• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Depremzede öğrenciler beton sahadan madalyaya uzandı
Spor
Yayınlanma: 13 Nisan 2024 - 09:37

Depremzede öğrenciler beton sahadan madalyaya uzandı

Depremin vurduğu Hatay'da ortaokul öğrencileri, okullarının bahçesindeki beton sahada hazırlanarak katıldıkları voleybol turnuvasında tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye 4.'sü oldu ve evlerine madalyayla döndü.

Spor
13 Nisan 2024 - 09:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremin vurduğu Hatay'da ortaokul öğrencileri, okullarının bahçesindeki beton sahada hazırlanarak katıldıkları voleybol turnuvasında tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye 4.'sü oldu ve evlerine madalyayla döndü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da, birçok bina yerle bir olmuş ve yaklaşık 25 bin insan vefat etmişti. Asrın felaketi, her yaştan bireyin hayatını olumsuz etkiledi. Hatay'ın Defne ilçesi Toygarlı Mahallesi'nde bulunan Koçören Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu öğrencileri, deprem sonrasındaki süreci voleybolla aştı. Depremzede öğrenciler, okullarının bahçesindeki beton sahada azimle başladıkları voleybolda umutlarını Türkiye Şampiyonası'na taşıdı. Turnuvada başarı elde etmek isteyen afetzede öğrenciler, haftanın 4 günü yağmur çamur demeden çalıştılar ve Sivas'ta düzenlenen Voleybol Okul Sporları Türkiye Birinciliği turnuvasına katıldılar. Azimle yola çıkan depremzede öğrenciler; psikolojik şartlara, zemin koşullarına aldırış etmeden turnuvada başarı göstererek Türkiye 4'üncüsü oldu. Depremzede öğrencilerin başarısı okul arkadaşlarına ve bölge halkına moral oldu.

"Yağmurlu günlerde çocuklar ellerinde paspas ve çek pas ile sahayı temizleyerek çalıştı"

Deprem sonrası süreci sporla aşmaya çalıştıklarını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Bahan, "Bu çocuklar deprem görmüş çocuklardır. Kısıtlı malzemelerle çalıştılar. Toplarımızın bazıları yamuk ve patlaktı. Saha ve koşullara rağmen çocuklarımız yılmadı. Depremzede çocuklarımız, hiç yılmadan çalışarak Türkiye 4.'lüğü getirdi. Haftanın 4 günü çalıştık. Yağmurlu günlerde çocuklar ellerinde paspasla ve çekpas ile sahayı temizleyerek çalıştılar. Ellerinden geleni yaptılar ve bize Türkiye 4.'lüğünü getirerek bu gururu yaşattılar" dedi.

"Bizim beton sahaya karşın onlar spor salonlarında oynuyorlardı"

Emek vererek hak ettikleri başarıya ulaştıklarını ifade eden 13 yaşındaki voleybolcu Kadir Çalıcı, "Daha iyi olabilirdik ama olamadık. Biraz şansızdık. Bizden uzun rakiplerimiz vardı. Bizden daha avantajlı ve antremanlılardı. Bizim beton sahaya karşın onlar spor salonlarında oynuyorlardı. Ama biz ne şansımız varsa oynadık ve hak ettiğimizi aldık" şeklinde konuştu.

"Depremi unutmak ve deprem psikolojisinden kurtulmak için voleybol oynuyorum"

Depremi unutmak ve psikolojiden kurtulmak için voleybol oynadığını dile getiren 13 yaşındaki voleybolcu Feyzi Çalıcı, "Rakiplerimizin hepsi 1.80 ve 1.90 boylarındaydı ve bizimkilerin de hepsi 1.60 boylarındaydı. Ona rağmen bu başarıyı elde ettik. Depremi unutmak ve deprem psikolojisinden kurtulmak için voleybol oynuyorum" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Beşiktaş'ta Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları tamamlandı
Beşiktaş'ta Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları tamamlandı
Yıldırımlı Hatice Kübra İlgün Avrupa'da kürsüde
Yıldırımlı Hatice Kübra İlgün Avrupa'da kürsüde
Son Haberler
Dev hortum kamerada
Dev hortum kamerada
Sağlıkta sahte imza iddiasını Genç Sağlık Sendikası yargıya taşıdı
Sağlıkta sahte imza iddiasını Genç Sağlık Sendikası yargıya taşıdı
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: "Türkiye, siyasi etkisi güçlü, ekonomisi sağlam ve uluslararası itibarı yüksek bir devlettir"
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: "Türkiye, siyasi etkisi güçlü,...
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın 280 yıla kadar hapsi talep edildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın...
Metruk evdeki yangın kısa sürede söndürüldü
Metruk evdeki yangın kısa sürede söndürüldü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi