• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su tasarrufu çağrısına Sakarya'dan yanıt:
Çevre
Yayınlanma: 22 Ağustos 2023 - 17:38
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 - 17:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su tasarrufu çağrısına Sakarya'dan yanıt:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı su tasarrufu çağrısının ardından örnek projeleri ve yürüttüğü doğru su politikaları ile su tasarrufu konusunda Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yürütülen su çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Çevre
22 Ağustos 2023 - 17:38
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 - 17:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su tasarrufu çağrısına Sakarya'dan yanıt:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı su tasarrufu çağrısının ardından örnek projeleri ve yürüttüğü doğru su politikaları ile su tasarrufu konusunda Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yürütülen su çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 21 Ağustos Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı su tasarrufu çağrısının ardından yürüttüğü doğru su politikaları ile su kaynaklarındaki son durumu kamuoyuyla paylaştı. Son yılların en sıcak yaz aylarının yaşanması ve dünyanın her yerinde hissedilen kuraklık tehlikesi ile mücadele çerçevesinde kaynakların korunması için aralıksız şekilde çalışan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), ihtiyaç halinde yeni su kaynaklarını da vatandaşların hizmetine sunuyor. Kurum olarak suyun bir damlasının dahi israf edilmemesi için büyük bir çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Yüce, su kullanımı konusunda vatandaşlardan da hassasiyetli davranmalarını beklediklerini belirtti.

Geçtiğimiz yılların ortalamasına göre artan su kullanımı ve aşırı sıcakların etkisine rağmen Sapanca Gölü seviyesi yürütülen çalışmaların neticesinde 31,99 seviyelerinde. Sapanca Gölü'ne alternatif olarak hayata geçirilen su kaynakları ve şehirde aralıksız yürütülen kayıp kaçak önleme çalışmaları göl seviyesinin tahmin edilen seviyenin üstünde olmasını sağladı. Bugüne kadar Sakarya için atılan adımlarda çevreci belediyecilik anlayışından asla ödün vermediklerini belirten Başkan Yüce, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı su tasarrufu çağrısı ülkemiz ve tüm dünya için çok önemli bir çağrıdır. Geleceğimize miras bırakacağımız su kaynaklarımızı bugün koruyamazsak dünya maalesef yaşanabilir bir yer olmaktan çıkacaktır. Yaşamın en önemli parçalarından biri olan suyumuzun bir damlasını dahi israf etmemek ve yeni kaynakları en doğru şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için biz kurum olarak gerekli çabanın üstünde bir çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Darıçayırı Barajı Sakarya'nın yeni kaynakları arasında yer alacak

Başkan Yüce, "Gelecek vizyonu olan ve attığı doğru adımlarla ülkenin her alanda şahlanmasını sağlayan bir lidere yakışır şekilde belediyecilik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çerçevede ülkemizin ve şehrimizin su geleceğini düşünerek Sakarya'ya yeni bir baraj daha kazandıracağız. Sakarya'nın su ve enerji kaynakları arasında yer alacak 3 Milyar TL'lik Darıçayırı Barajı'nın saha çalışmalarına yakın zamanda başlayacağız. Hayata geçirdiğimiz Akçay Barajı'nda ise su ve enerji üretimi aralıksız şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

Sapanca Gölü tahminlerin üzerinde bir seviyede

Başkan Yüce, "Su konusunda yürüttüğümüz doğru politikalarla bugün Sapanca Gölümüz tahminlerin üzerinde bir seviyede. Bu seviyede olmasının sebepleri ise; suyun yolculuğunu son teknoloji cihazlarla an be an takip etmemiz, yenilenen hatlar ile kayıp kaçağa geçit vermememiz ve yağmur sularını güçlü altyapımız sayesinde eksiksiz şekilde değerlendirmemiz gibi çalışmalar yer alıyor. Fakat hava sıcaklıkları en etkili şekilde kendini hissettirmeye devam ediyor. Biz ne kadar aralıksız şekilde çalışarak su kaynaklarımızı korumaya çalışsak da en etkili yöntem tasarruftur. Bu sebeple vatandaşlarımızdan suyumuzu en tasarruflu şekilde kullanmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdır'da karganın banyo keyfi
Iğdır'da karganın banyo keyfi
Van'da görsel şölen: İnci kefalleri tarihi Horhor Camii'ne konuk oldu
Van'da görsel şölen: İnci kefalleri tarihi Horhor Camii'ne konuk oldu
Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Parklarda her şeyi yeniliyoruz"
Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Parklarda her şeyi yeniliyoruz"
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Le Figaro: Fransa, Nijer’e müdahale için Cezayir'in hava sahasını kullanmayı istemedi
Le Figaro: Fransa, Nijer’e müdahale için Cezayir'in hava sahasını kullanmayı istemedi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi