• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Curlingde hedef dünyada ilk üçe girmek
Spor
Yayınlanma: 25 Ekim 2023 - 11:36

Curlingde hedef dünyada ilk üçe girmek

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin: "Kadınlarda dünya sıralamasında ilk 7 ülke arasında yer alıyoruz. Hedefimiz dünyanın en iyi ilk 3 ülkesi arasına girmek. Bunu da çok yakın zamanda başaracağımıza inanıyoruz" - "Cumhuriyet'in en iyi yansıması Türk kadınlarının spordaki başarısı. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutluyorum"

Spor
25 Ekim 2023 - 11:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FATİH GAZİOĞLU - Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Türkiye'nin curlingde son yıllarda önemli bir çıkış yakaladığını belirterek, "Kadınlarda dünya sıralamasında ilk 7 ülke arasında yer alıyoruz. Hedefimiz dünyanın en iyi ilk 3 ülkesi arasına girmek. Bunu da çok yakın zamanda başaracağımıza inanıyoruz." dedi.

Kenan Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, curlingin Türkiye'de yaklaşık 10 yıldır yapıldığını anımsatarak buna rağmen ciddi bir ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Curlingde geçen sezonun finallerini Erzurum'da tamamladıklarını anlatan Şebin, "2022-2023 sezonuna ait Süper Lig finallerimizi teknik nedenlerden dolayı geçen hafta yaptık. Erzurum'da bulunan tesislerimiz dışında alternatif salon yoktu. Bu sene kadın ve erkeklerde Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Dolayısıyla öncesinde bu finallerin yapılması bizim için daha iyi oldu. Takımlarımızı, oyuncularımızın eksiklerini, artılarını görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

2023-2024 sezonu faaliyetlerini ilan ettiklerini aktaran Şebin, şunları kaydetti:

"Curlingde 4 ligimiz var. Yükselme, ikinci, birinci ve Süper Lig. Kadın, erkek, genç, karışık çiftler, çiftler ve tekerlekli sandalye curling kategorilerimiz var. Tekerlekli sandalye curling aynı zamanda olimpik bir branş. Büyükler erkek ve kadınlarda dünya şampiyonasına katılan ender ülkelerden biriyiz. 57 ülke arasında biz de varız. Genç milli takımlarda da çok iddialı bir ülkeyiz. Dünyanın en iyi 10 ülkesi arasındayız. Bu sezon hedeflerimiz çok büyük. Bu sene ve önümüzdeki yıl, olimpik yıl kotası. 2026 Kış Oyunları, İtalya'da yapılacak. Takım sporlarında bugüne kadar biz henüz yerimizi almış değiliz ama iddialıyız. Dezavantajlarımız var elbette ama bu krizleri yöneterek, olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıp başarılı olacağımıza inanıyorum."


- "Cumhuriyet'in en iyi yansıması Türk kadınlarının spordaki başarısı"


Kenan Şebin, Türk sporunun gelişimi ve başarısında en büyük etkenin Cumhuriyet olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in bir milletin iradesiyle kendisini yönetmesi olduğunu aktaran Şebin, "Öncelikle Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutluyorum. Cumhuriyet, kendini yönetebilme iradesine sahip olmak demek. Türkiye'de 4 yıllığına genel seçimler yapılıyor. Seçtiğiniz kişi milleti yönetiyor. Bu bağımsızlık, özgürlük demek. Kendi kararlarını kendisinin alması demek. Bunun kıymetini bilmek gerekir." diye konuştu.

Cumhuriyet'in avantajlarını spordaki başarılarla çok net gördüklerini anlatan Şebin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli bir millet olduğumuzun dünyada farkına varıyoruz. Yurt dışına sık giden gelen biri olarak görebilmekteyim. Cumhuriyet'in en iyi yansıması Türk kadınlarının spordaki başarısı. Voleybolda, boksta, güreşte, curlingdeki başarı takdire şayan. Curlingde kadınlarımız geçen sene 7. oldu. Yaşadığımız bir iki şanssızlık olmasaydı belki de kürsü görecektik. 15 bin kişilik salonda en çok ilgi gören takım, Türk Milli Takımı'ydı. Bizi çok gururlandırmıştı. İşte bu başarı, Cumhuriyet dönemi hükümetlerinin Türk kadınına verdiği değerin bir göstergesi. Sporda olduğu gibi sanatta, diğer alanlarda da daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Bütün bunlar Cumhuriyet'e sahip olmamız sayesinde. Bu başarılar Cumhuriyet'in bizlere neler kazandırdığının bir ispatıdır."


- "Dünya ile rekabet edebilmek için daha çok tesise ihtiyacımız var"


Kenan Şebin, curlingde başarı için tesis sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Kış ve buz sporları için devletin özellikle Erzurum'a önemli yatırımlar yaptığını aktaran Şebin, "Bugün 2 bine yakın sporcu ile 90 kulübümüz var. Branşımız yaygınlaştı, sayımız arttı. Erzurum'da artık bir salon curlinge yetmiyor. İkinci bir salona ihtiyacımız var. Dünya ile rekabet edebilmek için daha çok tesise ihtiyacımız var. Bu tesisler belli başlı bölgelerde olmalı. Örneğin Akdeniz'de, Marmara'da, İç Anadolu'da Ankara'da, Karadeniz'de örneğin Samsun'da, Trabzon'da olmalı. O durumda hem sporcu sayımız hem elde edeceğimiz başarılar daha da artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Curlingin yaygınlaşması için okullarda öğrencilere öğretilmesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Kenan Şebin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü okulları spora çekmeden başarının gelmeyeceğine inanıyorum. Öğrenciler bu sporu yapacak ki branşta ilerleme sağlayalım. Floor curling dediğimiz, buzun olmadığı yerde curlingin kurallarını anlatmak amacıyla okul sporları branşını oluşturduk. Bu sayede curlingi tüm Türkiye'ye tanıtıyoruz. Bu konudaki desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ediyorum. Floor curling, zemine serili bir branş olduğu için her yerde oynanabiliyor. O açıdan yaşlı bakımevleri, sevgi evleri, huzur evleri, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler, hatta cezaevlerine kadar bu sporun götürülüp yaygınlaştırılması lazım.

Sporun amaçlarından biri de sağlıklı toplum oluşturmak. Onun için sporu her yere götürmemiz lazım diye düşünüyorum. Floor curlingi Türkiye'nin her yerinde tanıtmak istiyoruz. 'Bizim çocukları herkes izlesin.' diyorum. Bu, her ne kadar futbola özgü bir slogan olsa da bunlar da bizim, bu ülkenin çocukları. Erzurum'un özbeöz çocukları. Çok zor ve kısıtlı şartlarda yetişti bu çocuklar. Gerçekten dünyayla mücadele ediyorlar. En iyi ülkelerle mücadele ediyorlar. Hedefimiz dünyanın en iyi ilk 3 ülkesi arasına girmek. Bunu da çok yakın zamanda başaracağımıza inanıyoruz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Beşiktaş, Bodo Glimt maçına hazır
Beşiktaş, Bodo Glimt maçına hazır

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi