• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. DHA YURT BÜLTENİ - 9
Haberler
Yayınlanma: 19 Aralık 2023 - 17:56

DHA YURT BÜLTENİ - 9

Haberler
19 Aralık 2023 - 17:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Haber Kodu : 231219092

=========================

ÜMİT ÖZDAĞ: CHP ARTIK ATATÜRK'ÜN PARTİSİ DEĞİLDİR

ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yerel seçimlerde CHP ile iş birliği konusunda  "CHP ile bir iş birliğimiz söz konusu olabilir. Bunun için Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım. Özel, bu protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz. HDP'nin terörle bir ilintili parti olduğunu, bu konuda bize güvence vermesini isteriz. HDP ile değil sadece Zafer Partisi ile ittifak yapacağının güvencesini vermesini isteriz. Bu protokolün gizli olmasını istemeyiz. Teklifimizi ortaya koymuş olduk. Şaka bir yana, CHP, artık Atatürk'ün partisi değildir" dedi.

Karadeniz gezisi kapsamında Trabzon'a gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da yapılacak bir bulvara  'Şeyh Said Bulvarı' isminin verilmesinin istenmesiyle ilgili olarak Özdağ, "Bu ziyaret sonrası adliyeye de gideceğim. Adliyede İdare Mahkemesine açacağım. Muhtemelen buradan, belki dilekçesi iletilecektir. Diyarbakır'da bulvara kayyum vali tarafından terörist, vatan haini, Şeyh Said'in ismini verileceği duyuruldu. Bu konuda yürütmenin durdurulması kararının alınmasını isteyeceğim. Bu konu Türkiye'nin gündeminden çıkana kadar konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Biz Türkiye'nin her yerinde ne söylüyorsak, Erzurum'da da Hakkari'de, Sinop'ta da onu söylüyoruz. Şeyh Said, Abdullah Öcalan; bunlar Türkiye'nin her yerinde vatan haini ve teröristtir" dedi.

'79 İLDE, 81 İLİN İLÇELERİNDE ADAY ÇIKARACAĞIZ'

Yerel seçimlere değinen Özdağ, "Biz 81 ilin bütün ilçelerinde 79 ilde, kendi adaylarımızı çıkartarak bu seçimlere girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kars ve Iğdır'da ilçelerde aday çıkaracağız. Bu 1 ilde aday çıkarmayı düşünmüyoruz. Burada HDP karşısında güçlü olan vatansever adayı destekleyeceğiz. Bu aday MHP, CHP ve İYİ Parti adayı olabilir. Bilmiyorum artık. Partilerine bakmayacağız, kazanma imkanları ve vatanseverliklerine bakacağız. Çünkü bir daha bu şehirlerde HDP'nin almamasını istiyoruz. Bu konuda güçlü olan adaya destek vereceğiz" diye konuştu.

'İYİ PARTİ'YE SEÇİM İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISINDA BULUNDUK'

İYİ Parti'ye seçim işbirliğine yönelik çağrılarını hatırlatan Özdağ, "İYİ Parti'ye seçim iş birliği çağrısında bulunduk. Üzerinden 10 günden fazla süre geçti. Randevu da talep ettik. Ne çağrımıza, ne randevu talebimize, İYİ Parti Genel Merkezi'nden şu ana kadar bir cevap gelmedi. Bizim de randevu ve iş birliği talebimiz, sonsuza kadar devam etmeyecek. Eğer olumlu bir cevap birkaç gün içinde gelmezse biz de bu konuda değerlendirmeyi, vatansever seçmenin takdirine sunacağız ve taleplerimizi geri çekeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK'TEN TAVİZ VERENLERLE YAN YANA DURMAYIZ'

CHP ile seçim iş birliği yönünde düşüncesi sorulan Özdağ, şöyle konuştu:

"CHP ile bir işbirliğimiz söz konusu olabilir. Bunun için Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım. Özel, bu protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz. HDP'nin terörle bir ilintili parti olduğunu, bu konuda bize güvence vermesini isteriz. HDP ile değil sadece Zafer Partisi ile ittifak yapacağının güvencesini vermesini isteriz. Bu protokolün gizli olmasını istemeyiz. Teklifimizi ortaya koymuş olduk. Şaka bir yana, CHP, artık Atatürk'ün partisi değildir. Şeyh Said'e vatan haini diyemeyen ve Şeyh Said'in akrabalarının üzüntüsüne dertlenen bir kişi, Cumhuriyetin daha başlangıç döneminde İngiliz emperyalizmi ile iş birliği yapan, daha önce işgalci Rus ordusunun generallerinin tozunu, postalını yalayan bir adamın, yine onun yolundan giden akrabalarının derdini düşünüyor da, şehit olan, askerlerin, polislerin, devlet memurlarının ailelerinin hiç onurunu haysiyetini, şerefini duygularını düşünmüyor. Biz Atatürk'ten taviz vermeyen partiyiz, Atatürk'ten taviz verenlerle yan yana durmayız"

Görüntü Dökümü:

----------------------

- Özdağ, esnaf ziyareti ve sloganlar eşliğinde yürüme görüntüleri

- Özdağ'ın açıklaması

- Ümit Özdağ'ın Trabzon Adliyesine giriş ve çıkış görüntüsü

Haber Kamera: Selçuk BAŞAR/TRABZON-DHA

===================================================

GÜN BATIMINI SEYREDERKEN 32 METREDEN DÜŞÜP ÖLEN KADININ SEVGİLİSİ TUTUKLANDI

 

ÇANAKKALE'de Bozcaada'nın Polente Burnu'na, erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu ile gün batımını seyretmeye giden Yeşim Demir'in (39) düşüp hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Gürsu, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Olay, 7 Temmuz'da, Bozcaada ilçesinde meydana geldi. İlçede tatil yapan Yeşim Demir ile erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu, 6 Temmuz akşamı 34 KU 1952 plakalı otomobille Polente Burnu'nda gün batımını izlemeye gitti. Rüzgar gülleri ve güneşin batışını seyreden ikili, iddiaya göre, uçurum kenarında alkol aldı. Demir, saat 23.30 sıralarında bilinmeyen nedenle 32 metre yükseklikteki uçurumdan yuvarlandı. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Sağlık görevlilerinin 45 dakika kalp masajı yaptığı Demir kurtarılamadı. Demir'in cenazesi, Çanakkale Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Nizamettin Gürsu, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemede yurt dışı yasağı koyulup, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili, Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Bu kapsamda olay yerinde elde edilen deliller ışığında Nizamettin Gürsu, Sakarya'da tekrar gözaltına alındı. Çanakkale'ye getirilen Gürsu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden oldu
Aydın Büyükşehir'den, Kuşadası'nda bakım ve temizlik çalışması
Aydın Büyükşehir'den, Kuşadası'nda bakım ve temizlik çalışması
Karaman'da yaşlı adamın yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı
Karaman'da yaşlı adamın yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı
Diyarbakır merkezli 23 ilde 334 adrese eş zamanlı narkotik operasyonu
Diyarbakır merkezli 23 ilde 334 adrese eş zamanlı narkotik operasyonu
Son Haberler
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden...
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi...
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Futbol: Trendyol Süper Lig
Futbol: Trendyol Süper Lig

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi