• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Depremzedeler asrın felaketini anlattı
Yaşam
Yayınlanma: 15 Şubat 2023 - 10:46
Güncelleme: 15 Şubat 2023 - 10:48

Depremzedeler asrın felaketini anlattı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Muş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenevine yerleşen depremzedeler yaşadıkları felaketi anlattı.

Yaşam
15 Şubat 2023 - 10:46
Güncelleme: 15 Şubat 2023 - 10:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzedeler asrın felaketini anlattı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Muş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenevine yerleşen depremzedeler yaşadıkları felaketi anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Muş Valiliği koordinasyonunda Muş Öğretmenevine yerleştirilen depremzedeler yaşadığı zorlukları anlattı. Kurulan oyun alanlarında yaşadıklarını unutmaya çalışan depremzede çocuklar ise öğretmenler eşliğinde hem oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçiriyor hem de psiko-sosyal destek alıyor. Yaşanan deprem sonrası evlerini bırakarak Malatya'dan Muş'a yerleşen Düşünüklü ailesi, depremde yaşadıkları korku dolu anları ve Muş'taki memnuniyeti dile getirdiler.

Depremzede 2 çocuk annesi Arzu Düşünüklü, depremin yaklaşık bir dakika sürdüğünü belirterek, "Sabah saat 04.17 sularıydı önce ağır bir ses geldi. Gözümüzü açmamızla birlikte baktık yataklar dolaplar yerlerinden oynamaya başladı. Aynı odada çocuklara ulaşamadık. Çok ağır bir durumdu. 1 dakikaya yakın sürdü. Yerden vurunca dolaplar dökülmeye başladı. Çocuklarımızı aldık güvenli bir alana geçtik. Ev halimizle dışarıya çıktık bekledik sabah güneş doğdu. Aile yakınımız evlerimize girmemize izin vermedi bizi kendi evine davet etti. Sonra ikinci büyük depremi yaşadık. İkinci depremde çok ağır yıkımlara neden oldu. Biz araba ile yolda giderken sağımızda solumuzda binalar yıkıldı. Bu yıkılan binaları görünce çocuklarım çığlık attı, içinde bebekler var diye. Malatya hayalet şehir oldu. Akrabalarımızdan yakın dostlarımızdan enkaz altında kalanlar var. İnsanların ailesi yok oldu. Muş'a geldik. Coğrafyamız çok güzel. İnsanlar her ne kadar doğuya soğuk baksa da biz geldik ve öğretmenevine yerleştik. Kendi evimizde görmediğimiz rahatlığı burada gördük. Yeme-içme, giyinme ve çocuklarımızın giyimi tam, hiçbir eksiğimiz yok. Çocuklarıma çok kıymet veriyordum. Psikolojileri nasıl olacak, bu travmayı kaldıracaklar mı diye düşünürken burada aldığımız destekle bu durumu atlatacağımızı düşünüyorum. Bizimle çok iyi ilgilendiler odalarımıza kadar servisimiz var. Çok güzel bir şehre geldik. Burada kurulan oyun alanlarında özel öğretmenler çocuklarımızla ilgilendiler. Hepsi tek tek ilgileniyor. Çocuklarımı öğretmenlere emanet edip gittim ihtiyaçlarımı aldım. Birkaç gün içinde bize güven verdiler. Her yerde çocuklar için uygulamalar yapıldı. Onlar için özel kıyafetler aldılar. Yemekleri ile özel ilgileniyorlar. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Depremzede Mehmet Nuri Düşünüklü ise öğretmenevinde kaldıklarını söyleyerek, "Mağduriyetimizi şu an hissetmiyoruz. Depremden dolayı mağdur olan insanlar eminim aynı yardımı alıyorlardır. Çocuklarımız için sıcak bir yuva bulabilir miyiz ya da yakınlarımıza sığınabilir miyiz diye düşündük. Ama her şey bizim dışımızdan gelişti. İnsanlar bizlere yardım etmek için seferber oldu. Öğretmenevinde çocuklarımız çok güzel zaman geçiriyor. Çocuklarımız ablaları ile oyunlar oynuyor. Kendi ev ortamımızda bulamadıklarımızı burada bulduk. Çocuklarımız çok güzel rehabilite ediliyor. İnşallah bu psikolojiyi bir an önce atlatırlar" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Son Haberler
Sultangazi'de motosiklet hırsızlığı kamerada: Hırsızların bilmediği detay şaşırttı
Sultangazi'de motosiklet hırsızlığı kamerada: Hırsızların...
Vali Zorluoğlu Çermik kitap fuarını ziyaret etti
Vali Zorluoğlu Çermik kitap fuarını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle...
Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi, köy okulu öğrencilerinin yüzünü güldürdü
Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi, köy okulu öğrencilerinin yüzünü...
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 15 Şubat 2023
ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 15 Şubat 2023

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi