• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, IDEF 2023'ü ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı:
Genel
Yayınlanma: 25 Temmuz 2023 - 15:21

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, IDEF 2023'ü ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"Türkiye, artık bir eşiği aşmış durumda. Bu sadece güvenliği, savunmayı ilgilendiren bir husus da değil. Türkiye'nin genel teknolojik yetkinliğinin geldiği düzeyi gösteriyor. Güvenliğiyle sivil endüstrileriyle Türkiye, katma değeri yüksek, bilgi tabanlı, teknoloji tabanlı bir ekonomi inşa etme sürecinde"

Genel
25 Temmuz 2023 - 15:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin, artık bir eşiği aştığını belirterek, "Bu sadece güvenliği, savunmayı ilgilendiren bir husus da değil. Türkiye'nin genel teknolojik yetkinliğinin geldiği düzeyi gösteriyor. Güvenliğiyle sivil endüstrileriyle Türkiye, katma değeri yüksek, bilgi tabanlı, teknoloji tabanlı bir ekonomi inşa etme sürecinde." dedi.

Yılmaz, TÜYAP Palas Balo Salonu'nda düzenlenen 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF 2023) açılış törenine katıldı.

Açılış seremonisi sonrasında fuarda yer alan statları gezerek, sergilenen savunma sanayisi ürünlerini inceleyen Yılmaz, ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fuarı nasıl bulduğu sorulan Yılmaz, "Harika gerçekten. Etkilenmemek mümkün değil. Türkiye'nin geldiği yeri gösteren çok güzel, uluslararası bir fuar." değerlendirmesinde bulundu.

Cevdet Yılmaz, yurt içinden ve dışından fuara yoğun bir ilginin olduğunu, bölgedeki trafiğin ve fuar alanındaki insan yoğunluğunun bunu gösterdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, artık bir eşiği aşmış durumda. Bu sadece güvenliği, savunmayı ilgilendiren bir husus da değil. Türkiye'nin genel teknolojik yetkinliğinin geldiği düzeyi gösteriyor. Güvenliğiyle sivil endüstrileriyle Türkiye, katma değeri yüksek, bilgi tabanlı, teknoloji tabanlı bir ekonomi inşa etme sürecinde. Yüksek gelirli ülkeler ligine de başka türlü zaten çıkamayız. Buradaki başarılar, bir taraftan güvenliğimizi güçlendiriyor, bağımsızlığımızı pekiştiriyor, Türkiye'nin uluslararası alanda çok daha güçlü bir konuma gelmesini sağlıyor. Diğer taraftan da ekonomimizin teknoloji tabanını geliştirerek orta ve uzun vadede halkımıza sürdürülebilir refah artışı sağlamamıza da zemin teşkil ediyor. Her bakımdan çok çok kıymetli."

Fuarda emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, savunma sanayisinin gelişimine öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını sunduğunu söyledi.

Yılmaz, bu işlerin, irade olmadan gerçekleşmediğini vurgulayarak, "Çünkü işin bir kolay tarafı var, hazır ürünü almak, o işin kolay tarafı. Bu taraf zahmetli taraf, emek isteyen taraf. Orta, uzun vadede de getirisi yüksek olan bir tercih. Bu tercihi, siyasi tercihi Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Teknik kadrolar da bunun altını doldurdular ve bugün bu manzarayı görüyoruz. 5 sene sonra, 10 sene sonra bunun çok daha ilerisini göreceğiz. Bu bir süreç. Bu başlamış sürecin devam ettirilmesi önemli." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, açılış törenindeki kurdele kesiminde de katılımın ne kadar fazla olduğunu gördüklerini, kurdelenin her sene biraz daha uzayacağını sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Babasının kucağında acil servise taşıdığı Esmanur'un cenazesi, memleketine gönderildi
Babasının kucağında acil servise taşıdığı Esmanur'un cenazesi, memleketine gönderildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi