• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3 
Haberler
Yayınlanma: 18 Temmuz 2023 - 17:34

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3 

Haberler
18 Temmuz 2023 - 17:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
- Hakkında 40 bin 462 yıl hapis cezası istenen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer savunmasında tahliyesini talep etti. Duruşmada savunma yapan Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, "Sayın savcım siz bu cezayı söylerken içimde en ufak titreme olmadı. Allah biliyor içimi. Benim içim ve vicdanım rahat bir şekilde cezaevine gideceğim" dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Eylül'e erteledi.

Kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davaya Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Özer ve 4 tutuklu sanık cezaevinden getirildi. 2 sanık ise SEGBİS ile bağlandı. Cumhuriyet savcısı mütalaada sanık Faruk Fatih Özer, kardeşi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer hakkında, "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" , "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplamda 12 bin 142'şer yıldan 40 bin 462'şer yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.  Diğer sanıkları için ise değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi.

ÖZER: TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM

Esasa ilişkin savunma yapan Faruk Fatih Özer, "Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"BURADA ART NİYET YOK SADECE SAMİMİYET VAR"

Esasa ilişkin savunma yapan Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, "Bir önceki duruşmada Faruk Fatih Özer'e sorduğunuz benim adıma açılan kripto borsadaki hesapla ilgili hatırlamadığımı söyledim. Bu hesapla ilgili fotoğraf görmek istedim ancak göremedim. 5 yıl geçmiş üstünden bunu hatırlamamam insani. Burada art niyet değil sadece samimiyet var. Eğer gerçekten kara para aklamak için hesap varsa ben sonradan kendi adıma neden hesap açayım. Tahliyemi talep ediyorum ama muhtemelen olmayacak. Sayın savcım siz bu cezayı söylerken içimde en ufak titreme olmadı. Allah biliyor içimi. Benim içim ve vicdanım rahat bir şekilde cezaevine gideceğim" ifadelerini kullandı.

"BOŞU BOŞUNA 2 BUÇUK YILDIR CEZAEVİNDEYİM"

Savunma yapan tutuklu sanık Mesut Can Arbaz, "Ben örgüte üye olmadım. Suç için hareket etmedim. Bu şirketten yaptığım iş karşılığında aldığım ücret dışında aldığım bir şey yok. Suçu kabul etmiyorum. Boşu boşuna 2 buçuk yıldır cezaevindeyim. Hayatım boyunca sigara içmedim ama şimdi tutukluluğun devamına karar verirseniz koğuşa gidip bir sigara yakıp eşimi ve çocuklarımı düşüneceğim" dedi. Diğer sanıklarda tahliyelerini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıkların mütalaaya ilişkin savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı 7 Eylül'e erteledi. Ayrıca mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Arşiv

==========

2-  KADIKÖY'DE BİSİKLETLİYİ ÖLDÜREN SÜRÜCÜ ARACI ALMASI İÇİN ARKADAŞINI GÖNDERMİŞ

Cengiz ÇOBAN - İsa ALMAÇAYIR /İSTANBUL,
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bakan Gürlek: "Diyarbakır merkezli 9 ilde uyuşturucu tacirlerine eş zamanlı önemli bir darbe indirildi"
Bakan Gürlek: "Diyarbakır merkezli 9 ilde uyuşturucu tacirlerine eş zamanlı önemli bir darbe indirildi"
17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Arnavutköy'de aile kavgası kanlı bitti: Kuzenini başından vurdu
Arnavutköy'de aile kavgası kanlı bitti: Kuzenini başından vurdu
Son Haberler
Denizli OSB Başkanı Yaymanoğlu; "Senayimizin güçlü olması için çalışıyoruz"
Denizli OSB Başkanı Yaymanoğlu; "Senayimizin güçlü olması...
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar; Mehmetçikten cevap gecikmedi
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
300 çocuktan oluşan korodan muhteşem konser
Kontrolden çıkan otomobil refüje çarparak takla attı: 1 yaralı
Kontrolden çıkan otomobil refüje çarparak takla attı: 1 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi