• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz 'Canlar Buluşması'nda konuştu
Genel
Yayınlanma: 09 Aralık 2023 - 12:54
Güncelleme: 09 Aralık 2023 - 12:54

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz 'Canlar Buluşması'nda konuştu

Genel
09 Aralık 2023 - 12:54
Güncelleme: 09 Aralık 2023 - 12:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz 'Canlar Buluşması'nda konuştu
İSTANBUL'da düzenlenen 'Canlar Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Birbirimizi olduğumuz gibi görmemiz, kabul etmemiz ve bir arada yaşama kültürünü geliştirmemiz çok kıymetli bir şey. Bu işin bir tarafında da aslında çok büyük ortaklıklar var. Bu ortaklıkları görmemenin de son derece yanlış olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Valisi Davut Gül, Bakırköy'de bir otelde düzenlenen 'Canlar Buluşması' kahvaltı programında Alevi kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. 

"İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARINA KARŞI ÇIKMAK İÇİN İNSAN OLMAKTAN BAŞKA BİR KİMLİĞE İHTİYACIMIZ YOK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bizim siyasi anlayışımızın özünde; insanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti var. Geçmişimizden tevarüs ettiğimiz bir zihniyet ve her alanda da bunun bizim için bir ölçü olduğunu ifade etmek istiyorum. Kalkınmada da gelişmede de, demokraside de, uluslararası ilişkilerde de, her alanda insanı esas aldığınız zaman birçok mesele kendiliğinden yerine oturuyor zaten. Dininden, dilinden, çeşitli özelliklerinden bağımsız olarak eşrefi mahlukat yaratılmışların en şereflisi olarak insanı merkeze almak hakikaten hepimiz için bir ölçü olmalı. Bugün Gazze'de yaşananlara baktığımızda da aynı ölçüde yaklaşılması gerektiğini görüyoruz. Gazze'de İsraillilerin, İsrail yönetiminin Filistinlilere yaptığını kınamak için ona karşı durmak için Müslüman olmanız gerekmiyor. İnsan olmanız yeter, orada yapılana karşı olmak için. İşlenen savaş suçlarına, insanlık suçlarına karşı çıkmak için başka bir kimliğe ihtiyacımız yok gerçekten. Sadece insan olmamız, insani bir bakış açısıyla yaklaşmamız yeter "dedi.

"DEVLET OLARAK GÖREVİMİZ İNSANLARIN İNANÇLARINI RAHAT YAŞAYACAĞI ORTAMI HAZIRLAMAK"

Yılmaz, "Alevi- Bektaşi geleneği bu toprakların en köklü geleneklerinden, yaklaşımlarından. Milyonlarca insanımızın gündelik hayatında da çok önemli yere sahip ve bizim büyük bir zenginliğimiz. İki yönlü bir mesele yaşadığımıza inanıyorum ben. Bir taraftan farklılıklarımızı ortadan kaldırmaya, birbirimize daha fazla benzetmeye çalışanlar var. Ben bunu doğru bulmuyorum açıkçası. Birbirimizi olduğumuz gibi görmemiz, kabul etmemiz ve bir arada yaşama kültürünü geliştirmemiz çok kıymetli bir şey. Bu işin bir tarafında da aslında çok büyük ortaklıklar var. Bu ortaklıkları görmemenin de son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Aynı Allah'a, peygambere, kitaba inanan, Hazreti Ali sevgisini, ehlibeyt sevgisini paylaşan bir toplumun çok büyük ortaklıkları olduğunu da görmemiz gerekiyor. Bu büyük ortaklıklar, bu büyük paylaşımla birlikte paylaştığımız değerleri görerek, bir taraftan da farklılıklarımızı da unutmadan, onların da bir zenginlik olduğunu görerek, bir arada, bir olarak, beraber olarak iri ve diri olarak yaşamak zorundayız. Bunu yapmadığımız zaman bizi düşünmeyen ve bizim menfaatimizi, geleceğimizi düşünmeyen başka amaçlarla bu farklılıkları bir çatışma konusu haline getirmeye çalışanlara hizmet etmiş oluruz. Hiçbir topluluk homojen değil. Dolayısıyla bizim devlet olarak, hükümet olarak görevimiz insanlara bir inancı dayatmak, fikri dayatmak, bir anlayışı dağıtmak değil sahip oldukları inancı, anlayışı, geleneği en rahat bir ortamda hayata geçirmeleri için bu ortamı ve şartları hazırlamaktır. Yaşam tarzı bastırılan, kimliği bastırılan toplumlar huzursuz olurlar. Türkiye Yüzyılına adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunu ortaya koymuş durumda. Türkiye Yüzyılı, özgürlüklerin, insanların yaşam tarzlarını rahatlıkla istedikleri gibi inandıkları gibi yaşadıkları ama bir taraftan da farklılıkları çatışma konusu değil zenginlik olarak gördükleri bir dönem olacaktır inşallah" ifadelerini kullandı.

"FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRME KÜLTÜRÜ TOPLUMUN EN İNCE DAMARLARINA KADAR SİRAYET ETMİŞ"

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Davut Gül ise, "Bizim topraklarımızda Alevi meselesi, Sünni meselesi milletin vicdanında yerini bulmuş ve büyük ölçüde çözüme kavuşmuş bir durumda. İnsanlara baktığımızda, isimlere baktığımızda bu topraklarda ne kadar Ramazan ismi varsa o kadar Muharrem ismi var. Bu topraklarda ne kadar Ömer varsa, Ebubekir varsa, Osman varsa o kadar Ali var. 85 milyonun vicdanında ehlibeyt sevgisi yerini almış, birlikte yaşama kültürü, farklılıkları zenginlik olarak görme kültürü toplumun en ince damarlarına kadar sirayet etmiş. İnşallah bunu birlikte yaşatacağız" diye konuştu.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Afyonkarahisar'da 12 yaşındaki kız çocuğunun kullandığı otomobil motosikletle çarpıştı
Afyonkarahisar'da 12 yaşındaki kız çocuğunun kullandığı otomobil motosikletle çarpıştı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi