• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Darıca'da 21 yıl sonra ilk defa balıkçılar 'Vira bismillah' dedi
Genel
Yayınlanma: 01 Eylül 2023 - 13:46
Güncelleme: 01 Eylül 2023 - 13:47

Darıca'da 21 yıl sonra ilk defa balıkçılar 'Vira bismillah' dedi

1 Eylül balık avı sezonu açılması ile birlikte Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan balıkçı barınağından 21 yıl sonra tekne korna sesleri yükseldi.

Genel
01 Eylül 2023 - 13:46
Güncelleme: 01 Eylül 2023 - 13:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
1 Eylül balık avı sezonu açılması ile birlikte Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan balıkçı barınağından 21 yıl sonra tekne korna sesleri yükseldi.

1 Eylül balık avı sezonu açılması ile birlikte Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan balıkçı barınağından 21 yıl sonra teknelerin korna sesleri yükseldi. Av yasağının sona ermesiyle Kocaeli'de 'Vira Bismillah' diyen balıkçılar sahil güvenlik konvoy eşliğinde denize açıldı. Balıkçıları denize Sahil Güvenlik Kuzey Marmara Grup Komutanı Binbaşı Ziya Can Gürsoy, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Akın Ateş uğurladı.

"21 seneden beri biz bugünü özlemle yaşadık"

Balıkçıları uğurlayan Darıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Akın Ateş, "Şenlik havası içerisinde av başlangıç sezonumuzu gerçekleştirmiş olduk. Çok uzun zamandır beklediğimiz bir hadiseydi. Bizim kooperatifimiz 2002 yılında kurulan bir kooperatif. 21 seneden beri biz bugünü özlemle yaşadık. Bütün arkadaşlarımız bugünü yaşamak için daha bir hafta öncesinden 'Ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz?' diye konuyu düşünüyorlardı. Barınağımızın tadilata girmesiyle beraber teknelerimizin karaya çıkartılması gibi sıkıntılar yaşadık. Bundan dolayı belki istenilen bir kutlama olmadı ama gelecek sene davullu zurnalı etkinlik yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

"Yaklaşık 4-5 kilo ağırlıklarında kırlangıç balığı tuttuk"

Balıkçıların bu sene çok umutlu olduğunu söyleyen Ateş, "Özellikle bizim bölgemizde eylül ayının ortalarına doğru nilüfer akışı başlayacak. Bu her sene olan bir durum. Bugünlerde palamut görmeye başladık, arkadaşlarımız palamut tutuyorlar. Lüferle birlikte istavrit, mezgit, kırlangıç bu sene kendini çok güzel gösterdi. Yaklaşık 4-5 kilo ağırlıklarında kırlangıç balığı tuttuk. bunlar denizimizin temizlendiğini, balığın daha rahat, huzurlu yaşantı ortamına girdiğini gösteriyor. Biz balıkçılar olarak tabii bunların bilincinde olmaya çalışıyoruz. Hem denizimizi korumak hem de en güzel, uygun balığı Darıca halkımıza sunmak için mücadeleye girmiş vaziyetteyiz. Çünkü Darıca'da balık hizmeti çok az ve eksik. İnsanlarımız balığa hasret. Bir an önce barınağımızı faaliyete geçirerek Darıcalılara sağlıklı, güzel ürünler yedirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Yapımına başlanan barınak yılbaşı açılacak"

Balıkçılara rasgele temennisinde bulunan Darıca Belediye başkanı Muzaffer Bıyık, "Balıkçı arkadaşlarla beraber 'Vira bismillah' diyerek rastgele temennisinde bulunduk. Bol, bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz. Darıca'da bugün bir ilki gerçekleştirmiş olduk. İlk kez balık av sezon açılışı icra ettik. Darıca buna çok müsait bir yer ama maalesef ki böyle bir alanı, barınağı yoktu. Yapımına başladığımız ve bitmek üzere olan barınakla birlikte burayı her yıl karnaval, festival havasında av sezonlarını açacağız. Bu sezonun geçen sezondan daha iyi olmasını temenni ediyoruz. Buranın sahil güvenliğimizin de içinde olacağı idari binalarımızın ihalelerinin yapıldığı, yüzde 50 iskelelerinin montajına başladı. Hızlı ilerliyoruz. Yılbaşına kadar buranın kullanıma hazır, hem balıkçıya hem vatandaşımıza hizmet edecek bir hale dönüşecek" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ayvalık'ta fen lisesi özlemi sona erdi
Ayvalık'ta fen lisesi özlemi sona erdi
En değerli çocukların en özel günlerinde velilerin gösterisi alkış topladı
En değerli çocukların en özel günlerinde velilerin gösterisi alkış...
Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir"
Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden...
Cezaevi firarisi yakalandı
Cezaevi firarisi yakalandı
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Mersin'de 'Halk Kart'ın ağustos ayı tutarları yatırıldı
Mersin'de 'Halk Kart'ın ağustos ayı tutarları yatırıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi