• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Depremde eşi ve oğlunu kaybeden anne, kızıyla yeni bir hayat kurdu
Genel
Yayınlanma: 23 Ocak 2023 - 13:20

Depremde eşi ve oğlunu kaybeden anne, kızıyla yeni bir hayat kurdu

Elazığ'daki depremde 5,5 yaşındaki kızı Yüsra ile enkazdan yaralı kurtarılan Ayşe Yıldız: - "Eşimi, oğlumu kaybettim. Her şeyimiz yarım kaldı. Keşke onlar hayatta kalsaydı, hiçbir şeyimiz olmasaydı. Devlet bize bir ev verdi. Bin kere şükrediyorum. Allah devletimizden razı olsun. Bu evde güven içinde oturuyoruz"

Genel
23 Ocak 2023 - 13:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde eşi ve oğlunu kaybeden, 5,5 yaşındaki kızı Yüsra ile enkazdan yaralı kurtarılan Ayşe Yıldız yaşadıkları acıyı unutmaya çalışıyor.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremde, Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan Kalay Apartmanı'nın enkazında kızı Yüsra 24, kendisi de 28,5 saat sonra kurtarılan Ayşe Yıldız'ın aradan geçen 3 yıla rağmen eşi Hüseyin ve 12 yaşındaki oğlu Onur Yıldız'ı kaybetmesinin acısı dinmiyor.

Devletin sağladığı imkanlarla yerleştirildikleri Bizmişen Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında yürüteç yardımıyla yürüyerek yaşamını sürdüren Yıldız, büyüyüp İyiliğe Uçanlar Anaokulu'nda eğitim hayatına başlayan kızıyla hayata tutunuyor.

-"Hayata tutunmamdaki en büyük sebebim kızımdır"

Anne Ayşe Yıldız, AA muhabirine, depremin üzerinden üç yıl geçtiğini ama depremde kaybettiği eşi ve oğlunun acısının taze olduğunu söyledi.

24 Ocak depreminin hem yüreklerinde hem de bedenlerinde derin izler bıraktığını, unutulmayacak acılar yaşattığını ifade eden Yıldız, "Kızımla beraber yaşıyoruz. Yaşadığımız depremde eşimi oğlumu kaybettim. Annem ben ve kızım sağ çıktık. Üç yıldır kızımla mücadele ediyoruz. Çok zorluk yaşadık. Tedavim hala devam ediyor. Hastaneye gidip fizik tedavi görüyorum." dedi.

Yıldız, kızı Yüsra'nın ayak ve bacaklarındaki ezilmeden kaynaklı 7 ameliyat, kendisinin de 14 operasyon geçirdiğini anlatarak tedavilerinin Fethi Sekin Şehir Hastanesinde devam ettiğini belirtti.

Ayşe Yıldız şöyle konuştu:

"Zaman geçiyor, kızım okula başladı. Kızımın arkasında durmaya çalışıyorum. Kızım sayesinde hayata tutunabildim. Çok şükür kızım yanımda. Rabb'im onu bana bağışladı. Benim hayata tutunmamdaki en büyük sebebim kızımdır. Birbirimize tutunarak bu hayata devam ediyoruz. Büyük depremde hayallerimiz umutlarımız her şeyimiz yıkıldı. Eşimi oğlumu kaybettim. Her şeyimiz yarım kaldı. Keşke onlar hayatta kalsaydı, hiçbir şeyimiz olmasaydı. Devlet bize bir ev verdi. Bin kere şükrediyorum. Allah devletimizden razı olsun. Bu evde güven içinde oturuyoruz."

15 Ocak'ta yaşanan depremin de kendilerini çok etkilediğini anlatan Yıldız, "Geçtiğimiz günlerde yine 4,9 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Depremde, geçmişte yaşadığımız acı günler aklıma geldi. Çok zordu. Evimiz yıkılır mı düşüncesine kapıldım. Ama çok şükür evimiz yeni ve sağlam olması bize güven veriyor." şeklinde konuştu.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Park halindeki araç alev aldı
Park halindeki araç alev aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi