• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Cerrahpaşa'da deprem riski olmayan binalarda ayakta hasta kabulü başladı
Genel
Yayınlanma: 06 Mart 2023 - 13:14

Cerrahpaşa'da deprem riski olmayan binalarda ayakta hasta kabulü başladı

Genel
06 Mart 2023 - 13:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cerrahpaşa'da deprem riski olmayan binalarda ayakta hasta kabulü başladı
CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi'nde tüm branşlarda ayakta hasta poliklinikleri ve laboratuvar hizmetleri yerleşkedeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda tekrar başladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, "Bu süre içerisinde 113 birimi buradaki çelik konstrüksiyon birimlerin arasında sıkıştırarak bugün itibarıyla gelen hastaları kabul ediyoruz. Yarın sabah itibariyle da randevu sistemini açarak kısıtlı olarak kabul etmeye başlıyoruz. Mevcut kapasitesinin yüzde 70'ine bakabilecek düzeyde olacağını düşünüyorum. Ameliyatlarda bir sıkıntımız var, 33 ameliyathanemiz vardı, şu an 4 ameliyathanemiz var. Bu da ancak acil ameliyatlara yeter" dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 28 Şubat'tan itibaren prefabrik yapılara geçen acil ile çocuk hastalıkları klinikleri hariç tüm faaliyetlerini durdurulmuştu. Dekanlık, bugünden itibaren tüm branşlarda ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin yerleşkedeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 4 Mart Cumartesi günü Cerrahpaşa Yerleşkesi'ni ziyaret etti. Koca'nın ziyareti sırasında nitelikli servislerin hizmet vermeye devam edeceği konusunda gerekli görüşmeler yapıldı. Bunun üzerine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen,  bugün itibarıyla gelen hastaların kabul edildiğini, hastanenin mevcut kapasitesinin yüzde 70'ine bakabilecek düzeyde olduğunu açıkladı.

"MEVCUT KAPASİTENİN YÜZDE 70'NE BAKABİLECEK DÜZEYDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen,  ameliyathaneler, yatan hasta servisleri, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz ve kemik iliği nakil ünitesi gibi nitelikli servislerin hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, "Geçtiğimiz hafta, monoblok içerisinde ayaktan hizmet veren 113 tane birimin tamamını kapatmıştık ve 120 bin metrekare alanı boşalttık. Şu an kullandığımız alan 70 bin metrekare. Polikliniklerimizin en az yarısı monobloktaydı. Yatan hasta hizmetleri durdu ancak çocuk sağlığı, çocuk hastalıkları ana bilim dalında tüm hizmetler kesintisiz devam etti. Medikal Onkoloji de bu binadaydı, kesintisiz devam etti. Beyin cerrahi binası risksiz binaydı orası devam etti ama monoblokta 113 tane birimimiz kapatıldı. Biz bu süre içerisinde 113 tane birimi buradaki çelik konstrüksiyon birimlerin arasında sıkıştırarak bugün itibarıyla gelen hastaları kabul ediyoruz. Yarın sabah itibariyle da randevu sistemini açarak kısıtlı olarak kabul etmeye başlıyoruz. Mevcut kapasitesinin yüzde 70'ine bakabilecek düzeyde olacağını düşünüyorum. Ameliyatlarda bir sıkıntımız var, 33 tane ameliyathanemiz vardı, şu an 4 tane ameliyathanemiz var. Bu da ancak acil ameliyatlara yeter. Sayın Sağlık Bakanımız Cerrahpaşa Yerleşkesine geldi, mevcut durumla ilgili kendilerine bilgi verdik. Kendileri de yerleşkeyi gezdi. Şu an problemimize kısa sürede çözüm getireceklerini kendileri ifade etti. Yataklı tedavi hizmetlerimizle ilgili gelişme olacağını bekliyoruz. Polikiniklik hizmetleri bazı birimlerde durdurulmuştu ama bazı birimlerde zaten devam ediyordu. Oradaki 113 tane birim kapandığı için onları mevcut polikiniklerin içerisine yerleştirilmemiz gerekiyordu" dedi.

"YENİ CERRAHPAŞA YERLEŞKESİNİN BUGÜN İHALESİ YAPILACAK"

Prof. Dr. Sait Gönen, "Cerrahpaşa 2019 depreminden sonra riskli binaların hepsini yıkıp orada yeni Cerrahpaşa yerleşkesinin geleceği yeri hazırlamıştık. Orada A,B,C,D,E diye 5 kısım var. A bölgesinde arkeolojik kazılar yapılmıştı. Şimdi B,C,D,E'den oluşan 220 bin metrekare alanın geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. Depremden önce ihaleye çıkmıştı zaten. Zannediyorum zeyilname verilmiş. Bugün 220 bin metrekare alanın ihalesi var. İhaleyi alan firma şartnamesinde teslim edildikten 10 gün sonra ihaleyi başlatıp 600 gün içinde ihalenin bitirilmesi şartname maddelerinden bir tanesi. Bugün itibarıyla ihalesi yapılacak. Biz burada 120 bin metrekare alanı boşalttık, 70 bin metrekare alanı kullanıyoruz. İkisinin toplamından daha büyük alanın ihalesi bugün yapılıyor. O zamana kadar bir yataklı tedavi ünitesine ihtiyacımız var çünkü 800 yatağı boşaltmış durumdayız. Acilen bir yataklı tedavi ünitesine ihtiyacımız var" dedi.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İEF'de gençler ve çocuklar için eğlence dolu alanlar
İEF'de gençler ve çocuklar için eğlence dolu alanlar
Bursa'daki düğün yemeğinde 367 kişi hastanelere başvurdu
Bursa'daki düğün yemeğinde 367 kişi hastanelere başvurdu
Kapadokya'da balonlar 3 gündür gökyüzüne yükselemiyor
Kapadokya'da balonlar 3 gündür gökyüzüne yükselemiyor
Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sağnak: "Yalçın Başkan ziraat odasından daha fazla hizmet üretiyor"
Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sağnak: "Yalçın Başkan...
Rahvan at koşusunda altın kemer sahibini buldu
Rahvan at koşusunda altın kemer sahibini buldu
Tahmazoğlu, Berat Kandilini kutladı
Tahmazoğlu, Berat Kandilini kutladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi