• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. "Devlete ait atıl araziler, depremzedelere bedelsiz konut imkanları için değerlendirilebilir"
Ekonomi
Yayınlanma: 08 Ağustos 2023 - 08:54
Güncelleme: 08 Ağustos 2023 - 08:55

"Devlete ait atıl araziler, depremzedelere bedelsiz konut imkanları için değerlendirilebilir"

İnşaat sektörü temsilcisi Arif Tarım, "Türkiye, deprem riski yüksek bir ülke olması nedeniyle bu tür afetlere hazırlıklı olmalı ve depremzedelerin yaşamını kolaylaştıracak çözümler üretmelidir" dedi.

Ekonomi
08 Ağustos 2023 - 08:54
Güncelleme: 08 Ağustos 2023 - 08:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İnşaat sektörü temsilcisi Arif Tarım, "Türkiye, deprem riski yüksek bir ülke olması nedeniyle bu tür afetlere hazırlıklı olmalı ve depremzedelerin yaşamını kolaylaştıracak çözümler üretmelidir" dedi.

6 Şubat depremi ile Türkiye büyük bir yara aldı. İÇEGE İnşaat Taahhüt Altyapı Danışmanlık'ın sahibi Arif Tarım, depremin vurduğu illerde, devlete ait arazilerin bedelsiz olarak depremzedelere tahsis edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu adımın, depremzedelerin yeni konut ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir fırsat sunabileceğini vurgulayan Tarım, "Türkiye'de konut yapımının en büyük maliyeti arsa maliyeti. Devletin elinde ve üretim için kullanılmayan atıl araziler, yeni şehirleşme merkezleri olarak düzenlenerek depreme dayanıklı konutların inşasında kullanılabilir. Yeni konutlar TOKİ eliyle çok uygun maliyetlere yapılabilir" şeklinde konuştu. Afetzedeler için daha uygun fiyatlı konutların inşa edilmesinin mümkün hale geleceğini aktaran Tarım, sadece depremzedeler için değil, ev sahibi olmayan tüm vatandaşlar için bu yöntemin uygulanabileceğini belirtti.

Tarım, şu öneride bulundu: "Devlete ait ve kullanılmayan araziler bedelsiz olarak depremzedelere tahsis edilmeli ve yeni şehirleşme merkezleri oluşturulmalı. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu da göz önünde bulundurulduğunda depreme dayanıklı, düşük katlı yeni binaların, atıl olarak bekleyen devlete ait arazilere yapılması önemli bir öneri olarak değerlendiriliyor. Bu bölgelerde modern ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilerek, depremzedelerin barınma ihtiyacı karşılanabilir. Ayrıca, yeni mahallelerin kurulmasıyla birlikte buralarda yaşayan vatandaşlar da sosyal ve altyapı açısından daha iyi bir yaşam standardına kavuşabilir. Önerimiz, sadece depremzedeler için değil, aynı zamanda konut ihtiyacı olan geniş kitlelere yönelik de önemli bir çözüm sunuyor."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
İki aracın karıştığı kazada: 4 yaralı
İki aracın karıştığı kazada: 4 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi