• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dicle Elektrik, esnek ödeme planıyla 357 abonenin borçlarını ödediğini duyurdu
Ekonomi
Yayınlanma: 28 Temmuz 2023 - 18:18

Dicle Elektrik, esnek ödeme planıyla 357 abonenin borçlarını ödediğini duyurdu

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut: - "Hazırladığımız esnek ödeme planı tüm kesimler tarafından makul bulundu ve ortak ödeme planı üzerinde uzlaşma sağlandı”

Ekonomi
28 Temmuz 2023 - 18:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, tüketicilere sunulan esnek ödeme planıyla 357 abonenin elektrik borçlarını ödediğini, ödeme yapmayan abonelere ise enerji verilmeyeceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Şanlıurfa'da sadece tarımsal sulama alanlarındaki alacağı 13,2 milyar liraya ulaşan Dicle Elektrik'in alacağını tahsil etmek için borçlu abonelere yasal bildirimler uygulamaya başladığı kaydedildi.

Açıklamada, şirketin, 5 yılı aşkın süredir borçlarını ödeyemeyen aboneler ile bir araya gelinerek esnek ödeme planı sunduğu, bu ödeme planından yararlanan bir kesim abonenin ödeme yaptığı, ödeme yapmayan abonelere enerji verilmeyeceği belirtildi.

Dicle Elektrik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dicle Elektrik, aralarında 8 yıldan bugüne kullandıkları elektriğin parasını ödemeyen abonelerin de bulunduğu kırsaldaki abonelere aylardır yasal kapsamda ödeme çağrısında bulunuyor. Şanlıurfa’da hazırlanan esnek ödeme planını kabul eden aboneler borcunu öderken, gösterilen tüm iyi niyete karşılık 5 yılı aşkın süredir ödeme yapmayan abonelerin elektrikleri kesildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu gibi otoritelerin denetimi altında 10 yıllık özelleşme sürecinde, sorumluluk bölgesinde 20 milyar lirayı aşan yatırım yapan Dicle Elektrik, şebekesini önemli ölçüde güçlendirdi. Toplam 13,2 milyar lira ile en büyük borçlu grubun bulunduğu Şanlıurfa’daki borçlu aboneler için Dicle Elektrik tarafından esnek bir ödeme planı hazırlandı. Söz konusu esnek ödeme planını makul bulan aboneler ile uzlaşma sağlansa da bazı aboneler borcunu ödemedi. Bunun üzerine Dicle Elektrik tarafından yasal çerçevede bu abonelerin elektrikleri kesildi."

- "79 mahallede 357 abone borcunu ödedi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, kırsal mahallelerde şirketin alacaklarının tahsiliyle ilgili şunları kaydetti:

"79 adet kırsal mahallede bulunan ve 5 yılı aşkın süredir tükettikleri elektriğin fatura bedelini ödemeyen tarımsal sulama abonemize kısa süre önce borçları ile ilgili bir kez daha yasal bildirim yaptık. Abonelerimizin tamamının borcunu ödeyebileceği bir de esnek ödeme planı hazırladık. Hazırladığımız esnek ödeme planı tüm kesimler tarafından makul bulundu ve ortak ödeme planı üzerinde uzlaşma sağlandı. Ancak taahhüt edilen ödemeler belirlenen sürelerde yapılmayınca istemeden de olsa bazı abonemizin elektriğini kesmek zorunda kaldık. Esnek ödeme planından yararlanan 357 abonemiz ise 5 yıl sonra da olsa borcunu ödedi. Ödeme yapan abonelerimize kesintisiz enerji vermeye devam ediyoruz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
İhracat Genel Müdürü Yalçınkaya: "Doğrudan ihracatın kapıları açılırsa Diyarbakır'ın ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilir"
İhracat Genel Müdürü Yalçınkaya: "Doğrudan ihracatın kapıları açılırsa Diyarbakır'ın ihracat rakamı 1 milyar dolara çıkabilir"
Havamaş'tan filosuna 8 yeni otobüs
Havamaş'tan filosuna 8 yeni otobüs
Son Haberler
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: "Türkiye, siyasi etkisi güçlü, ekonomisi sağlam ve uluslararası itibarı yüksek bir devlettir"
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: "Türkiye, siyasi etkisi güçlü,...
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın 280 yıla kadar hapsi talep edildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın...
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Katar'ın Ukrayna'ya 100 milyon dolar tahsis edeceği bildirildi
Katar'ın Ukrayna'ya 100 milyon dolar tahsis edeceği bildirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi