• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel Isparta ve Burdur'da konuştu:
Siyaset
Yayınlanma: 20 Ekim 2023 - 22:55

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel Isparta ve Burdur'da konuştu:

"Değişimi sadece Genel Başkanın şahsına ve sırtına yükleyemeyiz. Kadrolar da yenilenmeli, yetmez mutlaka tüzüğümüz değişmeli, programımız güncellenmeli"

Siyaset
20 Ekim 2023 - 22:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, "Değişimi sadece Genel Başkanın şahsına ve sırtına yükleyemeyiz. Kadrolar da yenilenmeli, yetmez mutlaka tüzüğümüz değişmeli, programımız güncellenmeli." dedi.

Özel, CHP Isparta İl Başkanlığı ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında, partilerinin bir daha muhalefette kalmaması, ikinci parti olmaması için değişim ve dönüşüm sürecinin içinde yer aldıklarını söyledi.

Seçmende duygusal kopuş yaşandığını vurgulayan Özel, "Büyük kırgınlık, üzüntü var. Partiden, sandıktan, siyasetten kopuş var. Buna engel olmak gerekiyordu." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve bazı partililerin seçim sonuçlarına ilişkin, "Kazanamadık ama kaybetmedik" sözlerini hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

"Hatta bazı arkadaşlarımız, 'Efendim yemeği birlikte yedik. Hesabı Kemal Bey mi ödeyecek?' dediler. Oysa ki birlikte yenen bir yemek yoktu. Hep birlikte verilen bir gayret vardı. Sayın Genel Başkanımızın emekleri de kıymetliydi ancak öyle hesap ödemek, yemek falan değil. Hesabı bizden iktidar olmamızı isteyen işçiler, memurlar, emekliler, çiftçiler, Isparta'daki gül üreticisi, Manisa'daki üzüm üreticisi, Ordu'daki, Düzce'deki fındık üreticisi, Rize'deki çay üreticisi ve ayın ortasını getiremeyen emekliler, kiraya çalışanlar, iki üç memur birleşmeden kiraya çıkamayan, ev tutamayan çalışanlar, tükenen asgari ücret, asgari ücretin altında maaş alan emekli vatandaşımız en ağır bedeli ödüyor."

- "Kadrolar da yenilenmeli, yetmez mutlaka tüzüğümüz değişmeli"

Isparta'daki programlarının ardından Burdur'a giden Özel, parti binasının balkonundan yaptığı konuşmada, değişim ve dönüşümü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde yapmaları gerektiğini, üyelerin, tabanın, sokağın kendilerinden bunu istediğini söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ve genel merkezdeki kadroların bu süreci bekleyerek hiçbir şey olmamış gibi devam ettirme niyetinde olduklarını dile getiren Özel, "Çok saygı duyduğumuz Genel Başkanımızla bu noktada farklı düşünenler olarak ayrıldık, ayrıştık ve ortaya şunu koyduk. Dedik ki Cumhuriyetin 100. yılındaki bu önemli seçimi kaybettiysek biz bir değişimi tarif etmek durumundayız. Değişimi sadece Genel Başkanın şahsına ve sırtına yükleyemeyiz. Kadrolar da yenilenmeli, yetmez mutlaka tüzüğümüz değişmeli, programımız güncellenmeli." diye konuştu.

Ön seçimin ne demek olduğunu bildiğine ve gücü sandıktan aldığına işaret eden Özel, "Özgür Özel, genel başkan olduğunda bu partide milletvekilliği, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimlerinde önünüze sandığı koyacak, ön seçimi yapacak. Örgütün sesini dinleyecek." ifadelerini kullandı.

Özel, değişim dediklerini ancak kimseyi kırmadan, Genel Başkanlarını incitmeden, ona kötü söz söylemeden, kurultaydan sonra her bir üyenin kendilerine lazım olduğunun bilinciyle yapıcı, kapsayıcı, umut olacak bir siyaset için yola çıktıklarını sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü
Bakan Şimşek Rize'de
Bakan Şimşek Rize'de
AK Parti'li Gül: "Malul sayılmayan personele aylık bağlamaya ilişkin düzenleme getiriyoruz, gazilik ünvanı veriyoruz"
AK Parti'li Gül: "Malul sayılmayan personele aylık bağlamaya ilişkin düzenleme getiriyoruz, gazilik ünvanı veriyoruz"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayan: "Terörsüz Türkiye ile kaybettiğimiz gücü yeniden milletimize kazandıracağız"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayan: "Terörsüz Türkiye ile kaybettiğimiz gücü yeniden milletimize kazandıracağız"
Son Haberler
Bursa'da elektrik akımına kapılan firari hükümlü yaşamını yitirdi
Bursa'da elektrik akımına kapılan firari hükümlü yaşamını...
Fenerbahçe, Sturm Graz maçı hazırlıklarını sürdürdü
Fenerbahçe, Sturm Graz maçı hazırlıklarını sürdürdü
Terme Yalı Mahallesi'nin doğalgaz hayali gerçek oluyor
Terme Yalı Mahallesi'nin doğalgaz hayali gerçek oluyor
Malatya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 19 yaralı
Malatya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı:...
Bursaspor yeni transferini açıkladı: Emirhan Başyiğit
Bursaspor yeni transferini açıkladı: Emirhan Başyiğit
Ancelotti: "Arda Güler, 10-15 gün içinde tam formuna kavuşacak"
Ancelotti: "Arda Güler, 10-15 gün içinde tam formuna kavuşacak"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi