• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Define paylaşımı konusunda anlaşmazlık sonucu kuzenini öldüren sanık hakim karşısında
Genel
Yayınlanma: 26 Eylül 2023 - 13:30

Define paylaşımı konusunda anlaşmazlık sonucu kuzenini öldüren sanık hakim karşısında

Eyüpsultan'da define paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen kuzeni Abdullah Koşar'ı öldüren sanık Aslan İlhan'ın, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

Genel
26 Eylül 2023 - 13:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eyüpsultan'da define paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen kuzeni Abdullah Koşar'ı öldüren sanık Aslan İlhan'ın, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Aslan İlhan, tutuksuz 3 sanık ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Sanıklardan Semanur İlhan ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Duruşmada savunma yapan sanık Aslan İlhan, sanığın eşi Semanur İlhan'ı taciz ettiğini, cinayeti bu nedenle işlediğini öne sürdü.

Olayın ardından Edirne üzerinden yurt dışına kaçmaya çalıştığını ancak bunu başaramayınca sınırda görevli askerlere teslim olduğunu anlatan İlhan, define iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sanık avukatı Sercan Akbuz ise cinayetin maktul tarafından sanığın eşine karşı çeşitli tarihlerde gerçekleşen cinsel taciz sonucu gerçekleştiğini öne sürdü.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Aslan İlhan'ın 19 Haziran 2022'de Eyüpsultan'da tabancayla kuzeni olan maktul Abdullah Koşar'ı öldürdüğü anlatılıyor.

Olay günü maktulün yanında "Namussuzluğun bedeli budur" yazılı not bırakıldığı aktarılan iddianamede, maktulün cep telefonunda yapılan incelemede, sanık Aslan İlhan'la çok sayıda arama kaydının bulunduğunun belirlendiği ifade ediliyor.

İddianamede, maktulün babası Muhammed Şefik Koşar'ın ifadesine göre ise maktul ve sanık arasında Van'da buldukları definenin paylaşımı konusunda anlaşmazlık olduğu ancak cinayetin namus cinayetine çevrildiğine dair duyumlar aldığını söylediği aktarılıyor.

Sanık Aslan İlhan'ın ağabeyi sanık Erdal İlhan'ın telefonunda yapılan incelemede ise Osmanlı tuğrası işareti bulunan para ve birden fazla tarihi eser olarak değerlendirilebilecek görüntü ve define arama videolarının bulunduğunun tespit edildiği anlatılıyor.

İddianamede, sanık Semanur İlhan ile maktul arasında telefon görüşmesinin olmaması, irtibatlarının bulunmaması gerekçesiyle maktulün Semanur İlhan'a cinsel tacizde bulunduğuna dair delil elde edilemediği belirtiliyor.

Cinayetin define paylaşımı konusunda yaşanan anlaşmazlık neticesinde gerçekleştiği ifade edilen iddianamede, sanık Aslan İlhan'ın, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Sanıklar Semanur İlhan, Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanık İlhan Acat'ın "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı:...
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı:...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Borsa Başkanı Yılmaz: "Kantarcıya geçit vermiyoruz"
Borsa Başkanı Yılmaz: "Kantarcıya geçit vermiyoruz"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi