• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan depremde hayatını kaybeden AK Parti'li Taş'ın ailesine ziyaret
Genel
Yayınlanma: 29 Haziran 2023 - 16:49

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan depremde hayatını kaybeden AK Parti'li Taş'ın ailesine ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın ailesine ziyarette bulundu

Genel
29 Haziran 2023 - 16:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın ailesine ziyarette bulundu.

Adıyaman'ın merkez ilçesine bağlı Börkenek köyündeki ziyarette konuşan Yılmaz, Yakup Taş'ın yanı sıra depremde hayatını kaybeden tüm aile mensupları için başsağlığı diledi, bir daha benzer felaketlerin yaşanmaması için gerekli olan her şeyi toplum, devlet ve millet olarak yapacaklarını söyledi.

Depremde yıkılan binaların çoğunun, 2000 yılından önce, eski yönetmeliklere göre yapıldığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Son 20 yılda yapılara ilişkin olarak, standartlar konusunda çok önemli yönetmelikler yaptık. TOKİ'nin binalarına bakıyorsunuz, bu 11 ilde 133 binden fazla TOKİ konut yapmış. Bir tekinde bile ölümlü bir hadise, sıkıntı yaşanmadı. İşte bu neden kaynaklanıyor? Zemine dikkat ederseniz, bir de doğru inşaat teknikleri kullanırsanız afet olsa bile en az zararla, en azından cana bir zarar gelmeden atlatabiliyorsunuz. Bu çerçevede yeni yapılan bütün binalarda buna çok dikkat ediliyor. Son 20 yılda buna çok dikkat edildiği gibi depremin açtığı yaralar sarılırken de bu ölçülere çok dikkat ediyoruz."

Depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu hatırlatan Yılmaz, deprem riskini iyi değerlendirerek şehirlerin buna göre kurulması gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, kentsel dönüşümün önemine işaret ederek, eski yapıların mutlaka hızlı bir şekilde dönüşmesi gerektiğini ve bu konuda devlet ve milletin el ele hareket etmek durumunda olduğunu anlattı.

Kalıcı konutları, en kısa sürede vatandaşlara teslim etme gayretinde olduklarını dile getiren Yılmaz, Adıyaman'da 33 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını ve bu sayının peyderpey artacağını söyledi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet bölgesini sürekli ziyaret ettiğini ve ilk andan itibaren gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Taş ailesinin yanı sıra tüm depremzedelerin bayramını tebrik ettiğini, selamlarını ve taziyelerini ilettiğini söyledi.

Merhum Yakup Taş ile TBMM'de yıllarca birlikte çalışma imkanı bulduğunu belirten Yılmaz, "Yakup kardeşimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Kendisine ve ailesinden hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sağlık, şifa ve uzun ömürler diliyorum. Tekrar hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, deprem bölgesinde çalışan ve depremzedelere destek olan tüm kurumlara ve vatandaşlara emekleri dolayısıyla teşekkür etti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
3. Avrupa Oyunları
3. Avrupa Oyunları

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi