• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Depremde öleceğini düşünürken bebeği oldu
Asayiş
Yayınlanma: 19 Şubat 2023 - 12:02
Güncelleme: 19 Şubat 2023 - 12:06

Depremde öleceğini düşünürken bebeği oldu

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Resul Kurt, deprem gecesinde hamile eşi ve 2 çocuğu ile birlikte evlerinde mahsur kaldı. Dairenin yıkıntıları arasında 5 saat boyunca yaşadıkları dehşeti anlatan Resul Kurt, öleceğini düşündükleri yıkıntılardan kurtularak, bebek sevinci yaşadıklarını söyledi.

Asayiş
19 Şubat 2023 - 12:02
Güncelleme: 19 Şubat 2023 - 12:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Resul Kurt, deprem gecesinde hamile eşi ve 2 çocuğu ile birlikte evlerinde mahsur kaldı. Dairenin yıkıntıları arasında 5 saat boyunca yaşadıkları dehşeti anlatan Resul Kurt, öleceğini düşündükleri yıkıntılardan kurtularak, bebek sevinci yaşadıklarını söyledi.

İslahiye ilçesi Cevdetpaşa Mahallesi'ndeki 5 katlı Erdoğanlar Apartmanının 4. Katında hamile eşi ve 2 çocuğu ve kayınvalidesi ile birlikte yaşayan Resul Kurt, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki depreme evinde yakalandı. Deprem öncesinde ayakta bulunan eşi, namaza kalkan kayın validesi ve kendisinin ayrı odalarda bulunan Kurt ailesi evin kasan ve açılmayan kapıları nedeniyle içeride mahsur kaldı. Büyük hasar alan evin, duvarları ve eşyaları yıkılan, camları kırılan Kurt ailesi, dehşeti yaşadı. Büyük korku ve panik yaşayarak sık sık çığlıklar atan Kurt ailesi yaşamdan ümidini keserek çöktükleri buzdolabının yanında ölecekleri anı bekledi. Yaklaşık 5 saat boyunca birbirlerine sarılarak ölümü bekleyen aile, yan dairede kendileri gibi mahsur kalan bir asker ve ailesini kurtarmak için gelen komandolarla umutlandı. 5 kişilik Kurt ailesi ile 4 kişilik asker ailesi, komandoların yürüttüğü yaklaşık 5 saatlik çalışma ile enkaza dönen dairelerin içerisinden sağ salim çıkarıldı. Yaşadıkları dehşeti anlatan Resul Kurt, ''Deprem olduğu saatte içerideydik. Sallantının oldu o anlarda kapılar kilitlendi. Ailem ile içeride mahsur kaldık. İki çocuğum, eşim ve kayınvalidem vardı. Ben ve kızım aynı yatakta yatıyorduk, oğlum ise aynı odada bulunan diğer yatakta uyuyordu. Eşim çamaşır atmak için ayaktaymış, mutfak tarafındaymış Kayınvalidem ise arka taraftaki odada yatıyordu. Deprem olduğunda büyük gürültü ile uyandık. Kalkar kalkmaz duvarların üstümüze geldiğini gördük. İki çocuğum aldım kapıya yöneldik. Kapıların kilitlendiğini açılmadığını gördük. O korkuyla bağırdık, çağırdık. Eşimin sesini duydum, yanına geçmek için, balkondan mutfağa açılan kapıyı kırdım. Eşime ulaştık. Diğer taraftan kayın validem ayrı odada mahsur kalmıştı. Eşime ulaşınca çocuklarla birlikte Mutfak tarafına geçtik. Çocuklarımı buzdolabının yanına oturttum. Kızım kucağımdaydı, oğlum annesiyle birlikte köşeye geçti. Depremi böyle geçirdik'' dedi.

Eşiyle helalleşti

Binanın yıkılmadığını ama dairenin içerisindeki, bazı kiriş, duvar, eşya ve camların yıkıldığını, enkaz arasında kaldıklarını anlatan Resul Kurt, 5 saat boyunca her an binanın yıkılacağı korkusuyla mahsur kaldıklarını kaydetti. Depremden hemen sonra olan artçı sarsıntılarda ise öleceklerini düşündüklerini ve eşiyle helalleştiklerini anlatan Resul Kurt, ''Artçı sarsıntılardan dolayı, mutfak kolanının ayrıldığını, yavaş yavaş aşağı indiğini görüyorduk. Bu arada bizim, çocuklarımızın bağrışmaları kavuruyordu. O anda eşimin, 'hakkım sana helal olsun' dedi. Ben de eşime helallik verdim. Küçük 8 yaşındaki kızım, 'baba biz ölecek miyiz' deyince koptuk artık. Yani sağ çıkmayacağımızı düşündük. Şükürler olsun kurtulduk" ifadelerine yer verdi.

Komandolar kurtardı

Aynı kattaki yan dairede asker komşularının bulunduğunu anlatan Resul Kurt, yan dairedeki 4 kişilik ailenin de kendileri gibi mahsur kaldıklarını kaydetti. Asker ve ailesini kurtarmak için binaya gelen İslahiye Komando Taburu askerlerinin hem kendi ailesini hem de komşu ailesini sağ bir şekilde kurtardığını anlattı. Kurt, ''Enkazda sabah saat 09:15'e kadar kurtarılmayı bekledik. Karşı komşum da asker olması nedeniyle onu kurtarmaya gelen arkadaşları ve komandolar, hem arkadaşlarını hem de bizi kurtardı. Çelik kapıları balyozlarla kırdılar, böyle çıktık enkazdan. Depremde bulunduğumuz binadan en son biz çıktık. Ben ve karşı komşumun mahsur kaldığını biliyorum. Diğerleri kendi çabaları ve insanların yardımıyla kurtulmuşlar. Çok şükür can kaybı olmadı. Bizim binada 15 daire var. Yaklaşık 60-70 kişi deprem anında binadaymış. Toplam 9 kişi mahsur kaldık'' ifadelerini kullandı.

Kurtarılan hamile eşi doğuma götürüldü

Enkazdan kurtulunca olay yerindeki bir araç ile hamile eşinin Alanya'ya götürüldüğünü anlatan baba Resul Kurt, depremden bir gün sonra eşinin Alanya'daki hastanede doğum yaptığını ve bebeğinin dünyaya geldiğini kaydetti. Kurt, ''Biz aşağıya indikten sonra ayaklarımız parçalanmıştı, kesilmişti. Çünkü yerlerde cam eşyaların, kırılan beton ve demir parçaları vardı. Aşağıya indiğimizde bir araç vardı. Eşim ve çocuğumu olay yerinden araçla aldılar, Alanya'ya doğuma götürdüler. Eşim korkudan, yaşadığı travmadan dolayı kendini kasmış. Çocuk da travma geçirmiş. İlk gün kas gevşetici ilaçlar vermişler bir gün sonra doğum gerçekleşti" şeklinde konuştu.

3 gün bebeğini göremedi

Enkazda kalan başka insanlara yardım etmek, yıkılan ev ve iş yerine sahip çıkmak amacıyla deprem bölgesinden ayrılamadığını anlatan Resul Kurt, doğumdan 3 gün sonra bebeğini görmeye Alanya'ya gidebildiğini kaydetti. Bebeğini gördükten sonra tekrar deprem bölgesine dönen Kurt, her gün büyük hasar gören evinin ve yıkılan iş yerinin enkazı arasında mekik dokuyor.

Telefonla hasret gideriyor

Gece ve gündüz, bölgede nöbet tutan Kurt, yaşadığı karışık duygular arasında sık sık eşi Buket ve bebeği Esila ile telefonla görüntülü bir şekilde görüşerek hasret gideriyor. Bebeğin hem kendileri için hem de hikayeyi duyan depremzedeler için bebeğin umut olduğunu kaydeden Kurt, '' Çocuğumu doğumundan 3 gün sonra görebildim. Yanlarına gidebildim. Bir gün sonra da hastaneden çıkarıp, otele yerleştirdiler. Çok karmaşık duygular yaşadık. Biz olaydan sağ çıkacağımızı düşünmezken, rabbim kucağımıza canlı bir bebek verdi. O anki durumu, tarifi anlatamam. Mutluyuz ama içimiz kan ağlıyor, buruk bir mutluluk" dedi.

Yeniden hayata tutunmak istiyor

Kendisinin erkek kuaförlüğü yaptığını ve bu nedenle gerekli malzemeleri temin ederek, insanların en ihtiyaç duyduğu anlarda mesleğini icra edeceğini de belirten Kurt, sonraki süreçte de ailesini de yanına getirmek istiyor. Çadırda da kalsalar yeniden hayata birlikte tutunmak istediklerini anlatan Kurt, "İslahiyeyi bırakmak istemiyoruz. Bir kiralık ev, konteyner çadır, ne bulursak, uygun bir ortam oluşturduktan sonra ailemi getirmek istiyorum. Yeniden burada hayata tutunmak istiyorum" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Porto-Rio Ave maçı öncesinde Christian Atsu için anma düzenlendi
Porto-Rio Ave maçı öncesinde Christian Atsu için anma düzenlendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi