• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. DHA YURT BÜLTENİ - 4
Haberler
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 11:42

DHA YURT BÜLTENİ - 4

Haberler
22 Kasım 2023 - 11:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Görüntü Dökümü

---------------------------

- Kazada yaşamanı yitiren Musamettin Bozkurt oğlu Mustafa Bozkurt, işyerinin görüntüsü 

- Mustafa Bozkurt'un açıklaması

-Kazada 140 ibrenin kalması ve araçların fotosu

-Genel detaylar

Haber: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

===================================================

2)10 GÜNDE 158 KİLO YAĞIŞ ALAN TRAKYA'DA TARLALAR YEŞERDİ

 

TRAKYA'da metrekareye son 10 günde toplam 158,6 kilogram yağmur düştü; yağışlar ile buğday tarlaları da yeşerdi. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Buğdayın çıkması açısından, herhangi bir sıkıntı yaşayacağı pozisyon yok" dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Trakya'da da yaz mevsimi yağışsız geçti, üretici buğdayını kuru toprağa ekti. Gözünü yağışlara çeviren üreticinin yüzü, bölgede son 10 gündür etkili olan yağmurlar ile güldü. Son 10 günde Edirne'de metrekareye 35,6, Kırklareli'de 53, Tekirdağ'da 70 kilogram olmak üzere toplam 158,6 kilogram yağmur düştü. Yağmur ile buğday ekili tarlalar da yeşil renge bürünmeye başladı. Yağışlar, bölgede tarım alanlarının sulamasında kullanılan Meriç ve Tunca nehirlerinde de doluluk oranlarını arttırdı. 1 Kasım'da 3 metreküp/saniye debiyle akan Tunca Nehri'nde; bu oran 6 metreküp/saniyeye, 51 metreküp/saniyeyle akan Meriç Nehri'nde ise 75 metreküp/saniyeye çıktı.

'ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTIMIZ KALMADI'

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, yağmurlar ile buğdayın çıkışında herhangi bir sorun kalmadığını anlattı. Arabacı, "Kurak bir yıl geçirdik. Kurak bir yılın ardından yine ekim dönemi geldi. Ekim döneminde üreticilerimizin bir kısmı, kurağa ekiliş yapmaya başladı. Tabii bu süreçte birçok üreticimiz yağış bekliyordu. Hep hava durumu takip edip, ona göre işçilik yapmak için bekledi. Çok şükür sonunda yağışlar başladı. Belli aralıklarla, ilk etapta 7-15 kilo arası, bazı yerlerde 20 kiloya kadar yağışlar oldu. Bu birkaç gün ara ile bu yağışları aldık. Şu an buğday ekilişleri ile alakalı ekilişimiz bitti denilecek seviyede sayılır. Bölgemizde ekiliş yapacak çok az bir üreticimiz kaldı. O yüzden şu an ekiliş ile ilgili çok bir sıkıntımız kalmadı diyebiliriz" dedi.

'ŞU AN YAĞIŞ, ÇIKIŞ AÇISINDAN YETERLİ'

Yağışların buğdayın çıkışı için yeterli olduğunu söyleyen Arabacı, "Buğdayın çıkması açısından, herhangi bir sıkıntı yaşayacağı pozisyon yok. Öyle üst kısımlarda kuru ya da alatav dediğimiz tav yok. Şu an yağış, çıkış açısından yeterli. İnşallah bu son günde yağan yağmurlar ile de bu ayçiçeği ekilecek yerlerde, nadas dediğimiz yerlerde sürüm başladı. İnşallah bundan sonraki gelecek yağışlar ile beraber buğdayın gelişimi ve bundan sonraki süreçteki gelişimi açısından da faydası olacaktır. Son zamanlarda 2-3 gün arayla ya da 1 hafta geçmeden yağış aldık. İnşallah bu tempoda, bu şekilde yağışlarımız devam eder. Kış boyunca da güzel yağış alırız ve taban suyumuz yeterli doyuma ulaşır" diye konuştu.

'İNŞALLAH GÜZEL YAĞIŞ ALIRIZ'

Yağışların kış boyunca da devam etmesinin baraj ve nehirler açısından önemli olduğunu belirten Arabacı, "Tabii taban suyumuz yeterli doyuma ulaştıktan sonra da baraj ve nehir debilerimiz yükselecektir. İnşallah güzel yağışlar alırız. Sadece buğdayın çıkılması açısından yeterli yağış değil; toprağın doyumu ve barajlarımızın dolacağı şekilde yağışlar olur diye ümit ediyoruz. Kış dönemleri bu yağışları alırsak hem baraj hem topraklarımızın doyumu hem de nehir debilerimiz uygun bir şekilde olacaktır. Önümüzdeki yıl da inşallah bereketli, üreticilerimizin emeğinin karşılığını alacağı bir yıl olur diye umuyorum" dedi.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Kocaeli'de çatı katı alevlere teslim oldu
Kocaeli'de çatı katı alevlere teslim oldu
Kayıp olarak aranan 5 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Kayıp olarak aranan 5 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Diyarbakır'da 111 kilogram esrar yakalandı
Diyarbakır'da 111 kilogram esrar yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi