• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. CHP'li belediyeden vatandaşa ucuz içki hizmeti tepki gördü
Genel
Yayınlanma: 05 Aralık 2024 - 10:33
Güncelleme: 05 Aralık 2024 - 11:12

CHP'li belediyeden vatandaşa ucuz içki hizmeti tepki gördü

Adana'da CHP'li ilçe belediyesinin belediyeye ait büfelerde ucuz alkol satması pes dedirtti.

Genel
05 Aralık 2024 - 10:33
Güncelleme: 05 Aralık 2024 - 11:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li belediyeden vatandaşa ucuz içki hizmeti tepki gördü
Adana'da CHP'li ilçe belediyesinin belediyeye ait büfelerde ucuz alkol satması pes dedirtti.

Adana'nın Yumurtalık ilçe belediyesi, sahil kenarlarına kurulan 'Güney Yıldızı' isimli büfelerinde Efes Pilsen ile yapılan anlaşma kapsamında ucuz alkol satmaya başladı. Açılan büfelerde halka hizmet için önce çay ve simit 5 TL'den satılmış ardından öğrencilere ücretsiz çorba, balık ekmek ikramında bulunulmuştu. İlçede açılan Güney Yıldızı isimli büfelerinin sayısı artarken içerisinde vatandaşa düşük fiyata alkol satılmaya başlandı.

"Bağımlılığı özendirici şekilde pazarlanmasını kabul etmiyoruz"

Bu olayın ardından Yumurtalık Çevre Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mehmet Ali Burhan, kamusal görev bilinciyle hareket etmesi beklenen bir idarenin kamu kaynaklarını hoyratça harcayarak, asli vazifelerinden sapmış, gösteriş ve suiistimalle kendi rantını merkeze alan bir anlayışı sergilediğini ifade ederek, "Anayasasının 58/2'nci maddesine göre, 'Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.' hükmü yer almaktadır. Bu düzenlemede açıkça alkol düşkünlüğünden koruma devletin görevleri arasında sayılmıştır. Yine Anayasanın 56/2'nci maddesine göre, 'Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak' yükümlülüğü altındadır. Alkol bağımlılarının alkol kullanmayanlara oranla daha fazla suça karıştığını gösterdiğini biliyoruz. Belediyenin alkollü içecekleri maliyetin altında satarak, bunu hizmet olarak sunması kabul edilebilir bir durum değildir. Bugün gelinen noktada bağımlılık, hem bireysel hem toplumsal anlamda türlü yıkımlara sebep olurken, kamusal kaynakların bu yıkımı destekler nitelikte kullanılması, kendi amaçlarıyla ters düşmektedir. Bir kamu kurumunun kansere sebep olan ürünleri satmasının karşısında duracağımız gibi; kronik bir hastalık olan bağımlılığı geliştirmesi muhtemel ürünü özendirici şekilde pazarlanmasını da kabul etmiyoruz" dedi.

"Belediyenin asli vazifesi, gençleri alkol büfelerinin müdavimi yapmak değil, onları geleceğe hazırlamaktır"

Burhan, çocukların çorba dağıtımı bahanesiyle reklam malzemesi yapılmasının idarenin halk sağlığı ve toplum etiğiyle nasıl oynadığını gözler önüne serdiğini kaydederek, "Belediyenin asli vazifesi, gençlerimizi alkol büfelerinin müdavimi yapmak değil; onları sağlıklı, temiz ve nezih bir çevrede geleceğe hazırlamaktır. Ayrıca mevzuata göre Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemez. Belediye bu mevzuata uymamaktadır. Belediyeden beklenen, milleti yardıma muhtaç bırakan geçici çözümler değil; onları kalkındıracak, üretime ve ekonomiye katacak kalıcı politikalar geliştirmesidir. İnsanların sadece çorba ya da simit değil, çok daha fazlasını alabilecek bir refah düzeyine ulaşmasını sağlamak için gerçek bir politika geliştirilmesidir. Bu da ancak milleti örgütleyerek, kooperatifleşmeyi destekleyerek, üretimden tüketime kadar güçlü bir pazar ve pazarlık gücü oluşturmakla mümkündür" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın geleceğiyle oynayan bu yaklaşımı reddediyoruz"

CHP'li belediyeyi, asli vazifesine dönmeye ve millete saygılı bir yönetim anlayışı benimsemeye davet ettiklerini belirterek, "Bugün sesimizi çıkarmazsak, yarın çok geç olacak. Belediye, milletin iradesine saygı duymalı, hizmetini millete fayda getirecek işler üzerine kurmalıdır. Esnafı zora sokan, çocuklarımızın geleceğiyle oynayan bu yaklaşımı reddediyor, Yumurtalık halkını bu konuda birlik olmaya çağırıyoruz. Bu mesele sadece bir büfe meselesi değildir. Bu mesele, belediyemizin hangi yolda ilerleyeceğinin, milletine mi hizmet edeceğinin yoksa ranta mı yönelerek toplumun değerlerini zedeleyeceğinin göstergesidir. Çocuklarımıza tertemiz sahiller, esnafımıza bol kazanç, üreticimize güçlü pazarlar bırakalım. Unutmayın ki milletin gözü açık, vicdanı diridir. Hakkımızı yedirmeyiz, istismarı affetmeyiz. Bugünden sonra, yapılan her yanlışın hesabını sormak boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya Aşkale geri gönderme merkezinde incelemelerde bulundu
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir...
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Menteşe'de coşkuyla kutlanacak
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Eski uzman çavuş iş yerinde vurulmuş halde ölü bulundu
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası görülmeye devam etti
Belediye başkanının da yargılandığı "rüşvet" davası...
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Kelkitçayı taştı, köyler ve tarım arazileri sular altında kaldı
Eğitim harcamaları 2023 yılında 1 trilyon 130 milyar 844 milyon TL oldu
Eğitim harcamaları 2023 yılında 1 trilyon 130 milyar 844 milyon TL oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi