• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Dere geçişlerine çelik boru menfezler
Çevre
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 - 13:02
Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 13:03

Dere geçişlerine çelik boru menfezler

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesi Vatan Caddesi'nde devam eden imar yolu çalışmaları kapsamında dere geçişlerine çelik boru menfezler yerleştiriyor.

Çevre
10 Ekim 2023 - 13:02
Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 13:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesi Vatan Caddesi'nde devam eden imar yolu çalışmaları kapsamında dere geçişlerine çelik boru menfezler yerleştiriyor.

Samsun'da ilk kez yapılan menfezler sayesinde ani ve sağanak yağışlarda taşkın ve sel riski ortadan kaldırılarak ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun'da alt yapı kaynaklı sorun bitecek" dedi.

İl genelinde gerçekleştirdiği kaliteli altyapı yatırımlarıyla şehrin her noktasını ilmek ilmek işleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara kesintisiz ve modern altyapı sunmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Küresel ısınma ile birlikte iklim değişikliğinin getirdiği ani ve düzensiz yağışlar, taşkın ve sel riskini de beraberinde getirirken Büyükşehir Belediyesi tarafından kritik noktalarda önemli altyapı yatırımları yapılıyor. Altyapı yatırımlarını geleceğe dönük planlayan Büyükşehir Belediyesi şehrin birçok noktasında hayata geçirdiği projelerle muhtemel risklerin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu amaçla İlkadım ilçesi Vatan Caddesi'nde devam eden imar yolu çalışmaları kapsamında Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından dere geçişlerine de çelik boru menfezler yerleştiriliyor.

"Samsun'da alt yapı kaynaklı sorun bitecek"

"Altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak gibi bir derdimiz var" Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sağlıklı şehirler ancak güçlü altyapı üzerine inşa edilebilir. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Kentimizin her noktasında yerin altını ilmek ilmek işliyoruz. Bütün projelerimiz insanımız için daha güzel, daha yaşanabilir bir kent oluşturmak. Yeni yatırımlarla şehrimizi geliştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz. Gerek kent merkezinde gerek kırsal bölgelerde 'eşit hizmet' anlayışla bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz, bu hassasiyetle gerçekleştirmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha uzun ömürlü ve sağlıklı

Spiral sarımlı çelik boru menfezlerin diğer prefabrik kutu menfezlere göre daha uzun ömürlü olduğunu ifade eden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Sanat Yapıları Şube Müdürü Salih Bayar, "Vatan Caddesi'ndeki imar yolu çalışmalarımız kapsamında dere geçişlerine 2 metre yüksekliğinde toplam 44 metre uzunluğunda menfez çalışması yapacağız. Çalışmalarımızda da ilk defa spiral sarımlı çelik boru menfezler kullanıyoruz. Klasik yöntem prefabrik kutu menfezler yerine spiral sarımlı çelik boru menfezleri tercih etmemizin sebebi de dere geçiş hattının 44 metre ve uzun olmasıdır. Betonarme kutu menfez yapılması halinde en az 22 adet 2 metre boyunda menfez yerleştirilmesi gerekmekteydi. Bu da farklı oturma kaynaklı 22 farklı noktada deformasyonlara neden olacaktı. Bunu ortadan kaldırmak için de spiral sarımlı çelik boru menfez ile manşonlu sistem sayesinde yekpare şekilde yapıyı tamamlayacağız. Ayrıca bu sistem prefabrik kutu menfezlere göre daha uzun ömürlü, ekonomik ve daha sağlıklı" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Bayburt'un farklı köylerinde çıkan örtü yangınlarına müdahale edildi
Bayburt'un farklı köylerinde çıkan örtü yangınlarına müdahale edildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi