• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Dışişleri Bakanı Fidan Birleşik Krallık'a gidiyor
Siyaset
Yayınlanma: 28 Ekim 2024 - 14:05
Güncelleme: 28 Ekim 2024 - 14:43

Dışişleri Bakanı Fidan Birleşik Krallık'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanı David Lammy ile görüşmek üzere Londra'ya gidiyor.

Siyaset
28 Ekim 2024 - 14:05
Güncelleme: 28 Ekim 2024 - 14:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanı David Lammy ile görüşmek üzere Londra'ya gidiyor.

Dışişleri Bakanı Fidan, 30 Ekim'de Birleşik Krallık'a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Fidan, ziyaret kapsamında Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanı Lammy ile görüşecek ve Londra'da temaslarda bulunacak. Söz konusu ziyarette Bakan Fidan'ın Birleşik Krallık'a ikili düzeyde ilk resmi ziyareti olacak.

Bakan Fidan'ın Lammy ile görüşmesinde, Türkiye'nin mevcut Serbest Ticaret Anlaşması'nın kapsamının genişletilmesine yönelik müzakereleri başlatmaya hazır olduğunu vurgulaması, enerji ve ulaştırma alanları dahil olmak üzere yeni iş birliği başlıkları üzerinde durması, iki müttefik ülkenin savunma sanayii alanında atabileceği adımları ele alması ve terörle mücadelede iş birliğinin önemini vurgulaması öngörülüyor. Ayrıca, Fidan'ın İngiliz mevkidaşı ile ikili temaslarında, Gazze'deki insani krizin vahametine ve insani yardımların intikalinde yaşanan güçlüklere dikkat çekmesi, Türkiye'nin bölgesinde savaş istemediği mesajını yinelemesi, uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail'in doğrudan Birleşmiş Milletler'i ve kurumlarını hedef almaya başlamasından duyulan endişeyi paylaşması, İsrail'in, Filistin ve Lübnan'ın ardından İran'a yönelik saldırılarıyla savaşı bölgenin geneline yayma hedefi karşısında, tüm tarafların itidalli davranması gerektiğinin altını çizmesi ve bölgede kalıcı ateşkesin sağlanmasına yönelik girişimler ve iki devletli çözüm vizyonuyla ilgili görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Türkiye-Birleşik Krallık arasında iş birlikleri

Müttefik ve stratejik ortak olan Türkiye ile Birleşik Krallık arasında üst düzeyli ve kurumlararası temaslar düzenli olarak sürdürülüyor. Bölgesel ve küresel konularda hem ikili hem de çok taraflı düzeyde yakın diyaloglar devam etmekte. İki ülke arasında diyalog unsurlarından birini oluşturan Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun bir sonraki toplantısının Türkiye'de düzenlenmesi için görüşmeler devam ediyor.

Türkiye'nin ekonomi alanında ortaklarından ve en büyük beş ihracat pazarından biri olan Birleşik Krallık ile ticaret hacmi 2023 yılında 19,5 milyar dolar olarak kaydedildi. İkili ticaret hacminin 30 milyar dolar seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor.

"Brexit" sonrası ivme kazanan iki ülke arasındaki iş birliği bağlamında, ekonomik ilişkilerin daha kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması'yla düzenlenebileceği yönünde mutabakat sağlanmıştı. Mevcut Serbest Ticaret Anlaşması'nın kapsamının genişletilmesine yönelik müzakerelerin başlatılması da masaya yatırılacak. Son dönemde, yatırımlar bağlamında ulaştırma ve enerji alanları öne çıkmaktadır. Özellikle bu alanlarda sürdürülebilir nitelikteki yatırımların sayısı ve hacmi hızla artış göstermektedir.

Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı 2023 yılında 3,8 milyonla tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Birleşik Krallık, Türkiye'nin en fazla ziyaretçi çektiği üçüncü ülkedir.

Resmi ziyaretler

Bakan Lammy, 4 Mart tarihinde Gölge Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'yi ziyaret etmişti. Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye Dışişleri Bakanı düzeyindeki son ziyaret ise 26 Ocak tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı David Cameron tarafından yapılmıştı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı
CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve ekibi yarın olağanüstü kurultay talebiyle mahkemeye başvuracak.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve ekibi yarın olağanüstü kurultay talebiyle mahkemeye başvuracak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu, Muratdede sakinlerini evlerinde ziyaret etti
AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu, Muratdede sakinlerini evlerinde ziyaret etti
Son Haberler
Kütahya'da gizli bölmeden FETÖ hükümlüsü çıktı
Kütahya'da gizli bölmeden FETÖ hükümlüsü çıktı
İnşaat halindeki binada asansör boşluğuna düşen işçi yaralandı
İnşaat halindeki binada asansör boşluğuna düşen işçi yaralandı
Oğlunu hastaneye götürürken kaza yaptı: 2 yaralı
Oğlunu hastaneye götürürken kaza yaptı: 2 yaralı
Dalgalara kapılan 15 yaşındaki genç kızın imdadına cankurtaran ekipleri yetişti
Dalgalara kapılan 15 yaşındaki genç kızın imdadına cankurtaran...
Temizlik sorumluluğu İBB'de olan Karaburun Sahili temizlenmeyince Arnavutköy Belediyesi harekete geçti
Temizlik sorumluluğu İBB'de olan Karaburun Sahili temizlenmeyince...
Karaman'da 29 Ekim kutlamaları
Karaman'da 29 Ekim kutlamaları

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi