• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Depremzede kadın, el emeği örgüleri 500 ile bin 500 TL arasında satarak gelir elde ediyor
Yaşam
Yayınlanma: 05 Haziran 2024 - 10:21

Depremzede kadın, el emeği örgüleri 500 ile bin 500 TL arasında satarak gelir elde ediyor

HATAY (İHA) – Hatay'da yaşayan depremzede Belçim Belgin, el emeği göz nuru örgüleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Yaşam
05 Haziran 2024 - 10:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HATAY (İHA) – Hatay'da yaşayan depremzede Belçim Belgin, el emeği göz nuru örgüleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Defne ilçesi Aşağıokçular Mahallesi'nde yaşayan 37 yaşındaki Belçim Çelebi, pandemi sürecinde hobi olarak örgü örmeye başladı. Kısa sürede bu konudaki yeteneğini geliştiren ve arkadaşlarına hediyeler vermeye başlayan Çelebi'nin çalışmaları takdir topladı. Depremin ardından aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen Çelebi; sepet, motif, yelek, çanta ve toka üreterek satmaya başladı. Örgü modellerini ortalama 1 ila 3 gün arasında yapan afetzede Çelebi, yaptığı örgüleri ortalama 500 TL-1 bin 500 TL arasında satarak aile bütçesine katkı sağlarken, çocuklarının ihtiyaçlarına harcıyor.

"Arkadaşlarımın teşvikiyle bu işe başladım ve daha çok yeni siparişler almaya başladım"

Örgü işlemeye ilk olarak hobi olarak başladığını ifade eden Belçim Çelebi, "Pandemi döneminde daha da eve kapanınca daha yoğun işlemeye başladım. Sonra arkadaşlarıma ve çocuklarına doğum günlerinde hediye olarak götürmeye başladım. Depremden sonra da arkadaşlarım da teşvik ederek 'neden yapıp satmıyorsun böyle bir yeteneğin var, neden bunu nakde dönüştürmüyorsun' dediler. Onların teşvikiyle bu işe başladım ve daha çok yeni siparişler almaya başladım. Umarım daha da büyüyecek" dedi.

"Örgüden kazandığım parayla çocuklarımın eğitim ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum"

El emeğiyle ördüğü ürünlerin fiyatının 500 TL ile bin 500 TL arasında değiştiğini belirten Belçim Belgin, "Örgü örme işi aslında bizim aileden geliyor. Anneannemden hatta anneannemden, anneme, annemden de bize miras gibi bir şey kaldı. Küçük de olsa eşim evin geçimini sağlarken ben de çocuklarımın kişisel ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamaya çalışıyorum. Kızım piyano ve baleye gidiyor. Küçük kızım da 5 yaşında ve onu da daha yeni baleye başlattık. Benim hayalimi şu anda gerçekleştiriyorlar diyebilirim. Bende müzik ve sanatla uğraşmak içimde ukde kalmıştı. O yüzden çok emek veriyorum aslında onları bu alanda yetiştirmek için çabalıyorum. Örgüden; çanta, sepetler, organizerler, motifleri işleyerek yelekler yapıyorum. Küçük kız çocuklarına tokalar yapabiliyorum. Modeline göre değişiyor aslında, modeline ve büyüklüğüne göre değişiyor. Ortalama olarak 500 TL-bin 500 TL arasında değişiyor. Modelin zorluğuna, kolaylığına göre değişiyor. Bir çantayı bir günde de yapabilirim. Üç günde de yapabilirim. Örgüden kazandığım parayla çocuklarımın eğitim ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel Yolcu Salonu'nu yeniledi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel...
Körfez, kendi elektriğini üretecek
Körfez, kendi elektriğini üretecek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi