• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı:
Siyaset
Yayınlanma: 04 Eylül 2023 - 18:12

CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı:

"'Faiz düşünce, inecek' dedikleri enflasyon, faiz indirimleri başladığında yüzde 19'du, bugün açıklanan verilere göre ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 59" - "Seçim öncesinden bu yana geçen 4 ayda vatandaşların kredi ve kredi kartı borcu toplamı 351 milyar lira artışla 2 trilyon 324 milyar liraya ulaştı. Bu, olağanüstü bir seviye"

Siyaset
04 Eylül 2023 - 18:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "'Faiz düşünce, inecek' dedikleri enflasyon, faiz indirimleri başladığında yüzde 19'du, bugün açıklanan verilere göre ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 59." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı devam ederken açıklamada bulunan Öztrak, Kerkük'teki olayları kaygıyla takip ettiklerini belirtti.

Türkmenlerin Irak ve Kerkük'ün asli unsurlarından biri olduğunun bir kere daha altını çizdiklerini ifade eden Öztrak, değişik etnik unsurların bir arada huzur içinde yaşadığı Kerkük'te olayların bir an önce sona ermesi için tarafları sükunete davet ettiklerini söyledi.

Öztrak, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı Cumhuriyet'in 100. yılında kazandığı büyük zafer için kutladı.

CHP'nin resmen bundan tam bir asır önce 9 Eylül 1923'te kurulduğunu dile getiren Öztrak, CHP'nin 100. yılının bu hafta sonu büyük coşkuyla kutlanacağını kaydetti.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Öztrak, geçen hafta 2023'ün ikinci üç ayına ilişkin milli gelir verilerinin açıklandığını, yıllık milli gelirin hükümetin taahhüdünün ancak yarısına ulaşabildiğini dile getirdi. Öztrak, kişi başına gelirde ise söz verilenin yarısına bile ulaşılamadığını öne sürdü.

Açıklanan büyümenin ülkenin potansiyelinin altında olduğunu, sanayi katma değerinin dört çeyrek üst üste gerilediğini iddia eden Öztrak, sanayisi küçülen bir ekonominin verimliliğini artıramayacağını, dışarıyla rekabet edemeyeceğini kaydetti.

- "Ülkede sosyal riskler her geçen gün artıyor"

Hükümetin yeni ekonomi modeli uygulaması sonucunda korkunç bir hayat pahalılığı yaşandığını söyleyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Faiz düşünce, inecek' dedikleri enflasyon, faiz indirimleri başladığında yüzde 19'du, bugün açıklanan verilere göre ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 59. Ne demişti Erdoğan? 'Herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın' sözlerine kanan yurttaşlarımız perişan oldu. 'Yeni ekonomi kadromuzun birinci önceliği enflasyon' sözleri de üç ayda yalan oldu. Dahası Merkez Bankası Başkanı'nın, yıl sonu için önce yüzde 58 dediği sonra yüzde 62'ye çıkardığı enflasyon beklentisi de o açıklamanın mürekkebi kurumadan hayal oldu."

Türkiye'nin dünyada gıda enflasyonunda en önlerde olduğunu, çiftçinin, besicinin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini savunan Öztrak, meyvenin, sebzenin, etin fiyatının ikiye katlandığını, üreticinin perişan olduğunu söyledi. Öztrak, maliyetler son hızla artarken, fiyatların geçen senenin bile altına düştüğünü kaydetti.

Bir çocuğun okula başlama maliyetinin 5 bin lirayı bulduğunu, Ankara'da okul servis ücretlerinin yüzde 70 arttığını dile getiren Öztrak, çocuklara sabah okula giderken bir kahvaltı ettirmenin bile küçük bir servete mal olduğunu söyledi.

Öztrak, Türkiye'de üniversite mezunu işsiz sayısının 1 milyon civarında olduğunu belirterek, "Seçim öncesinden bu yana geçen 4 ayda vatandaşların kredi ve kredi kartı borcu toplamı 351 milyar lira artışla 2 trilyon 324 milyar liraya ulaştı. Bu, olağanüstü bir seviye. Pahalılık artıyor, borçlar artıyor, Ama gelirler reel olarak azalıyor. Maaş hiçbir şeye yetmiyor. Vatandaş tam bir kabus yaşıyor. Ülkede sosyal riskler her geçen gün artıyor." ifadesini kullandı.

- "Milleti bölen, ağır bir tabloyla karşı karşıyayız"

Hükümetin depremzedelere konut yapma konusunda sözlerini yerine getirmediğini öne süren Öztrak, "Anayasa açık, sizin bu evleri sadece yapmanız değil, vatandaşa parasız vermeniz gerekiyor. Yapamıyorsunuz, çıkıyorsunuz 'Muhalefet nerede?' diyorsunuz. Yapamayacaksanız, bir an evvel inin aşağı, biz gelip yapalım. Size nasıl yapılacağını gösterelim." şeklinde konuştu.

Yüz binlerce öğretmenin atanmadığını, özel okullarda insanlık dışı ücretlerle çalıştırıldığını savunan Öztrak, atanabilen öğretmenin yoksulluk sınırı altındaki maaşıyla ay sonunu getirmeye çalıştığını kaydetti.

Öztrak, "Ülkemiz yerel seçimlere adım adım ilerlerken yaşam tarzlarının siyasete malzeme edildiği, milleti bölen, ağır bir tabloyla karşı karşıyayız. Bunu hükümet bile isteye yapıyor. Hedefi var. Sarpa saran ekonomik gidişat, ekonomik soykırım zam, zulüm konuşulmasın istiyor." dedi.




AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Son Haberler
Bilecik'te düzensiz göçe geçit yok
Bilecik'te düzensiz göçe geçit yok
Rusya'dan Ukrayna'ya 56 füze ve 670'ten fazla İHA ile saldırı: 1 ölü
Rusya'dan Ukrayna'ya 56 füze ve 670'ten fazla İHA ile saldırı:...
Xi'den Trump'a: "İkili ilişkilerin geleceği, Tayvan meselesinin nasıl ele alınacağına bağlı"
Xi'den Trump'a: "İkili ilişkilerin geleceği, Tayvan meselesinin...
Bilecik'te 'Türk Dil Bayramı' etkinliği düzenlendi
Bilecik'te 'Türk Dil Bayramı' etkinliği düzenlendi
Fen lisesi öğrencilerinden müzik gösterisi
Fen lisesi öğrencilerinden müzik gösterisi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, canlı yayında soruları yanıtladı:
TBMM Başkanı Kurtulmuş, canlı yayında soruları yanıtladı:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi