• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Depremzedeler KYK yurtlarına yerleşmeye başladı
Yaşam
Yayınlanma: 16 Şubat 2023 - 17:14
Güncelleme: 16 Şubat 2023 - 17:16

Depremzedeler KYK yurtlarına yerleşmeye başladı

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen iki ayrı deprem sonrasında evlerini kaybeden bölge sakinleri Balıkesir'de konuklamaya başladı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampusunda bulunan Hasan Basri Çantay Erkek Öğrenci yurduna ilk etapta 286 kişi yerleştirildi.

Yaşam
16 Şubat 2023 - 17:14
Güncelleme: 16 Şubat 2023 - 17:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzedeler KYK yurtlarına yerleşmeye başladı
Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen iki ayrı deprem sonrasında evlerini kaybeden bölge sakinleri Balıkesir'de konuklamaya başladı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampusunda bulunan Hasan Basri Çantay Erkek Öğrenci yurduna ilk etapta 286 kişi yerleştirildi.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp deprem bölgesinden Balıkesir'e gelerek KYK yurtlarında konaklamaya başlayan depremzedelere her türlü imkanın sağlandığını kaydetti. Özalp, depremden olumsuz etkilenen çocuk ve yetişkinlere yönelik psikolojik destek merkezi oluşturduklarını kaydederek, burada konuklayan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının sağlandığı bilgisini verdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp: "Yurtlarımızda 286 vatandaşımız barınıyor"

Depremzede vatandaşları çiçeklerle karşılayan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Çağış Kampusundaki Hasan Basri Çantay Yurduna ilk etapta 286 kişinin yerleştirildiğini söyledi. Özalp, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Yaşadığımız bu zor durumda herkese Allah sabırlar versin. Biz Cumhurbaşkanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın talimatıyla yurtlarımızı Balıkesir'de depremzedelere açtık. Depremzedelerimizi misafir etmeye başladık. Bu çerçevede Valiliğimiz koordinesinde, Büyükşehir Belediyemizin ve kurumlarımızın katkılarıyla burada planlamalarımızı yaparak depremzedelerimize yurtlarımızı en iyi şekilde hazırladık. Bu çerçevede de merkezde Hasan Basri Çantay Yurdumuz ve Bandırma'da Yarbay Vecihi Bey Yurdumuzu pilot yurt olarak belirledik. Depremzedeler buralarda konaklama imkanı buluyor. Depremzedelerimizi imkanlarımızla devletimizin gücünü hissettirmeye çalışıyoruz. Devletimiz güçlü, inşallah bunun birbirimizle kenetlenerek üstesinden geleceğiz. Ben Balıkesir'e gelen depremzedelerimizin hepsine hoş geldin diyorum. Buz burada Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen her şeyi tüm kurumlarımızla birlikte yerine getireceğiz. Şu an bizim yurtlarımızda 286 kişi konaklıyor. Özellikle Balıkesir'de oteller ve devlet kurumlarının misafirhanelerine depremzedeler yerleştirildi. Bunun akabinde bize bağlı yurtlarımızda iki gündür hareketlilik başladı" diye konuştu.

Depremzedeler memnun

Depremde oturdukları 4 katlı binanın ikisinin yıkılması sonucu Hatay'dan ailesiyle birlikte Balıkesir'e gelen Suphi Kuban "Balıkesir bizi çok güzel ağırladı. Devletimizden Allah razı olsun. Bizim yaralarımızı sardılar, bizi çok güzel karşıladılar. Depremde teyzemin çocukları, halamın çocuklarını rahmetli oldular. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Müdürümüz, valimiz, belediye başkanımız bizi Balıkesir'de çok güzel karşıladılar. Bir daha Türkiye'ye rabbim böyle bir acı yaşatmasın. Burada mutluyuz. Anne babamız bu kadar bize bakmadı. O kadar titizlikle bize bakıyorlar ki hakkını inkar edemeyiz. Ne dünyada ne ahirette. Biz az önce geldik elbiselerimizi, sağlımızı her şeyimizi A'dan Z'ye kadar karşılıyorlar. Allah razı olsun" diye konuştu. Hatay'ın Antakya ilçesinden Balıkesir'e gelen Mehmet Abdülkadir Saçlı, "Buraya geldik hemen giydirdiler bizi, tıraşımızı bile yaptırdılar. Herkese geçmiş olsun diliyorum" dedi. Depremde çok korktuğunu söyleyen fakat daha sonra devletin kendilerini Balıkesir'e getirdiğini söyleyen Suphi Can Kuban ise: "Oyun alanları çok iyi. Bize elbise veridiler. Tıraşımızı yaptırdılar. Oyun alanlarındaki herkes iyi insan. Herkes bize yardım ediyor. Yani çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Psikolog Burcu Kanal: "Hem yetişkinlere hem çocuklara terapi yapıyoruz"

Yurtların sosyal tesislerinde çocuklara yönelik çalışmalar yapan psikolog Burcu Kanal'da depremzedelerle ile bireysel ve grup terapisi yaptıklarını söyledi. Kanal sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Burada çocuklarımız için ayrı bir bölümümüz var. Yetişkin bireyler ile bireysel ve grup terapisi yapıyoruz. Birinci travma yaşadılar. Bunun gibi ikinci travmada önemli. Lütfen çocuklarımızın yanında izlediğimiz televizyon programlarına konuştuklarımıza, sosyal medya izolasyonuna çok dikkat edelim. Çünkü ikinci travmada kalıcı hasarlar bırakabiliyor" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
İsrailli havayolu şirketinden 16 yıl sonra Türkiye'ye ilk tarifeli uçuş
İsrailli havayolu şirketinden 16 yıl sonra Türkiye'ye ilk tarifeli uçuş

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi