• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Depremzede çocuklar, İş Bankasının desteğiyle Darüşşafaka'da eğitim alacak
Genel
Yayınlanma: 20 Şubat 2023 - 11:20

Depremzede çocuklar, İş Bankasının desteğiyle Darüşşafaka'da eğitim alacak

Depremzede çocuklara, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 5. sınıftan başlayıp 12. sınıftan mezun oluncaya kadar 8 yıl tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim sunulacak - İş Bankasının öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatlarında da devam edecek

Genel
20 Şubat 2023 - 11:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye İş Bankası ve Darüşşafaka Cemiyeti, depremzede çocukların eğitimi için harekete geçti.

Cemiyetten yapılan açıklamaya göre, Darüşşafaka, deprem bölgesinde ebeveynini kaybeden çocuklara nitelikli eğitim sunmak için Türkiye İş Bankasının verdiği destekle okulun imkanları dahilinde öğrenci kabul kontenjanını artırdı.

İşbirliğiyle depremzede çocuklar, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 5. sınıftan başlayıp 12. sınıftan mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim alacak. İş Bankasının öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatlarında da devam edecek.

Depremzede öğrencilerin kardeşlerine de kapılarını açacak Darüşşafaka Cemiyeti, bu kapsamda 18 öğrenciyi "misafir öğrenci" olarak kabul edecek ve tüm giderleri cemiyet tarafından karşılanacak.

- Her yıl ortalama 120 öğrenci kabul ediyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, 160 yıldır, annesi ya da babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere olduğu gibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde annesini ya da babasını yitirmiş çocuklara da sadece bir "okul" değil, şefkatli bir yuva sağlamak istediklerini bildirdi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına her yıl ortalama 120 öğrenci kabul ettiklerini belirten Güleç, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizi de ülkemiz genelinde düzenlediğimiz sınavla belirliyoruz. Sınavımıza 4. sınıfta okuyan, annesi ya da babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nitelikli eğitim almak için elverişsiz çocuklarımız katılabiliyor. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin hemen ardından depremden etkilenen çocuklarımız için de okulumuzun kapasitesi dahilinde ek kontenjan oluşturduk. Daha fazla öğrenci almak için çabalarımızı sürdürüyor, mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için derslik, yatakhane, yemekhane gibi alanlarımızda ve kadrolarımızda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz."

Depremzede çocuklar için 21 Mayıs Pazar günü bulundukları illerde sınav gerçekleştireceklerini belirten Güleç, "Depremzede çocuklarımız için bu, puan barajlı bir sınav olmayacak ve sınavın ardından onlar için Darüşşafaka'daki 8 yıllık tam burslu, yatılı eğitim yolculuğu başlayacak." ifadelerini kullandı.

- İki kurum Erzincan depreminde de işbirliği yapmıştı

İş Bankası ve Darüşşafaka, 1939 yılında meydana gelen Erzincan depreminde de işbirliği yapmış ve deprem felaketini yaşayan ailelerden Darüşşafakanın öğrenci kabul koşullarına uygun 83 çocuk, İş Bankasının desteğiyle okula kabul edilmişti.

Bu işbirliği neticesinde İş Bankası, deprem bölgesinden gelen 83 çocuğun tüm masraflarını üstlenmiş ve onlara yeni bir geleceğin kapılarını açmıştı.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Bursa'da balkondan düşen kadın ağır yaralandı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yozgat'ta iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
BUSKİ Genel Kurulu'nda gergin anlar
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Kahkaha Hatay'daki çocuklar için yükseldi
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Yangında yaralanan 9 yaşındaki Halil, 3'üncü kez doku nakli için bekliyor
Yangında yaralanan 9 yaşındaki Halil, 3'üncü kez doku nakli için bekliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi