• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. DHA YURT BÜLTENİ - 3
Haberler
Yayınlanma: 04 Şubat 2023 - 10:41
Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 10:41

DHA YURT BÜLTENİ - 3

Haberler
04 Şubat 2023 - 10:41
Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 10:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

=====================================================

'GÖZYAŞI ÇİFTLİĞİ' CAN DOSTLARA YUVA OLDU

İZMİR'de yaşayan, uçak yüksek mühendisi Muhammed Emin Aksel (63), 10 dönüm arazide çiftlik kurdu. 104 köpek, 300 kedi, 3 at, 1 koç, 40 kanatlı hayvan ve tavşanın barınma imkanı bulduğu çiftliğe 'Gözyaşı' adını verdiğini anlatan Aksel, "5 yıl önce bacağı kırık olduğu için terk edilen bir at bulmuştuk. Tedavisi yapıldı ancak hayatını kaybetti, bu topraklara gömüldü. Onun anısını yaşatmak için bu ismi verdik" dedi.

Uçak yüksek mühendisi Muhammed Emin Aksel, İstanbul'da üst düzey yöneticilik yaparken babasının sağlık sorunları nedeniyle 2007'de İzmir'e döndü. Kente yerleşmeye karar veren Aksel, bakıma muhtaç sokak hayvanlarını fark edince birkaç kedi ve köpek sahiplendi. Aksel, sayıları giderek artan hayvanlar için 6 yıl önce Güzelbahçe ilçesinde kendi imkanlarıyla çiftlik kurdu. 'Gözyaşı Çiftliği' adı verilen arazide 104 köpek, 300 kedi, 3 at, 1 koç, 40 kanatlı hayvan ve tavşan için barınma imkanı oldu. Aksel, "2007 senesine kadar İstanbul'da üst düzey yöneticilik yapıyordum. O tarihten sonra babamın rahatsızlığı üzere İzmir'e geldim. Sonrasında babam hayatını kaybetti. İstanbul'a geri dönmedim. Bulunduğum bölgede sokak hayvanlarının bakıma muhtaç olduğunu gördüm. Aralarında hasta, felçli, yaşlı hayvanlar da vardı. Çok sayıda sokak hayvanı perişan durumdaydı. Karşılaştığım yardıma muhtaç sokak hayvanlarını kurtarmaya başladım. Sayıları artınca çiftlik kurmaya karar verdim" diye konuştu.

'EĞER SEN BİR ŞEY YAPMAZSAN BAŞKASI DA YAPMIYOR'

Çiftlikte yaşayan sokak hayvanları dışında çok sayıda can dostunun tedavisinin yapıldığını ve kısırlaştırılıp, tekrar bırakıldığını anlatan Aksel, "Sokakta zor şartlarda yaşayan hayvanlara birilerinin el atması lazımdı. Eğer sen bir şey yapmazsan başkası da yapmıyor. Bu şekilde zor durumdaki hayvanları kurtarmaya başladım. Ayrıca birçok can dostunun da tedavisini yapıp ayrıca kısırlaştırıp tekrar sokağa bıraktık. 5 yıl önce bacağı kırık olduğu için terk edilen bir at bulmuştuk. Tedavisi yapıldı ancak hayatını kaybetti, bu topraklara gömüldü. Onun anısını yaşatmak için buraya 'Gözyaşı Çiftliği' ismini verdik. Sokak ve av hayvanları için gözyaşını insanların belleğine kazımak istiyorum" dedi.

Çiftlikte hayvanlara 2 kişi baktıklarını ancak yetişemediklerini belirten Aksel, gönüllülerin gelip, sokak hayvanlarının bakımı konusunda kendilerine destek olabileceğini dile getirdi. 

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Çiftlikten ve hayvanlardan görüntü

-Muhammed Emin Aksel röp.

-Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Can ÇUBUKÇUOĞLU / İZMİR,
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ODTÜ'deki bahar şenliğinde öğrenciler tekme tokat kavga etti
ODTÜ'deki bahar şenliğinde öğrenciler tekme tokat kavga etti
İzmir'de 2005 yılındaki cinayetin firari hükümlüsü yakalandı
İzmir'de 2005 yılındaki cinayetin firari hükümlüsü yakalandı
Sakarya'da sular çekilince selin hasarı ortaya çıktı
Sakarya'da sular çekilince selin hasarı ortaya çıktı
Gölbaşı'ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi
Gölbaşı'ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi
Son Haberler
Yeraltı 15. Bölüm İzle – Yeraltı Son Bölüm Tek Parça Full İzle : Bozo'ya Haydar Ali'den büyük şok! - 13 Mayıs 2026
Yeraltı 15. Bölüm İzle – Yeraltı Son Bölüm Tek Parça Full İzle...
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a...
Zeytin hırsızı jandarmadan kaçamadı
Zeytin hırsızı jandarmadan kaçamadı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi