• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Deprem bölgesinde, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Genel
Yayınlanma: 20 Ekim 2023 - 15:19

Deprem bölgesinde, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis ve Adıyaman'da, İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Genel
20 Ekim 2023 - 15:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem bölgesinde, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis ve Adıyaman'da, İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, Abdulhamithan Camisi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının (STK) üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için dua etti.

İl Müftüsü Mustafa Tekin'in gıyabi cenaze namazı kıldırdığı program, duanın ardından sona erdi.

Gaziantep'te STK temsilcileri Ulu Cami'de kılınan cuma namazı sonrası, ellerinde Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Burada İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök, yaptığı konuşmada, sözün bittiği zamanları yaşadıklarını söyledi.

Bir avuç Müslümanın sadece Gazze'yi savunmadığını dile getiren Gök, "Aynı zamanda bizi de savunuyorlar. Nihai hedefte burası var. Öyleyse biz dik duracağız, sağlam duracağız. O siyonistlerin amacı hep bu coğrafyaya nifak tohumları saçmak. Buna inat Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla tek yumruk olacağız. Onlar bizim tek yumruk olmamızdan korkuyorlar, inadına tek yumruk olacağız." diye konuştu.

Gök, hastane bombalamanın savaş suçu, insanlık suçu ve soykırım olduğunu ifade etti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Eyyüp Peygamber Camisinde cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dua eden gruptakiler, ellerinde Filistin bayraklarıyla, İsrail aleyhine slogan atarak yürüdü.

İHH İnsani Yardım Vakfı Şube Başkanı Behçet Atilla, yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin bütün Müslümanların meselesi olduğunu, zulüm üzerine kurulan İsrail'in de bir gün yıkılacağını belirtti.

Programa, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Malatya

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camisi önünde toplanan kadınlar, sessiz oturma eylemi yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bağcı, gazetecilere, vicdan sahibi sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını anlattı.

Bağcı, "Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. Biz vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde de İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Programa, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Atın, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar iştirak etti.

- Adıyaman

Adıyaman Yeni Pınar Camisi'nde cuma namazı sonrası Gazze'de yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Demokrasi Parkı'nda yapılan basın açıklamasının ardından dua edildi.

- Kilis

Kilis'te Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in zulmünü kınayan sloganlar attı.

Sivil Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Necmettin Şekeroğlu, İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşetin sorumlularının adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirterek, "Filistin'in kendisini bu işgalci ve soykırımcı İsrail'e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir." dedi.

Basın açıklamasından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların denklik işlemlerinde dil belgesi zorunlu hale getirildi
Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların denklik işlemlerinde dil belgesi zorunlu hale getirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi