• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Depremde annesini ve kardeşini kaybeden genç, çamaşır makinesinin yanına sığınarak enkaz altında 6 gün yaşama tutundu
Yaşam
Yayınlanma: 21 Kasım 2024 - 15:15
Güncelleme: 21 Kasım 2024 - 16:11

Depremde annesini ve kardeşini kaybeden genç, çamaşır makinesinin yanına sığınarak enkaz altında 6 gün yaşama tutundu

HATAY (İHA) – Hatay'da annesi ve kardeşini kaybettiğini binanın enkazından çamaşır makinesinin yanına sığınarak depremin 6'ncı gününde kurtarılan 20 yaşındaki Oğuzhan Boşnak, eskisi gibi yeniden yürüyüp hayata tutunabilmek için her gün fizik tedavi görmek istiyor.

Yaşam
21 Kasım 2024 - 15:15
Güncelleme: 21 Kasım 2024 - 16:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremde annesini ve kardeşini kaybeden genç, çamaşır makinesinin yanına sığınarak enkaz altında 6 gün yaşama tutundu
HATAY (İHA) – Hatay'da annesi ve kardeşini kaybettiğini binanın enkazından çamaşır makinesinin yanına sığınarak depremin 6'ncı gününde kurtarılan 20 yaşındaki Oğuzhan Boşnak, eskisi gibi yeniden yürüyüp hayata tutunabilmek için her gün fizik tedavi görmek istiyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde en çok yıkımın olduğu Hatay'da binlerce bina yerle bir olurken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde yaşayan 20 yaşındaki Oğuzhan Boşnak, annesi ile kardeşiyle birlikte depreme evlerinde yakalandı. Depremde annesi Meryem Boşnak ve kardeşi Berat Boşnak ile enkazda kalan Oğuzhan, enkaz altındayken çamaşır makinesinin yanına sığındı. Depremin 6'ncı gününde Oğuzhan Boşnak enkazdan kurtarılırken annesi ve kardeşi enkaz altında hayatını kaybetti. Oğuzhan Boşnak, zorlu geçen hastane sürecinin ardından fizik tedaviyle iyileşmeye çalışıyor. Eskisi gibi yürümek ve hayata tutunmak için her gün fizik tedavi görmek isteyen Boşnak, yetkililerden bu konuda yardım istedi.

"Enkazdan 6 gün sonra çıkarıldım ve başka bir şey hatırlamıyorum"

Depremde ailesiyle yaşadığı binanın enkazından 6'ncı gün kurtulan Oğuzhan Boşnak, "Depremde 6 gün enkazda kaldım. Yanımda sadece sesler duydum. İlk hatırladığım annemle, kardeşim banyo tarafındalardı. Ben onların yanına gitmek için ayağa kalktım ama giderken yere düştüm. Çamaşır makinesinin yanında sıkışmıştım. Enkazdan 6 gün sonra çıkarıldım ve başka bir şey hatırlamıyorum. Depremde annem ve kardeşimi kaybettim. Üst gövdem hariç her yerimde yara vardı. Kalçam ve omzumun arkasında büyük yara vardı. Kafamın iki tarafında ve bacaklarımda 2 yıldır devam eden yaralar var. Yaralarım iyileşti. Her gün fizik tedavi görmem lazım ama sadece haftada bir belediye ekipleri gelip tedavimi yapıyorlar. Her gün normalde haftanın 5 günü fizik tedaviyi almayı öneriyorlar ama nereye gittiysek yardımcı olmadılar. Tedavi olmam gerekiyor ama kimseye ulaşamadık. Fizik tedavi sürecimin artmasını istiyorum. Bu konuda da yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

"Oğlumun tekrardan eskisi gibi yürümesi için sürekli fizik tedavi alması gerekiyor"

Oğlunun yürüyebilmesi için sürekli fizik tedavi alması gerektiğini ifade eden baba Yakup Boşnak, "Ben o gece işte çalışıyordum. Deprem sabaha karşı başladı. O karmaşada 1 saat sonra eve ulaştım. Deprem enkazından 6 gün sonra oğlumu çıkarttık. Depremin üzerinden 2 yıl geçti. Fizik tedaviyle çözülecek sorun belediyeden gelen ekiplerin 1 günlük tedavisiyle devam ediyor. Oğlum her gün fizik tedavisi alması gerekiyor ve başka bir sorunu yok. Oğlumun tekrardan eskisi gibi yürümesi için sürekli fizik tedavi alması gerekiyor. Bu konuda yetkililerden yardımcı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Hayata ikinci kez tutundu, bu kez kep attı
Okul saldırıları sonrası gençlerin sosyal aktivitelere ilgisi arttı
Okul saldırıları sonrası gençlerin sosyal aktivitelere ilgisi arttı
Dolandırılmaktan korkarken 19 bin TL cezayla karşılaştı
Dolandırılmaktan korkarken 19 bin TL cezayla karşılaştı
Vali Dr. Erdinç Yılmaz'dan Aile Haftası mesajı
Vali Dr. Erdinç Yılmaz'dan Aile Haftası mesajı
Son Haberler
Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,94 oldu
Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,94...
Hemoroidde 'ekran bağımlılığı' etkisi: "Son zamanlarda 20'li 40'lı yaşlarda oldukça pik yaptı"
Hemoroidde 'ekran bağımlılığı' etkisi: "Son zamanlarda...
Türkiye'nin yeni girişim rotası: Mersin
Türkiye'nin yeni girişim rotası: Mersin
Bu da 'yeni nesil' dilencilik, kapı kapı dolaşarak nakit ya da IBAN numaralarına para istiyorlar
Bu da 'yeni nesil' dilencilik, kapı kapı dolaşarak nakit ya...
Bakan Işıkhan: "Ulusal Staj Programı'na bugüne kadar yaklaşık 350 bin başvuru yapıldı"
Bakan Işıkhan: "Ulusal Staj Programı'na bugüne kadar yaklaşık...
Sinop'ta trafik kazası: 1 yaralı
Sinop'ta trafik kazası: 1 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi