• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Destici'den Ahmet Türk'e sert sözler: "Hainlik yapıyor"
Siyaset
Yayınlanma: 16 Mayıs 2026 - 19:13
Güncelleme: 16 Mayıs 2026 - 19:14

Destici'den Ahmet Türk'e sert sözler: "Hainlik yapıyor"

Sakarya'da partisinin Olağan İl Kongresi'nde konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, Amed Sportif Faaliyetler'in Süper Lig'e yükselmesinin ardından yaptığı, "Kürdistan'ın bir takımı Süper Lig'e çıktı" açıklamasına "Hainlik yapıyor" sözleriyle tepki gösterdi. Destici, "Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir, bu milletin adı Türk milletidir. PKK'nın

Siyaset
16 Mayıs 2026 - 19:13
Güncelleme: 16 Mayıs 2026 - 19:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya'da partisinin Olağan İl Kongresi'nde konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, Amed Sportif Faaliyetler'in Süper Lig'e yükselmesinin ardından yaptığı, "Kürdistan'ın bir takımı Süper Lig'e çıktı" açıklamasına "Hainlik yapıyor" sözleriyle tepki gösterdi. Destici, "Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir, bu milletin adı Türk milletidir. PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti yarın birçok il ve ilçede 'Barış için adım at' yürüyüşü yapacakmış; sen önce vatan için bir adım at" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sakarya'da partisinin 12. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi'nde yapılan kongre, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yapılan kongrede tek aday olan mevcut il başkanı Turan Yıldırım yeniden başkan seçildi. Kongre öncesinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin ve emeklilik maaşlarının düşük olduğunu, akran zorbalığını ve 18 yaş altı çocukların suça sürüklenmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Sen önce vatan için bir adım at"

Destici, "Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'dan bir takım Süper Lig'e yükseldi, hoş gelmiş, sefa gelmiş ama devletin varlığını kabul ettiği sürece, ay yıldızlı al bayrağa saygı duyduğu sürece hoş gelmiş. Türkiye'nin takımı, Diyarbakır Türkiye'nin ili ama çıkmış bir zavallı, güya duayen devlet ona her şeyi vermiş. Mal, mülk, para, makam vermiş maça gidiyor ve çıkışta, 'kürdistanın bölgesinin takımı Süper Lig'e yükselmiştir' diyor. Densizlik bu aslında hainlik yapıyor. Biz 'kes sesini' dedik ve demeye devam edeceğiz. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyetidir, bu milletin adı Türk milletidir. Nevruz kutlamaları yapıyorlar on binlerce kişi katılıyor bir kişinin elinde Türk bayrağı yok, takım için gösteri yapıyorlar bir kişinin elinde Türk bayrağı yok. Siz hangi devletin vatandaşısınız ey hainler topluluğu, siz hangi milletin mensubusunuz. Bu ay yıldızlı al bayrağı elinize almaktan neden imtina ediyorsunuz. PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti, yarın birçok il ve ilçede 'Barış için adım at' yürüyüşü yapacakmış, sen önce vatan için bir adım at, o yürüyüşü Türk bayraklarıyla yap ondan sonra devletten, meclisten ve bizden adım bekle. Sen eline Türk bayrağı almadığın müddetçe ne kardeşlik ne barış olur ne de dostluk olur. Eline Türk bayrağı almayan kim olursa olsun bu milletin bir parçası olamaz. O zaman diyoruz ki; hangi bayrağı eline alıyorsan, hangi bayrağın özlemini çekiyorsan git orada yaşa. Bunlara müsamaha gösterirsek bugün talep ettiklerinin yarın çok daha fazlasını isterler maazallah bu iş bölünmeye kadar gider. Türkiye'yi bölmek isteyenleler bunları 40 yıldır maşa olarak kullanıyorlar ve bugünde maşalık yapmaya devam ediyorlar" dedi.

"En önemli meselelerden biri de akran zorbalığı"

Genel Başkan Destici, "En önemli meselelerden biri de akran zorbalığı ve 18 yaş altı çocuklarımızı istismar eden, bunları kullanan, suç işleten çeteler ve bu çetelerin ele başları. Birkaç gün önce İstanbul Büyükçekmece'de 15 yaşında bir çocuğumuz yine akranları tarafından öldürüldü. BU gerçekten acı ve vahim bir durum. Bununla ilgili mecliste yasal düzenlemeler yapıldı ama maalesef bu düzenlemeler tam beklentileri karşılamış değil. Bizim esas bahsettiğimiz, bu çocukların ailesiyle bağlarını kopartıp tamamen etkisi altına alıp suç işleten çetelerden bahsediyoruz. Bunlarla ilgili iki şey yapılması gerekiyor bir yasa çıkacak bu suç işleyenler 18 yaş altıda olsa 14 yaşını geçmişse büyükler gibi cezalandırılmalıdır. Daha önemlisi bataklığı kurutmaktır onun için bu çetelerin kökünü kazımak gerekmektedir. Son dönemde hem meclisten çıkan yasalar hem İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nın ortak çalışmaları hepimizin gözünün önünde cereyan etmektedir. Bir de bunun yanında bahis meselesi ve asla müsemma gösterilmemelidir" diye konuştu.

"Aile, toplumun, milletin ve devletin başlangıç noktasıdır"

Asgari ücret, emeklilik maaşlarının arttırması gerektiğini belirten ve aile olma hususlarına değinen Genel Başkan Destici, "Bugün en büyük problemlerimizden biri ailedir çünkü aile olmazsa toplum, toplum olmazda millet, millet olmazsa devlet olamaz. Aile, toplumun, milletin ve devletin başlangıç noktasıdır. Türk milletini tarih boyunca güçlü kılan aile olmaktır. Ama bizim ailemize LGBT ile saldırdılar yetmedi evlilik dışı hayatları özendirdiler. Evlilikten insanları ve gençleri soğuttular ve maalesef bunda da başarılı oldular. Çocuk sayısı aile başına 3 üzerindeyken bugün 1.4'lere gerilemiş durumda. Artık Türkiye nüfus olarak yükselmiyor aşağıya doğru geriliyor. Bu, bir milletin yok oluşa doğru gidişi demektir" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Belediye Başkanı Hallaç, ilk kitabı için imza günü düzenledi
Belediye Başkanı Hallaç, ilk kitabı için imza günü düzenledi
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak'tan Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili açıklama
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Albayrak'tan Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonla ilgili açıklama
AK Parti İstanbul İl Başkanlığından "Yerel Yönetimlerde İlk Basamak: Muhtarlarımız" paneli
AK Parti İstanbul İl Başkanlığından "Yerel Yönetimlerde İlk Basamak: Muhtarlarımız" paneli
Başkan Subaşıoğlu pazar esnafı ve vatandaşlarla buluştu
Başkan Subaşıoğlu pazar esnafı ve vatandaşlarla buluştu
Son Haberler
Kahta Belediyesi'nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva
Kahta Belediyesi'nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva
Belediye Başkanı Hallaç, ilk kitabı için imza günü düzenledi
Belediye Başkanı Hallaç, ilk kitabı için imza günü düzenledi
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
Hakan Safi: "3 Temmuz seçim propagandası olarak kullanılamaz"
Hakan Safi: "3 Temmuz seçim propagandası olarak kullanılamaz"
Bolu'da Gençlik Konseri'ne yoğun ilgi
Bolu'da Gençlik Konseri'ne yoğun ilgi
Gercüş'te nohut büyüklüğünde dolu yağdı
Gercüş'te nohut büyüklüğünde dolu yağdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi