• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş'i ziyaret etti:
Siyaset
Yayınlanma: 14 Eylül 2023 - 15:28

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş'i ziyaret etti:

"100 bin öğretmenin Cumhuriyet'in 100. yılında 29 Ekim'de atanması lazım. Bu çağrıyı da bütün anneler, bütün öğretmenler adına, 85 milyon adına yapıyorum" - "Bütün annelere söylüyorum, vergi ödeyen 85 milyona sesleniyorum, çocuğunuz okula gitsin veya gitmesin ama bu ülkenin evlatlarına bir sütü, bir öğle yemeğini bile fazla gören bir zihniyete oy vermek, Türkiye'nin geleceğini karartmak demektir"

Siyaset
14 Eylül 2023 - 15:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "100 bin öğretmenin Cumhuriyet'in 100. yılında 29 Ekim'de atanması lazım. Bu çağrıyı da bütün anneler, bütün öğretmenler adına, 85 milyon adına yapıyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, eğitimin milli olması gerektiğine işaret ederek, "Eğer eğitim milli olmaktan çıkarsa, yani Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalamak için hedeflediği bir eğitim olmazsa Türkiye çağdaşlarından kopacaktır. Osmanlı'nın içinde bulunduğu tablo da maalesef buydu." değerlendirmesinde bulundu.

Çocukların iyi beslenmesi, iyi ve sorgulayıcı bir eğitim almaları gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Soru sorma yeteneklerini güçlendiren bir eğitim aslında çağdaş bir eğitimdir. Laik bir eğitim, aslında çağdaş bir eğitimdir. Aksi halde eğitim sistemi çökerse bir ülke gelecek açısından ciddi zaaflara uğrayabilir. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız yapacağınız tek şey eğitim sistemini bozmak. Bugün yaşandığımız tablo maalesef bu." diye konuştu.

Bu eğitim-öğretim yılında geçici süreyle okul yemeği projesinin rafa kaldırıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Evlatları okula giden AK Parti ve MHP'ye oy veren annelere soruyorum, çocuğunuzun boğazından tasarruf yapmak bir ülkenin büyümesi ve kalkınması için gerekli mi? 'Boğazından tasarruf yapıyorum' deyip yemeğini kesmek ahlaki midir, değil midir? Bu çocukların beslenme hakkı var. 85 milyon insanın ödediği vergiler, benim ödediğim vergi, yeni doğan çocuğun ödediği vergiyle bizim evlatlarımızın karnı doyarsa buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kim karşı çıkar?"

-"Bütün annelere bunu şikayet ediyorum"

CHP'nin, Plan Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel Kurulunda verdiği, "öğrencilere bir öğünlük yiyecek verilsin" önergesinin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bütün annelere bunu şikayet ediyorum. Evladının okulda beslenmesi, yemek yemesi için koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu çocuklara bir öğle yemeği veremiyor mu? Tasarruf yapacaksan saraydan yap. Adamların bir eli yağda bir eli balda. Çeteler var devleti kene gibi soyanlar. O kene gibi soyanlardan vergi alırsın yeteri kadar. Senin çocuğunun boğazına çöküp, çocukların boğazından tasarruf yapan bir iktidara oy vermek, devleti felakete sürüklemek demektir."

Milli Eğitim Bakanlığının "okul sütü akıl küpü" projesini de kaldırdığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün annelere söylüyorum, vergi ödeyen 85 milyona sesleniyorum, çocuğunuz okula gitsin veya gitmesin ama bu ülkenin evlatlarına bir sütü, bir öğle yemeğini bile fazla gören bir zihniyete oy vermek, Türkiye'nin geleceğini karartmak demektir." dedi.

Kılıçdaroğlu, TÜİK'in verilerine göre, 7 milyon 662 bin 807 çocuğun dengeli beslenmediğini, BM Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'na göre de Türkiye'de yetersiz beslenme nedeniyle 1 milyon 251 bin 285 çocuğun bodurluk sorunu yaşadığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sistemini çağdaşlık ve bilimsellikten çıkararak, ideolojik bir çatışma alanına döndürdüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, Türk eğitim sisteminin son 20 yılda yaşadığı en temel sorunun liyakatsizliğin kurumsallaştırılması olduğunu savundu.

- "3 milyonu aşkın evladımız internete erişemiyor"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının şu anda Türkiye'deki en temel sorunların kaynağı konumunda olduğunu öne sürdü.

Eğitim hizmetleri ödeneğine değinen Kılıçdaroğlu, "3 milyonu aşkın evladımız internete erişemiyor. 57 bin 340 acil derslik yapılması lazım. 100 bin öğretmenin Cumhuriyet'in 100. yılında 29 Ekim'de atanması lazım. Bu çağrıyı ben bütün anneler, bütün öğretmenler adına, 85 milyon adına yapıyorum. 60 bin kişilik yardımcı hizmet kadrosunun atanması lazım." dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da eğitimin sorunlarına değinerek, "Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz" sloganıyla kasım ayı içerisinde bölge eylemleri yapacaklarını söyledi.

Özbay, "24 Kasım'da 'dünyada baş öğretmen unvanlı tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkede Atamızı anıyoruz, göstermelik kutlamalarınızı reddediyoruz, hakkımızı arıyoruz' sloganıyla iş bırakacağız. 25 Kasım'da da büyük Ankara buluşmasını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
TBMM Araştırma Komisyonu Kahramanmaraş'ta incelemelerine başladı
TBMM Araştırma Komisyonu Kahramanmaraş'ta incelemelerine başladı
Son Haberler
Iğdır'da karganın banyo keyfi
Iğdır'da karganın banyo keyfi
1 tonluk malzemelerin arasında kalan işçi hayatını kaybetti
1 tonluk malzemelerin arasında kalan işçi hayatını kaybetti
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın "Doğunun kızı" adlı romanı çıktı
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın...
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaya yaralandı
Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaya yaralandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi