• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Davultepe Erkek Öğrenci Yurdu 518 depremzedeyi ağırlıyor
Yaşam
Yayınlanma: 01 Mart 2023 - 11:08
Güncelleme: 01 Mart 2023 - 11:10

Davultepe Erkek Öğrenci Yurdu 518 depremzedeyi ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Davultepe Erkek Öğrenci Yurdunu depremzedelerin konaklayabileceği şekilde düzenlenerek, 518 kişinin misafir edildiği bildirildi.

Yaşam
01 Mart 2023 - 11:08
Güncelleme: 01 Mart 2023 - 11:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Davultepe Erkek Öğrenci Yurdu 518 depremzedeyi ağırlıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Davultepe Erkek Öğrenci Yurdunu depremzedelerin konaklayabileceği şekilde düzenlenerek, 518 kişinin misafir edildiği bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen depremin ardından Mersin'e yaşanan göçle birlikte depremzedelerin her şartta yanında olduğu belirtildi. Kentte oluşturduğu geçici barınma alanlarında depremzedeleri en iyi şekilde misafir etmeye devam ettiği kaydedilen belediyenin, Davultepe Erkek Öğrenci Yurdu'nu da depremzedelerin konaklayabilecekleri şekilde düzenledi. Toplam 142 tane odası bulunan yurtta her odanın içerisinde bireysel tuvalet ve duşlar yer aldığı, yaklaşık 750 kişilik kapasitesi olduğu aktarıldı. Yurtta şu anda 518 depremzedenin konakladığı ifade edildi.

"Toplamda 142 tane bağımsız odamız var"

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı ve Davultepe Mahallesindeki Geçici Barınma Alanının Koordinatörü Dr. Kemal Zorlu "Burası daha önce yurt olarak kullanılan bir bina. Toplamda 142 tane bağımsız odamız var ve her odamızın içerisinde bireysel olarak tuvalet ve duş imkanı, sıcak su imkanımız var. Toplam kapasitesi yaklaşık olarak 750 civarında. Şu anda 518 civarında misafirimizi burada ağırlıyoruz. Bu misafirlerimiz içerisinde özellikle hasta, hamile, lohusa döneminde olan ya da özel ihtiyaç duyan bireylerimizi burada barındırıyoruz. Barınma alanının içerisinde yemek ve çay hizmeti verdiğimiz bir yemekhanemiz, çamaşır yıkanması için geniş kapasiteli bir çamaşırhanemiz, sağlık hizmetlerini verdiğimiz bir revir odamız, psikolojik destek sağladığımız bir terapi odamız, çocuklarımız için bir oyun alanımız, bir drama atölyesi, yoga ve masal anlatımlarının gerçekleştirildiği bir alanımız, dış mekanda çocuklar için bir çocuk parkımız, voleybol ve basketbol oynayabilecekleri bir spor sahamız bulunmakta" dedi.

Yurt binasının çatı kısmında 3 tane büyük salonun da yer aldığını belirten Zorlu, "Bunlardan bir tanesi burada kalan yaklaşık olarak 200'e yakın çocuğumuzun eğitim imkanlarının sağlandığı, çalışma ortamının sağlandığı bir çalışma salonumuz, yine burada kalan misafirlerimizin televizyon izlemesi için büyük bir televizyon izleme salonumuz ve bir iki gün içerisinde devreye alınacak olan, üniversite eğitimlerine devam etmek için üniversite öğrencilerimizin eğitim görebilecekleri bir online eğitim salonumuz var" diye konuştu.

"Hızlı bir şekilde gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz alanlar oluşturduk"

Depremin ardından Mersin'de yaşanan nüfus yoğunluğu hakkında da konuşan Zorlu, "Depremden etkilenen illerde zarar gören vatandaşlarımız öncelikli olarak Mersin'e geldiler ve Mersin'e geldiklerinde de burada kalabilecekleri yerlere ihtiyaç vardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hızlı bir şekilde gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz alanlar oluşturduk. Biz gelen vatandaşlarımızın barınma imkanını sağlamak amacıyla hızlı bir şekilde bu yurdu devreye alarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir toplu barınma alanı oluşturduk. Deprem meydana geldikten bir hafta sonra buraya misafir almaya başladık ve yaklaşık olarak 2 haftadır burada konuklarımızı ağırlıyoruz. Günlük ortalama olarak 500 civarında misafirimiz burada aktif olarak barınma hizmeti alıyor. Girenler oluyor, çıkanlar oluyor. Belirli bir sirkülasyon var ama 500 civarında misafirimizi burada ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Geçici Barınma Alanında insanlara bağımsız bir alan sunduklarından söz eden Zorlu, "Bir insanın günlük hayatında ihtiyaç duyduğu her şeyi burada kalan misafirlerimize sunmaya çalışıyoruz. Bu yapının oluşturulmasında bağımsız olarak bir araya gelen iş insanı gruplarının büyük destekleri var. Onlar bize bu binayı 6 aylığına ücretsiz olarak tahsis ettiler. Onun dışında içerideki malzemelerin büyük kısmını da bize sağladılar. Kendilerine de teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İslahiye Cumhuriyet Başsavcısından geleneksel aşure etkinliği
İslahiye Cumhuriyet Başsavcısından geleneksel aşure etkinliği
Kız kardeşinin ölüm haberini aldı, hayatını kaybetti
Kız kardeşinin ölüm haberini aldı, hayatını kaybetti
Diyarbakır Sağlık Müdürü Emre Asiltürk'ten Dicle İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fırat Köse'ye plaket
Diyarbakır Sağlık Müdürü Emre Asiltürk'ten Dicle İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fırat Köse'ye plaket
Başkan Aydın vatandaşlarla sahada omuz omuza
Başkan Aydın vatandaşlarla sahada omuz omuza
Son Haberler
Tercan'da tarihi kervansarayda vatandaşlara aşure ikram edildi
Tercan'da tarihi kervansarayda vatandaşlara aşure ikram edildi
Çankırı'daki feci kazada ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı
Çankırı'daki feci kazada ölenlerin cenazeleri morga kaldırıldı
Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 1 organizatör ve 37 kaçak göçmen yakalandı
Çanakkale'de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 1 organizatör...
Samsun'da sıcaktan bayılan kadının yardımına vatandaşlar ve polisler koştu
Samsun'da sıcaktan bayılan kadının yardımına vatandaşlar ve...
Bakan Göktaş, Erzincan'da aşure dağıttı, esnafı ziyaret etti
Bakan Göktaş, Erzincan'da aşure dağıttı, esnafı ziyaret etti
15 Temmuz gazisi arkadaşlarıyla depremzedelerin yaralarını sarıyor
15 Temmuz gazisi arkadaşlarıyla depremzedelerin yaralarını sarıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi