• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP Grup Başkanvekili Başarır, gündemi değerlendirdi:
Siyaset
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 - 16:39

CHP Grup Başkanvekili Başarır, gündemi değerlendirdi:

"Yenilikse bunu üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız. Zaten genel başkanımız da bunun önünü açtığını, yeniliğin arkasında olduğunu net bir şekilde söyledi" - "Türkiye, derin bir yoksulluk, derin bir yoksunluk, ekonomik buhran içerisinde"

Siyaset
14 Haziran 2023 - 16:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Yenilikse bunu üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız. Zaten genel başkanımız da bunun önünü açtığını, yeniliğin arkasında olduğunu net bir şekilde söyledi." dedi.

Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TİP Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay'ın, Anayasa Mahkemesi kararlarına göre bugün Meclis'te olması gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanı'ndan bir açıklama, tüm parti gruplarından da Atalay'ın tahliye olup Meclis'e gelmesi için bir refleks göstermesini beklediklerini ifade eden Başarır, Can Atalay'ın yerinin Meclis olduğunu belirtti.

Mersin'de 15 yaşındaki bir çocuğun, Cumhurbaşkanı'nın bilboardlardaki resmine bıyık yaptığı ve hakaret içeren ifadeler yazdığı için tutuklandığını hatırlatan Başarır, 15 yaşındaki bir çocuğun cezaevinde olmasından Cumhurbaşkanı'nın rahatsız olmadığını öne sürdü. Başarır, bu durumu kınadığını ifade etti.

Mersin'de, çevirme yapan iki polis memurunun, 2 yıl önce 27. Dönem AK Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz tarafından hakarete uğradığını ve o zamandan beri açıkta olan bu polislerin ihraç edildiğini söyleyen Başarır, aslında kamu görevlilerine hakaret ettiği için Yılmaz'ın yargılanması gerektiğini savundu.

Başarır, hiç kimsenin polise hakaret edemeyeceğini ifade ederek, 2 polisin ihraç edilmesiyle ilgili kararın İçişleri Bakanlığınca gözden geçirilmesini önerdi.

- "Derin bir yoksulluk var"

Asgari ücretin belirleneceğini ancak ekonominin de durumunun ortada olduğunu anlatan Başarır, mahkemelerde kira, tahliye davalarının çok olduğunu ve binlerce insanın sokakta kalma tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu ileri sürdü.

Başarır, bugün asgari ücretin "11 bin 500 lira mı, 12 bin lira mı, 14 bin lira mı olacak" şeklinde tartışıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün Ankara'da, İstanbul'da 12 bin liradan daha ucuz bir ev yok. Ama asgari ücret 11 bin 500 lira mı olacak? Üzülerek söylüyorum, aslında seçimin ana konusu buydu. Bugünün de gündemi bu, derin yoksulluk. Eğer bir ülkede bir işçi aldığı bir aylık maaşla bir ev kiralayamıyorsa, 100 binlerce insanın tahliye davasıyla sokakta kalma tehdidi varsa neyi konuşuyoruz? Asgari ücret neye göre belirlenecek, hangi kıstasa göre belirlenecek bilmiyorum ama son 2 yıldaki kira artışlarına göre belirleseler herhalde 25 bin lirayı bulur. Türkiye, derin bir yoksulluk, derin bir yoksunluk, ekonomik buhran içerisinde."

TBMM Genel Kurulunun yemin töreninden sonra dün ilk kez toplandığını hatırlatan Başarır, Meclis Başkanlık Divanının oluşumunda Anayasa'nın ayaklar altına alındığını iddia etti.

- "Benim de sorumluluğum var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "değişimin önünü açacağım" dediği ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Başarır, Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve şartları en adil olmayan seçiminin yaşandığını; havuz medyasından kendilerine yönelik iftiralar atıldığını ve bu şartlarda seçime girdiklerini ileri sürdü. Başarır, seçimin sonucunda eleştiriler olduğunu ve eleştirileri kabul ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada bir sorumluluk varsa benim de sorumluluğum var. Herkesin beraberce bir sorumluluğu var. Genel Başkanımızı tabii ki eleştirebilirsiniz ama televizyon kanallarından çıkıp da hakaret edilmesine hiçbirimiz izin vermeyiz. Tüm sorumluluğu ona yükleyerek hakaret etmelerine, tehdit etmelerine asla izin vermeyiz. Basın tabii ki eleştirecek, tabii ki konuşacak tabii ki soru soracak ama bizim içimizi, vicdanımızı, Türkiye'nin vicdanını acıtacak davranışlarda bulunmamalılar. Genel Başkanımız seçimden sonra kurultay sürecini başlatmıştır. İlçe, il kongreleri yapılacak, büyük kurultay yapılacak ve 'değişimin önünü açıyorum' diyen bir genel başkanımız var. Burada her şey konuşulacak, yani ideolojik eylem, söylem, parti programı, örgütlerin durumu, hepsini burada konuşacağız. Tabii ki özeleştiri, tabii ki değiştirmemiz gereken birçok konu olacak, tüzük ve program dahil olmak üzere. Seçimden önce kurultay süreci tamamlanacak. Kurultayımız yapılacak. En yüksek karar alma merci olan kurultayımızda her şeyi tartışacağız. Bu sebeple eleştiriye, tartışmaya, konuşmaya 'evet' ama haksız eleştirilere ve hakaretlere 'lütfen bir dakika' diyorum. Sorumluluk varsa ben de sorumluluğu alıyorum, arkadaşlarımız da alıyor, il ilçe başkanlarımız da alıyor. Bir bütün olarak alıyoruz."

Bir gazetecinin, Ekrem İmamoğlu'nun "adaylık çıkışı yaptığı" şeklindeki ifadesi üzerine Başarır, CHP'nin 85 milyon için önemli bir güvence olduğunu söyledi.

Başarır, CHP'nin bu üzüntüden, bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye'nin sorunlarına yönelmesi gerektiğine belirterek, şunları kaydetti:

"Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin birçok değeri tabii ki aday olmak isteyecektir. En doğal haklarıdır. Bunun da yeri kurultayıdır. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Sayın Genel Başkanımızın da hiçbir sıkıntısı yok. Sayın Genel Başkanımız 'ben' demiyor. Partiyi, gençleri, bize milyonlarca oy veren genç kardeşlerimizi bu partiye kazandırmak, belki ilçe, il parti yönetimlerine almak istiyoruz.

Eğer yanlışları doğru tespit edip bu noktada gerekli müdahaleleri yapmazsak, bir seçim daha yaşayacağız, yerel seçim var. O yüzden ben bu görüşmelerin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu görüşmeler devam etmeli, tartışmalıyız, konuşmalıyız ve en doğru olanı bulmalıyız. İlçelerde de illerde de birçok yerde de genç, yeni, dünyaya farklı bakan, bizim gibi düşünen ama daha hareketli arkadaşlarımızın ilçe, il yönetimlerine kurultay delegesi olarak Türkiye'nin karşısına çıkacağını umuyorum. Benim de muradım o, yenilik. Yenilikse, bunu üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız. Zaten genel başkanımız da bunun önünü açtığını, yeniliğin arkasında olduğunu net bir şekilde söyledi."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Son Haberler
Doğa dostu yalıtım malzemesi tasarladı, Yozgat'a dördüncülük ödülünü getirdi
Doğa dostu yalıtım malzemesi tasarladı, Yozgat'a dördüncülük...
ERVA Sporcusu Avrupa Şampiyonu oldu
ERVA Sporcusu Avrupa Şampiyonu oldu
Kalp krizi vakasına giden ambulansın anahtarı kayboldu, çağrılan ikinci ambulansla götürüldüğü hastanede öldü
Kalp krizi vakasına giden ambulansın anahtarı kayboldu, çağrılan...
Erciyes Üniversitesi atletlerinden 4 madalya
Erciyes Üniversitesi atletlerinden 4 madalya
Üzümden önce yaprak kazandırdı
Üzümden önce yaprak kazandırdı
Ödeneklerini zamanında alamayan özel halk otobüsleri sahiplerinden İBB'ye tepki
Ödeneklerini zamanında alamayan özel halk otobüsleri sahiplerinden İBB'ye tepki

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi