• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Devlet övünç madalyasına layık görülen gazi, "milli mücadelesi"ne oklarıyla devam ediyor
Spor
Yayınlanma: 12 Haziran 2023 - 11:18

Devlet övünç madalyasına layık görülen gazi, "milli mücadelesi"ne oklarıyla devam ediyor

Para milli okçu Yavuz Papağan: "Okçuluğa başladıktan sonra hep yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutma hayalim vardı. Asker selamıyla İstiklal Marşı'nı okutma gururunu yaşadım" - "Gazi olduktan iki yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet övünç madalyası verildi. Bu madalya benim için büyük bir onurdur. Hele bir de Cumhurbaşkanından almak çok büyük bir gururdu" - "Çekya'daki dünya şampiyonasında 2024 Paris Paralimpik Oyunları için kota mücadelesi vereceğiz. Arkadaşlarımla çok iddialıyız. Paris'e büyük bir katılım oranıyla gitmeyi hedefliyoruz"

Spor
12 Haziran 2023 - 11:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUHAMMED BOZTEPE - Bingöl-Muş karayolunda 2012'de teröristlerin askeri konvoya düzenlediği, 10 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan 70 asker arasında yer alan para milli okçu Yavuz Papağan, "Okçuluğa başladıktan sonra benim hep yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutma hayalim vardı. Asker selamıyla İstiklal Marşı'nı okutma gururunu yaşadım." dedi.

Teröristlerin saldırısında omuriliğine isabet eden kurşun nedeniyle yürüme yetisini kaybeden, o dönem Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi sürecinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören Yavuz Papağan, bu merkezde spor yapanları görünce okçuluğa başladı.

Bu alanda kendini geliştiren ve ay-yıldızlı bayrağı yurt dışında başarıyla temsil eden Yavuz Papağan, en son İtalya'da düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Şampiyonası'nda klasik yay erkek çiftler takım kategorisinde altın, bireyselde gümüş, klasik yay karışık takım kategorisinde ise bronz madalya elde etti.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda birçok madalya kazanan Yavuz Papağan, 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan devlet övünç madalyası ve beratı aldı.

Yavuz Papağan, yaşantısıyla tüm engelli bireylere örnek olmak istiyor.


- "Asker selamıyla İstiklal Marşı'nı okutma gururunu yaşadım"

Yavuz Papağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazi olduktan sonra spora başladığı için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

Sporun yaşama yeniden dönmesine çok büyük katkı sağladığını belirten Yavuz Papağan, "Benim hep yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutma hayalim vardı. Asker selamıyla İstiklal Marşı'nı okutma gururunu yaşadım. Gazi olmamdan dolayı yurt dışında bir yerde yeniden İstiklal Marşı'nı okutmak büyük bir onurdu." diye konuştu.

Gazi olduktan sonra zor zamanlar yaşadığını vurgulayan Yavuz Papağan, şu ifadeleri kullandı:

"Olay başıma geldiğinde 25 yaşındaydım. Tüm hayatım değişti. Yeni bir hayata adapte olmam gerekiyordu. Çevremde o kadar çok gazi arkadaşım vardı ki onlar bana destek ve güç verdi. Yeniden hayata tutunmak zor oldu ama ben bunu başardım. Ailem, eşim ve çocuğumdan gördüğüm destekle çabuk toparlandım. Hayata çabuk tutundum. Gazi olduktan iki yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edildim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet övünç madalyası verildi. Bu madalya benim için büyük bir onurdur. Hele bir de Cumhurbaşkanından almak çok büyük bir gururdu."


- "Kendime '25 yaşında insan ölür mü? dedim"

Yavuz Papağan, 2012'de teröristlerle girdikleri çatışma anında yaşadıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bir anda çatışmanın ortasında kaldık. Vurulduğumu ilk başta anlamadım. Yere düştükten sonra tekrardan doğrulmaya çalıştım ama doğrulamadım. Sinirlere mermi geldiği için bacaklarımı hissetmiyordum. Durumun kötüye gittiğini hissedebiliyordum. Yanımdaki arkadaşa 'tampon yap' dedim ama beni duymuyordu çünkü çatışma devam ediyordu. Bayağı yoğun bir ateşin altındaydık. Yavaş yavaş ölüyorum derken, kendi kendime 'sakın kendini bırakma' dedim. Sürekli bunu kendime telkin ettim. Kendime '25 yaşında insan ölür mü?' dedim. Tüm hayatım gözlerimin önünden geçti. Biz orada 10 şehit verdik, ben de ağır yaralıydım. Hatta beni 'öldü' diye bırakmışlar. Sonrasında çok şükür ailemin ve doktorların emekleriyle buralara geldik."


- "Paris'e büyük bir katılım oranıyla gitmeyi hedefliyoruz"

Çekya'da 17-23 Temmuz'da gerçekleştirilecek Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'na hazırlandıklarına dikkati çeken Yavuz Papağan, "Okçuluğa başladığımda hedefim ilk milli takıma girmekti. Sonra kendime olimpiyatlarda madalya kazanma hedefi koydum. Hedeflerim doğrultusunda devam ediyorum. Bu yolda çok ciddi emek veriyoruz. Çekya'daki dünya şampiyonasında 2024 Paris Paralimpik Oyunları için kota mücadelesi vereceğiz. Arkadaşlarımla çok iddialıyız. Paris'e büyük bir katılım oranıyla gitmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Garanti BBVA Emeklilik, BES müşterilerine Finansal Danışmanlık hizmeti sunuyor
Garanti BBVA Emeklilik, BES müşterilerine Finansal Danışmanlık hizmeti sunuyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi