• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Deprem bölgesindeki çocukların 1 yıllık giyim ihtiyacını DeFacto karşılayacak
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Şubat 2023 - 11:19

Deprem bölgesindeki çocukların 1 yıllık giyim ihtiyacını DeFacto karşılayacak

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin: -"DeFacto ile çocuklarımız için bir protokol imzaladık. Biz, çocuklarımızın yaşadığı travmayı azaltabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz" -DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez: -"Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurma ve umutlarını yeniden inşa etme sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz"

Ekonomi
21 Şubat 2023 - 11:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile DeFacto arasında yapılan protokol gereğince, deprem bölgesinde bakanlığın himayesindeki tüm çocukların giyim ihtiyacını bir yıl boyunca DeFacto karşılayacak.

Defacto'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu protokol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın toplantı salonunda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin ve DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Ahmet Barış Sönmez tarafından imzalandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Şahin, depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede çalışmaların yoğun biçimde sürdürüldüğünü belirterek, "Devletimizin bütün kurumları gibi, bakanlığımız da bütün imkanlarıyla depremin meydana geldiği 11 ilimizde çocuklarımızın tedavisi, güvenliği, kimlik ve ailelerinin tespiti gibi çok yönlü çalışmaları büyük bir titizlikle yerine getirdi." dedi.

Bu süreçte gerek depremden etkilenen çocuklar için gerekse depremin yarattığı zararların telafisi için hem vatandaşlar hem de ülkedeki bütün kurum ve kuruluşların yardım etmek için seferber olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu kadar büyük bir felaketin yaralarının sarılması için ülkemizdeki her bireyin her müessesenin içtenlikle katkı vermek istediğini görmek, bu büyük acının içinde dayanışma ruhunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bugün de aynı duyarlılıkla hareket eden DeFacto ile çocuklarımız için bir protokol imzaladık. Biz, çocuklarımızın yaşadığı travmayı azaltabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmada vatandaş ve kurumların katkısını çocuklarımız açısından çok değerli buluyoruz. Onlar adına, bu yarayı sarmak için katkı sunan herkese ve DeFacto’ya teşekkürlerimi sunuyorum."

DeFacto Pazarlama ve Mağazacılık Genel Müdürü Sönmez ise yaşanan deprem felaketini ilk andan itibaren derin bir üzüntü ile takip ettiklerini kaydederek, "Ülkece yıkıldık ama birbirimize daha sıkı sarılacak ve hep birlikte yeniden ayağa kalkacağız." ifadesini kullandı. İlk aşamada hızla bölgelere destek sağladıklarını, hemen ardından da uzun soluklu ve sürdürülebilir bir projeyi hayata geçirmek için aksiyon aldıklarını belirten Sönmez, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Depremin oluşturduğu hasar ne yazık ki oldukça ağır, uzun dönem etkisi de ağır olacak. Devletimiz, vatandaşlarımız, özel şirketler ve sivil toplum kuruluşları, hepimiz bu hasarı onarmak için gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Depremin en yıkıcı etkisi elbette ki çocuklarımız üzerinde oldu. Belki bir ömür sürecek onlar için onarım. Deprem nedeniyle ailelerini, evlerini kaybeden çocuklarımız için harekete geçtik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, deprem bölgesinde koruma altına alınan çocuklarımızın bir yıl boyunca tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurma ve umutlarını yeniden inşa etme sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz."

-DeFacto tüm imkanlarıyla ilk günden bu yana deprem bölgesinde

DeFacto, Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 ili etkileyen depremlerin ilk anından itibaren ilgili devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve 15 bin kişilik DeFacto ailesi ile tek yürek ve anlık koordinasyon ile hareket ederek, deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmeyi sürdürüyor.

Deprem bölgelerine mont, parka, bot, bere, şapka, eldiven, hırka ve kazak gibi kışlık giysilerden oluşan 200 bin adet ürün ulaştıran, ayrıca 100 bin adet battaniye ve medikal maskeyi ilgili kurumların koordinasyonunda bölgeye yönlendiren DeFacto, bölgedeki çalışabilir mağazalarını da açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ürün desteği sağladı.

Deprem bölgelerinden diğer illere tahliye edilen vatandaşlar için kışlık giysilerden oluşan paketler hazırlayıp bakanlık koordinasyonuyla bölgedeki depo ve mağazalarından vatandaşların misafir edildikleri otellere ulaştırdı.

Arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere 50 gönüllü çalışma arkadaşının yanı sıra kendi otobüsleriyle Kızılay gönüllülerini bölgelere ulaştıran DeFacto, bu otobüslerin dönüş yolculuğunda vatandaşların AFAD koordinasyonunda güvenli bölgelere tahliye edilmesine yardımcı oldu.

Ek olarak, Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" kapsamında, başta Türkiye olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde müşteriler tarafından sipariş verilen ihtiyaç malzemelerini de AFAD koordinasyonunda kargo ücretsiz olarak deprem bölgelerine yönlendirdi.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Coşkunöz Metal Form, İSG Elçileri Kategorisinde ödül aldı
Coşkunöz Metal Form, İSG Elçileri Kategorisinde ödül aldı
1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor
1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor
Saya Holding'ten girişimcilere stratejik destek
Saya Holding'ten girişimcilere stratejik destek
Özel seçip özenle büyüttüğü boğanın ağırlığı 1 tonun üzerine çıkınca 500 bin liraya sattı
Özel seçip özenle büyüttüğü boğanın ağırlığı 1 tonun üzerine çıkınca 500 bin liraya sattı
Son Haberler
ESOGÜ Marmara Bölgesi Kariyer Fuarı'nda
ESOGÜ Marmara Bölgesi Kariyer Fuarı'nda
Ekrem İmamoğlu ve diğer 3 sanığın 'siyasal casusluk' suçundan yargılandığı davada ara mütalaa
Ekrem İmamoğlu ve diğer 3 sanığın 'siyasal casusluk' suçundan...
Alanya'da korsan taşımacılık yapan 8 araca 835 bin TL ceza
Alanya'da korsan taşımacılık yapan 8 araca 835 bin TL ceza
Manisa Şehir Hastanesi'nden tuz tüketim uyarısı
Manisa Şehir Hastanesi'nden tuz tüketim uyarısı
Akdeniz'de yol ve kaldırımlar yenileniyor
Akdeniz'de yol ve kaldırımlar yenileniyor
Şanlıurfa'da 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 3 zanlı yakalandı
Şanlıurfa'da 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 3 zanlı yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi