• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi projesi tanıtıldı
Çevre
Yayınlanma: 06 Mayıs 2023 - 11:55

Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi projesi tanıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile kentin hava kalitesinin daha da iyileştirmesi hedefiyle hayata geçirdiği "Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" çerçevesinde kent merkezinde ilk etapta 300 dar gelirli aile doğalgaza kavuşacak.

Çevre
06 Mayıs 2023 - 11:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile kentin hava kalitesinin daha da iyileştirmesi hedefiyle hayata geçirdiği "Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" çerçevesinde kent merkezinde ilk etapta 300 dar gelirli aile doğalgaza kavuşacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci ve projeden yararlanacak vatandaşlar katıldı. Denizli'nin hava kalitesinin daha da iyileştirmesi hedefiyle hayata geçirilen "Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" çerçevesinde ilk etapta 300 dar gelirli ailenin doğalgaza kavuşacağı belirtildi. Merkezefendi ilçesi ve Pamukkale ilçesindeki dar gelirli aileleri kapsayan çalışma ile hak sahiplerinin konutlarına kalorifer tesisatından kombiye tüm doğalgaz sisteminin ücretsiz döşeneceği belirtildi.

"Bütün insanlarımız aynı hizmeti almalı, aynı konforu yaşamalı"

Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada Denizli'de taş üstüne taş koyarak vatandaşlara hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek bugüne kadar birçok sorunu çözdüklerini söyledi. Başkan Zolan, "Denizli'mizin en önemli sorunlarından birisi hava kirliliğiydi. Denizli'de nefes aldığınız zaman genzinizi yakan, göz gözü görmeyen bir hava kirliliği vardı. Kışın nefes alamaz zehir solurduk" diyerek, geçmişte kentte yaşanan hava kirliğini detayları ile anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Denizli'ye doğalgaz geldiğini, bir yandan şehrin hava kirliliğinden kurtulduğunu diğer yandan vatandaşların konfor ve rahata kavuştuğunu hatırlatan Başkan Zolan, şunları söyledi: "Biz evinin önünden doğalgaz hattı geçen herkesin kullanabilmesini istiyoruz. Tabi bunu arzu edip bazı imkansızlık ve maliyet açısından doğalgazdan yararlanamayan kardeşlerimiz de var. Onun için bu noktada biz de dertlendik ve dedik ki, 'Bütün insanlarımız aynı hizmeti almalı, aynı konforu yaşamalı."

Bu bir başlangıç

Isınmada soba kullanmanın zorluklarından bahseden Başkan Zolan, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile Denizli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi başlattıklarını ifade ederek, "Hangi mahalleler hava kirliliği anlamında yoğunluk yaşıyor, imkanı olmayan insanlarımız kimler, binaların doğalgaz sistemine uyumluluğu ve izolasyon sistemi gibi verileri Merkezefendi ve Pamukkale ilçemizde tek tek araştırdık. Yapılan araştırma ve inceleme sonunda 300 hane tespit edildi. Bu bir başlangıç, bunun ikinci etabı da gelecek. İkinci etabında da yine doğalgazı kullanma imkanı olmayan ailelerimize bunu sağlama noktasında projelerimiz devam edecek. Siz izin verirseniz, evinize gelinecek ve kalorifer sistemi kurulacak, kombiniz takılacak ve doğalgaz kullanmaya başlayacaksınız" dedi.

"Türkiye doğalgazını buldu"

Devletin imkanı olmayan vatandaşlara doğalgaz faturasıyla ilgili desteği de olduğunu işaret eden Başkan Zolan, Karadeniz'de gerçekleşen doğalgaz keşfini hatırlatarak, "Allah'a hamdolsun Türkiye doğalgazını buldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, 'Vatandaşlarımızın evlerinde ve mutfaklarında sıcak su tüketimindeki doğalgazı bir yıl ücretsiz veriyoruz' müjdesini verdi" dedi.

Projenin detaylarını paylaşıp vatandaşların merak ettikleri soruları yanıtlayan Başkan Zolan, "Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Allah'ım birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karadeniz hırçınlaştı
Karadeniz hırçınlaştı
Efeler'de gıda denetimleri aralıksız sürüyor
Efeler'de gıda denetimleri aralıksız sürüyor
Muğla'da Haziran ortasında gök gürültülü sağanak yağış
Muğla'da Haziran ortasında gök gürültülü sağanak yağış
Sivas'ta kuvvetli dolu yağışı beraberinde sele neden oldu
Sivas'ta kuvvetli dolu yağışı beraberinde sele neden oldu
Son Haberler
Karadeniz hırçınlaştı
Karadeniz hırçınlaştı
Evinde, av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu
Evinde, av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu
Dünya rekoru için 5 bin kişilik horon
Dünya rekoru için 5 bin kişilik horon
Manisa'da kamyonet küle döndü
Manisa'da kamyonet küle döndü
Türkiye üçüncüsü halk oyunları ekibinden Başkan Acar'a ziyaret
Türkiye üçüncüsü halk oyunları ekibinden Başkan Acar'a ziyaret
Togg, asker uğurlamasında konvoy başı oldu
Togg, asker uğurlamasında konvoy başı oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi