2026 - 15:15
Güncelleme: 03 Eylül 2026 - 16:02

'Casperlar' suç örgütünün çocuk yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Casperlar' suç örgütünün çocuk yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 51 çocuk şüpheli hakkında iddianamede, Örgütün eylemlerini özellikle 15-25 yaş arası sosyo-ekonomik olarak dar gelirli, ailevi fiziksel ve ruhsal sorunlar etkisinde kalan çocuk ve genç yaştaki örgüt üyeleri aracılığı ile yaptırdığı ve söz konusu örgüt üyelerinin motivasyonunu yurt dışında lüks yaşam, para,

Haberler
03 Eylül 2026 - 15:15
Güncelleme: 03 Eylül 2026 - 16:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Casperlar' suç örgütünün çocuk yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 51 çocuk şüpheli hakkında iddianamede, Örgütün eylemlerini özellikle 15-25 yaş arası sosyo-ekonomik olarak dar gelirli, ailevi fiziksel ve ruhsal sorunlar etkisinde kalan çocuk ve genç yaştaki örgüt üyeleri aracılığı ile yaptırdığı ve söz konusu örgüt üyelerinin motivasyonunu yurt dışında lüks yaşam, para, uyuşturucu, lüks otomobillere ve motosikletlere ulaşım gibi vaatler ile sağladıkları belirtildi. İddianamede, çocuk şahıslar hakkında değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

Liderliğini İsmail Atız'ın yaptığı Bahçelievler ilçesi başta olmak üzere Küçükçekmece ve Bağcılar ilçelerinde, 'yağma', 'kasten yaralama', 'tehdit', 'uyuşturucu ticareti', 'fuhuş', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' gibi suçlara karıştıkları tespit edilen 'Casperlar' suç örgütüne yönelik yeni bir soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, çocuk şüphelilerin 3 maktul ve 28 mağdura yönelik 22 eylem gerçekleştirdiği belirlendi. Olaylarla bağlantılı olduğu tespit edilen 30'u tutuklu toplam 51 çocuk şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 167 sayfalık iddianamede, şahısların müştekileri tehdit ettiği mesajların görsel materyallere yer verildi. Öte yandan iddianamede, örgüt üyelerinin müştekilerin telefonlarına gönderdiği tehdit içerikli mesajlar da yer aldı.

Kadın üyelere baskı yaparak, Daltonlar suç örgütü üyesini öldürttükleri anlatıldı

Hazırlanan iddianamede, birçok eylem talimatının doğrudan örgüt lideri İsmail Atız tarafından verildiği vurgulandı. İddianamede, örgütün 22 Ocak 2025 tarihinde Sezer Kaya isimli şahsın öldürülmesi olayında Ayaz Kardeşler suç örgütü ile ortak hareket ettiği anlatıldı. İddianamede, örgütün Daltonlar suç örgütü üyelerine ait hücre evlerine üzerlerinde GPS cihazı bulunan kadın örgüt üyeler gönderdiği aktarıldı. Örgütün, kadın üyelere baskı yaparak, Daltonlar suç örgütü üyelerinden Sezer Kaya isimli şahsı öldürttükleri diğer üyelere de silahlı saldırı düzenledikleri ve bu saldırıyı sosyal medya hesaplarından paylaştıkları aktarıldı.

Eylemleri 15-25 yaş arası sosyo-ekonomik olarak dar gelirli, çocuk ve gençlere yaptırdıkları belirtildi

Örgüt üyesi şüpheli İsmail Göleli'nin örgütün korkutucu gücünü hissettirmek amacıyla adli süreçteki çocukları azmettirdiği iddianamede vurgulandı. Örgütün, eylemlerini özellikle 15-25 yaş arası sosyo-ekonomik olarak dar gelirli, ailevi fiziksel ve ruhsal sorunlar etkisinde kalan çocuk ve genç yaştaki örgüt üyeleri aracılığı ile yaptırdığı ve söz konusu örgüt üyelerinin motivasyonunu yurt dışında lüks yaşam, para, uyuşturucu, lüks otomobillere ve motosikletlere ulaşım gibi vaatler ile sağladıkları iddianamede belirtildi. Örgütün lider ve yönetici kadrosunda bulunan şüphelilerin, örgüte yeni katılan üyelerini "GENÇLERİ, KARDEŞLERİ" olarak adlandırdıkları ve örgüt içerisinde önemli bir konumda olduklarını hissettirmeye çalıştıkları aktarıldı. İddianamede, 'Casperlar' suç örgütüne CİMER üzerinden çok sayıda ihbar yapıldığı da anlatıldı.

Çocukların, lüks yaşamın etkisinde kalarak örgüt içerisinde yer almaya başladıkları aktarıldı

İddianamede, adli süreçteki çocukların eylemlerde kullanıldığı, yürütülen soruşturma kapsamında 51 adli süreçteki çocuğun eylemlerde yer aldığı veya eylemlerde yer almasa dahi örgütle irtibatının bulunduğu anlatıldı. İddianamede, aile bağları zayıf olan çocukların suç örgütleri tarafından kullanıldığı, örgüt lider ve yöneticilerinin çocuk nezdinde ön plana çıkmaya başladığı aktarıldı. İddianamede, üyelerin örgüte kazandırmak istedikleri çocuklara ve genç bireylere "sen bizim kardeşimizsin" gibi söylemlerde bulundukları belirtildi. Örgütün kendilerine katılmak istedikleri çocuklara yemek ısmarladığı, sosyal aktivitelere davet ettiği ya da para vererek ilgi gösterdikleri anlatıldı. Öte yandan örgütün sosyal medya üzerinden çocukları propaganda paylaşımlara maruz bıraktığı, çocukların, motorların, paranın ve lüks yaşamın etkisinde kalarak örgüt içerisinde yer almaya başladıkları anlatıldı. Örgütün bu tutumu sonucunda çocukların saygı gören karizmatik bir kişiliğe büründüğü iddianamede belirtildi.

İddianamede, ekonomik şartları yetersiz mahallerde yaşayan çocuklara gerçekleştirdikleri eylem karşılığında 10 bin ile 50 bin arasında para verileceği yönünde vaatlerde bulunulduğu ancak ifadeleri alınan çocuk şüphelilerin ifadelerinde vadedilen paranın örgüt lider ve yöneticilerince verilmediği aktarıldı.

Şüpheliler hakkında değişen oranlarda hapis cezası

Hazırlanan iddianamede, adli süreçteki çocuk şahıslar hakkında, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'örgütün veya amacının propagandasını yapma', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 'mala zarar verme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ile 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' başta olmak üzere toplam 17 suç yönünden değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Bakırköy Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir ve Ankara havalimanları yolcu deneyiminde küresel onur listesinde
İzmir ve Ankara havalimanları yolcu deneyiminde küresel onur listesinde
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 2991. maddesi kapsamında Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile hakkında soruşturma başlattığı feshedilen Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 7 Eylül Pazartesi günü 15.00'te ş
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 2991. maddesi kapsamında Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile hakkında soruşturma başlattığı feshedilen Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 7 Eylül Pazartesi günü 15.00'te ş
Sarıyer'de korkutan yangın: 8 kişi tahliye edildi
Sarıyer'de korkutan yangın: 8 kişi tahliye edildi
Eski Bakan Arif Ahmet Denizolgun'un Adli Tıp Kurulu ön inceleme süreci tamamlandı
Eski Bakan Arif Ahmet Denizolgun'un Adli Tıp Kurulu ön inceleme süreci tamamlandı
Son Haberler
İzmir ve Ankara havalimanları yolcu deneyiminde küresel onur listesinde
İzmir ve Ankara havalimanları yolcu deneyiminde küresel onur listesinde
TEKNOFEST'te hız ve refleks yarışı: Drone şampiyonası Batman'a taşınıyor
TEKNOFEST'te hız ve refleks yarışı: Drone şampiyonası Batman'a...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 2991. maddesi kapsamında Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile hakkında soruşturma başlattığı feshedilen Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 7 Eylül Pazartesi günü 15.00'te ş
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TCK'nın 2991. maddesi...
Burdurlu kick boksçulardan, Zafer Kupası'nda 10 madalya
Burdurlu kick boksçulardan, Zafer Kupası'nda 10 madalya
Türkiye'de bir ilk: Açık kalp ameliyatı olmadan kalbindeki delikten kurtuldu
Türkiye'de bir ilk: Açık kalp ameliyatı olmadan kalbindeki delikten...
Erzurum İl Sağlık Müdürü Meral saha çalışmalarına yoğunlaştı
Erzurum İl Sağlık Müdürü Meral saha çalışmalarına yoğunlaştı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi