• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Çin'de bir Güney Kore vatandaşı casusluk suçlamasıyla tutuklandı
Genel
Yayınlanma: 29 Ekim 2024 - 15:28
Güncelleme: 29 Ekim 2024 - 16:48

Çin'de bir Güney Kore vatandaşı casusluk suçlamasıyla tutuklandı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ülkede yaşayan bir Güney Kore vatandaşının casusluk suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

Genel
29 Ekim 2024 - 15:28
Güncelleme: 29 Ekim 2024 - 16:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ülkede yaşayan bir Güney Kore vatandaşının casusluk suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

Çin ile Güney Kore arasında yeni bir casusluk krizi patlak verdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian düzenlediği basın toplantısında ülkede yaşayan bir Güney Kore vatandaşının casusluk suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı. "Yasaları uygulayan bir ülke olarak Çin, söz konusu kişinin meşru haklarını garanti altına alırken, yasadışı faaliyetlerini tespit etmiştir" diyen Lin, gerekli yardımın sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla Çin'deki Güney Kore Büyükelçiliğini olaydan haberdar ettiklerini ifade etti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lee Jae-woong ise hükümetin söz konusu tutuklamadan haberdar olduğunu doğrulayarak, şüpheli şahsa gerekli konsolosluk yardımının sağlandığı açıkladı. Konuyla ilgili özel detayları kamuoyu ile paylaşamayacaklarını belirten Lee, "Bu konuda anlayış rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çin'den doğrulama gelmemişti

Dün kamuoyuna yansıyan haberlerde bir Güney Kore vatandaşının casusluk suçlamasıyla Çin'de tutuklandığı iddia edilmişti. Çin'deki Güney Kore Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise 50 yaşındaki bir Güney Kore vatandaşının casusluk şüphesiyle geçtiğimiz 18 Aralıkta gözaltına alındığını doğrulanmıştı. Bir yarı iletken üretim şirketinde çalışan ve Hefei şehrinde yaşayan şahsın 5 aydan fazla bir süre boyunca yerel bir otelde tutulduğu ve sorgulandığı aktarılmıştı. 26 Mayıs'tan bu yana Hefei gözaltı merkezinde tutulduğu belirtilen şüphelinin ailesinin ise şahsın gözaltındayken diyabet ilaçlarına erişemediğini iddia ettiği belirtilmişti. Çin cephesinden ise konuya ilişkin açıklama yapılmamıştı.

Yeni yasa kapsamında bir ilk

Ülkede uygulanan casuslukla mücadele yasasını revize ederek yasanın kapsamını genişleten Çin, yeni yasayı geçen yılın Temmuz ayında yürürlüğe sokmuştu. "Ulusal güvenlik ve çıkarlar" ile ilgili bilgi aktarımını yasaklayan yeni yasa, Çin'deki yabancı şirketlerde çalışan kişilerin normal iş faaliyetleri nedeniyle dahi cezalandırılabileceği endişelerine yol açmıştı. Son gelişme ile birlikte, bir Güney Kore vatandaşı ilk kez yeni casusluk yasası kapsamında tutuklanmış oldu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
ABD merkezli haber sitesi Axios: "ABD ve İran, savaşı sona erdirecek tek sayfalık bir mutabakat metni üzerinde anlaşmaya yaklaştı."
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Kanarya Adaları hantavirüsü bulunan geminin adaya yanaşmasına karşı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Yunanistan açıklarında 8 Türkün bulunduğu kargo gemisi battı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Hürmüz'de Fransız San Antonio adlı gemiye saldırı
Son Haberler
Gaziantep'te 'Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi
Gaziantep'te 'Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma...
İzmirli sanatçı, uluslararası akordeon festivalinde jüri üyeliği yaptı
İzmirli sanatçı, uluslararası akordeon festivalinde jüri üyeliği...
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
110 öğrenci aynı anda ders çalışıyor
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför öğrenciler yaptı
Altıntaş'ta özel eğitim öğrencilerinin saç bakımlarını kuaför...
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni düzenlendi
Bayburt'ta hemşirelik öğrencileri için üniforma giyme töreni...
Komandolar 29 Ekim kutlamalarında da gururlandırdı
Komandolar 29 Ekim kutlamalarında da gururlandırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi