• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık"
Çevre
Yayınlanma: 27 Mayıs 2023 - 11:00
Güncelleme: 27 Mayıs 2023 - 11:04

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından paylaştığı İstanbul Pendik Millet Bahçesi'ne ait video görüntüleriyle yayımladığı mesajında "81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul'umuzda 17 millet bahçemiz her gün binlerce vatandaşımızı ağırlıyor, 33 millet bahçemizin yapımı ise devam ediyor. Siz de bu hafta sonunu millet bahçelerimizde sevdiklerinizle

Çevre
27 Mayıs 2023 - 11:00
Güncelleme: 27 Mayıs 2023 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından paylaştığı İstanbul Pendik Millet Bahçesi'ne ait video görüntüleriyle yayımladığı mesajında "81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul'umuzda 17 millet bahçemiz her gün binlerce vatandaşımızı ağırlıyor, 33 millet bahçemizin yapımı ise devam ediyor. Siz de bu hafta sonunu millet bahçelerimizde sevdiklerinizle geçirebilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde 484 millet bahçesiyle ülkemize 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldığını açıkladı.

Bakan Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından video görüntüleriyle yaptığı açıklamada, "81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul'umuzda 17 millet bahçemiz her gün binlerce vatandaşımızı ağırlıyor, 33 millet bahçemizin yapımı ise devam ediyor. Siz de bu hafta sonunu millet bahçelerimizde sevdiklerinizle geçirebilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

"İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı artırıldı"

Bakan Kurum'un paylaştığı videoda, millet bahçeleriyle İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırıldığına vurgu yapılarak yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, yeşil alanları ve biyolojik gölet ile İstanbullulara keyifli vakit geçirme imkânı sunulduğu açıklandı. Video paylaşımında İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 285 bin metre alan üzerine kurulan Pendik Millet Bahçesi'nden görüntülere yer verildi.

Pendik Millet Bahçesi'ne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, millet bahçesiyle ilgili şunları söylediler: "Yeşil alan demek, temiz nefes almak demek. Bizim buna çok ihtiyacımız var. Şehrin merkezindeki bu tip yeşil alanlar inanın ki çok hoş. Yeşil alanlar gerçekten bizim için çok önemli. Temiz hava, güneş, çimenler insanı rahatlatıyor. Kahvaltıya, yürüyüşe geliyoruz. Hafta içi yorgunluğunu atmak için büyük nimet."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Direğe konan 5 leylekten 3'ü elektrik akımına kapılarak telef oldu
Direğe konan 5 leylekten 3'ü elektrik akımına kapılarak telef oldu
Erzurum'da 10 dakikalık yağış trafiği felç etti
Erzurum'da 10 dakikalık yağış trafiği felç etti
Orman yangınlarına ilişkin soruşturmalarda 9 kişi tutuklandı
Orman yangınlarına ilişkin soruşturmalarda 9 kişi tutuklandı
Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Son Haberler
Vali Çelik, Karlıova'daki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Vali Çelik, Karlıova'daki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Zonguldak'ta feci kaza: 4 yaralı
Zonguldak'ta feci kaza: 4 yaralı
Hakkari'de 20 yıl 7 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı
Hakkari'de 20 yıl 7 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı
Kamyon devrildi, tonlarca soğan yola saçıldı: 2 yaralı
Kamyon devrildi, tonlarca soğan yola saçıldı: 2 yaralı
Hamaney, askeri danışmanı Rızai'yi İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri olarak görevlendirdi
Hamaney, askeri danışmanı Rızai'yi İran Ulusal Güvenlik Yüksek...
Eniştesini, çocuklarının gözleri önünde öldüren kayınbiradere 'iyi hal' ve 'tahrik' indirimi
Eniştesini, çocuklarının gözleri önünde öldüren kayınbiradere 'iyi hal' ve 'tahrik' indirimi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi