• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Depremzede genç, market alışverişine at ile gidiyor: Kanser hastası annesinin eli ayağı oluyor
Yaşam
Yayınlanma: 03 Nisan 2023 - 10:17

Depremzede genç, market alışverişine at ile gidiyor: Kanser hastası annesinin eli ayağı oluyor

Kahramanmaraş'ta yaşayan 18 yaşındaki Kadir Samet, market alışverişi ve kanser hastası annesinin ihtiyaçlarını almak için ulaşımını at ile sağlıyor. Genç, yıkılan evlerinin enkazından 4,5 saatte kurtarılan anne ve babasının eli ayağı oluyor.

Yaşam
03 Nisan 2023 - 10:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş'ta yaşayan 18 yaşındaki Kadir Samet, market alışverişi ve kanser hastası annesinin ihtiyaçlarını almak için ulaşımını at ile sağlıyor. Genç, yıkılan evlerinin enkazından 4,5 saatte kurtarılan anne ve babasının eli ayağı oluyor.

6 Şubat'taki iki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş'ta yaşayan Göl ailesi, yıkılan evlerinin enkazından ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Geçimini küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak geçimini sağlayan aile, hayırsever bir iş insanının verdiği çadırda yaşıyor. Göl ailesinin en genç üyesi Kadir Samet Göl ise hem market alış verişi hem de kanser hastası annesinin ihtiyaçlarını almak için çarşıya at ile gidip geliyor.

18 yaşındaki Kadir Samet, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin ve babasının eli ayağı olduğunu belirterek, çarşının uzak olmasından dolayı alışverişe atı ile gittiğini söyledi.

"Çok şükür iyiyiz sağlığımız yerinde"

Yaşadıkları bölgenin çarşı merkezine uzak olduğunu ifade eden Kadir Samet Göl, "Annemin babamın yetişemediği yere ben yetişiyorum. Onların yeri geldiğinde eli kolu, yeri geldiğinde de ayağı oluyorum. Burada günümüzü geçiyoruz çok şükür iyiyiz sağlığımız yerinde. Hastanede sıkıntı yaşıyoruz. Burası her yere uzak olduğu için. Gidiş geliş sorunu olduğu için. Başka da bir sorunumuz yok" dedi.

"At ile birlikte ihtiyaçlarımızı görüyoruz"

Göl, "Atımız var. Atımız ile alışveriş yapıyoruz. Doğu kentte çok şükür market ve fırın var. Atımla birlikte giderek ihtiyaçlarımızı alıyorum. Yağmurlu fırtınalı hava oluyor atı çıkartamıyoruz o yüzden bazı günler ihtiyacımızı görmüyoruz. Olanlarla idare ediyoruz. Böyle hava güneşli olduğu zaman da at ile birlikte ihtiyaçlarımızı görüyoruz" diye konuştu.

"11 kişiydik evde"

Eşiyle birlikte enkazda 4,5 saat kaldıklarını anlatan kanser hastası Ülkiye Göl ise "11 kişiydik evde. Gaziantep'ten misafirlerimiz vardı. Onlarla beraber o geceyi yaşadık. 3 katlıydı ev. Allah'ın izniyle önce çocuklarım kurtuldu. Sonrada eşimle beni kurtardılar. 4,5 saat enkaz altında kaldık. Hayattayız çok şükür" şeklinde konuştu.

3 yıldır meme kanseri tedavisi gördüğünü belirten anne Göl, "Oğlumu atla beraber ekmek almaya gönderiyorum alışverişe. Biz burada yaşamaya çalışıyoruz. Çok şeye ihtiyaç var. Çünkü enkazın altından hiçbir şeyimizi alamadık. Sadece canımızı alıp çıktık. Meme kanseri hastasıyım. 3 yıldır bunun tedavisini görüyorum. Hastaneye de gidemiyorum korkumdan. Fırtına bile beni korkuttu. Kontrollerim var geçti. Çünkü hastaneye giremiyorum. Aşırı bir korku sarıyor. İnsanın elinde değil psikolojik olarak etkilendik" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Son Haberler
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'la karşılaşacak
MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'la karşılaşacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi