• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir
Siyaset
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 - 13:40

CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir

Siyaset
23 Haziran 2023 - 13:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Bugün itibarıyla aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz (TDP), Cumhuriyet Halk Partimizle bütünleşmiştir" dedi.

TDP genel merkezinde basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kurucusu olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin CHP ile birleşmesi kararını aldıklarını söyledi. Sarıgül, "Bugün itibarıyla aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz, Cumhuriyet Halk Partimizle bütünleşmiştir. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Türkiye Değişim Partisi, 'Önce ülkem' diyenlerin partisidir. Türkiye Değişim Partisi, çıkar hareketi değil, bir inanç hareketidir. Biz hiçbir makam ve mevki peşinde bugüne kadar koşmadık. Hep yapıcı ve uzlaşmacı bir siyaset yaptık. Hep sorunun parçası değil, çözümün parçası olduk. Bugünkü kararla da bunları bir kez daha teyit ettik. Benim arkadaşlarım kolay olanı değil, zor olanı seçti" dedi.

'DİRENCİN MİMARI KILIÇDAROĞLU'

'28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin, yönetim sistemine karşı kuvvetli bir direncin göstergesi olduğunu söyleyen Sarıgül, "Bu yönetim sistemini neredeyse Türkiye'nin yüzde 50'si kabul etmiyor. Bu direncin mimarı, Cumhuriyet Halk Partisi ve onun onurlu duruş gösteren Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şimdi de görüyorum, CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu, adeta bir hedef tahtası haline geldi. TDP olarak bu mücadeleye omuz vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü parlamento, bağımsız yargı demek için CHP ile birleşiyoruz. Haklıyla haksız karşı karşıya gelmişse, bizim yerimiz her zaman haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındadır" ifadelerini kullandı.

'ZAMAN, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERME ZAMANI'

Konuşması sırasında duygulanan Sarıgül, TDP'liler olarak, bu kararla, tarihin doğru tarafında yer aldıklarını belirterek, "Aldığımız bu kararla Türkiye Değişim Partimiz tarihe karışmamıştır, CHP tarihiyle bütünleşmiştir. Şimdi hepimiz için yeni bir dönem başlıyor. Zaman, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Sayın Kılıçdaroğlu'na, karşılıksız, koşulsuz destek verme zamanı. Türkiye'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Sayın Kılıçdaroğlu'na inanın ki her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Toplumsal mutabakatı temsil eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'nin ortak aklı ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Devleti rayına oturtacak olan isim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" diye konuştu.

Sarıgül, CHP'de değişim tartışmalarıyla ilgili soru üzerine, "CHP'de gerekli değişim zaten MYK'da yapılmıştır, kurultay süreci başlamıştır. Kurultayda aday olmak isteyen olabilir. CHP'nin ve Türkiye'nin her zamankinden çok Sayın Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı var" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Arnavutköy'de pes dedirten hırsızlık: Büyükler oyaladı, çocuk çaldı
Arnavutköy'de pes dedirten hırsızlık: Büyükler oyaladı, çocuk çaldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi